Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Beblak mila super za bliznacinjata neka rasnat vo meseto na mama a potoa da si gi guskas.Kapince mila srekno so postapkata pa i ti pobrzo da si guskas edno Pozdrav
daj boze taci stiskam palci i za tebe sega testot da bide pozitiven samome zagrizuva toa sto skrieniot seker mi e nizok na gladno 3,4 a po dva casa od jadenjeto e 3,9 vo sabotata go ispitav i panika me fati od toa endokrinologot ne mi odgovara na fb dr tase mi vika toa e nejzina rabota sto da pravam
Јас одамна немам писано, односно после првото неуспешно ИВФ пред речиси една година. Сега сум во постапка за второ, веќе две недели ја примам потребната терапија, па здравје, мозеби веќе следната недела ќе се изврши пункцијата и трансферот, ако даде БОГ и се биде како што треба. Ми треба вашата поддршка, затоа што само Вие тука можете да ја разберете маката, болката после неуспешно ИВФ и целиот пат што го минуваме за ги видиме тие и се израдуваме. Малку ме плаши тоа што докторот ми вели дека поспоро се развивале фоликулите, ама исто вика дека важно е само да ги има. Ќе ви пишувам редовно, зошто сте ми навистина потребни!
Herco so sreka, ti posakuvam mnogu uspeh,uspesna punkcija, uspesen transver i sto e naj bitno pa , uf kolku e dolk i tezok toj pat no samo opusteno i bes panika... pozz
dali nekoj ima iskustvo so IVF vo remedika - preku fondot. dali navistina naplakale po 500 evra za samiot transfer? ili tie sto imaat pogolemo iskustvo da mi dadat nekoj sovet kade e najdobro da se napravi.
herco...ti posakuvam i na kraj slatki i ovoj koshmar za site da zavrshi shto pobrzo... a za folikulite ne se sekiraj, kaj site razlichno vremenski se razvivaat, toa ne e reper za dali ke bide uspeshno ivf ili ne. te pozdravuvam i ti posakuvam lesno opushteno i uspeshno ivf...
Rr pomos imam problem so boleduvanjeto dali znaete kako odi ova so komosijata .Maticnata mi dade 7 dena i mi rece drugite denovi od komisijata majkami denes ja prativ na komisija i rekle da odi na 3 a jas na 3 treba da sum na rab a test da pravam na 5 neznam kako racunaat ako znae nekoj neka mi pise
marijana81, jas imam iskustvo vo remedika isto pravev ivf i nema vrska samo mi zemaa 100 evra participacija i plus sto ti davaat terapija crinon gel 2500 denari i nekoi apcinja posle transfer, znaci nesto sitno, ivf pravev vo noemvri i se bese regularno, ako veke planiras slobodno odi nemaj gajle, pozdravce
Marijana81 jas pravev IVF vo remedika pred 3 meseci preku fondot. Plakas 6000 den. participacija i ti sleduva isto na site a sekoj slucaj e razlicen mene tie inekcii sto mi sleduvaat preku fondot ne mi bea dovolni i si dokupuvaat posle punkccijata ti davaat crinone gel za da imas do testot i tie gi plakas ali i da ne gi zemes treba od apteka da si gi kupis a koastaat ista cena taka sto isto ti se faka.
Dolg protokol e koga ce pies 1 ilii 2 meseca kontraceptivna terapija ( Mikroginono, Jasmyn..) znaci prvo kontracepcija pa posle stimulacija, a kratok protokol e koga se odi bez kontracepcicja, direkno se pocnuva so stimulacija. Pozdrav
devojki kako go upotrebuvate crinone gel...kolku pati dnevno ili samo ednash? koga se prima crinone gelot, utrogestanot ne go zemate taka? ili? prashuvam bidejki na nekoi vo terapijata im go davaat ednoto a na drugi drugoto...pa se mislam shto e podobro... pozdr...
Bubble crinone gelot se koristi ednas navecer a dodeka utrogestanot se koristi 3 pati dnevno. Tie se progesteron i vo zavisnot od bolnicata i doktorot site razlicno go davaat. Ima golema razlika vo cena i vo aplikacija. Crinonot e poskap a ima poednostavna upotreba a dodeka utrogestanot e poeftin ama treba3 pati na den da go koristis
Dragi moi eve me i mene na raport denes 10 den od transferot i dobro se osekam vcera i zavcera malku bolki vo leviot jajnik ama sega se e vored pa zdravje vo sreda ocekuvam ako ne bide taka neznam kako ke se oporavam bideki ova mi e 4 ivf i nemozam veke da izdrzam silite me napustaat pozdrav. samo da prasam dali telesnata temperatura ima nekakva vrska so pozitiven test posto mojata temperatura e 37.2 a sekogas mi e pomala do37?
Здраво најмили и најхрабри мои, Вчера ми рпавеа пункција и ги извадија моите идни бебиња. Ако, нели се биде во ред, во среда или петок ќе ги враќаат назад. Се надевам дека после овие мачни 2 недели ќе се појават долгоочекуваните .
Ве сакам сите и стискам палци, не само за мене, туку и за сите останати
===================== 2013 година Ema$ nadezda bebus1 beblak
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 3.6.2013 23:37:06 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
dragi rr eve I jas da se prijavam od vcera pocnav so stimilacii , cetvrtok prva kontrola so gospod napred sve da bide vo red, dobro se osekam samo sakam da ve prasam dali ii na vas posle bockanjeto so inekciite za stimilacija vi se pojavuvase crvenilo na stomak, jas imam I malku me boli no se gleda deka e vospaleno, doktorov moj veli deka sve e vo red ve molam nekoj neka mi pise ako imal vakvo iskustvo, herco taci site koi doolgo cekame za nasite bebenca da ni dadi gospod ovoj pat ili .Jas vo pocetok na terapijava mnogu se plasev I sve se tresev sto jadam sto pijam no, odkako razgovarav so doktorot mi rece ne treba taka zivej normalno mozes I kafence I za cigarive prasav dali dve cigari vo den e stetno mi rece za invitroto nisto stetno sto ne se preteruva, ako ima nekoja rr pusac neka mi pise iskustvo, pozdrav do site neka Juni bide nas mesec
melanija te molam pisi me mene od 20 ti pocnav so terapija I nivea zaboraviv da ti posakam I tebe srekicka goolema I
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 3.6.2013 23:35:54 >
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.