|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  80 81 [82] 83 84   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
11.10.2013 11:07:06   
LoveableMe RR
Baby Hope, колку убави вести јееееееееееееееее, само одмарај повеќе не почнувај со активности, барем овие недели до тестот, батали све. user posted image user posted image Па пиши ни потоа за некоја висока БЕТАuser posted image user posted image

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 2026
11.10.2013 11:08:16   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: gulabica

ZDRAVO NA SITE RINGERAJKI
BI VI BILA BLAGODARNA DOKOLKU NEKOJA OD VAS ME PROCITA I MI DADE BAREM MALKU NADEZ A ZNAM DEKA VIE TIE GO MOZETE.SE SPREMAM ZA IN VITRO GI IMAM SITE DOKOMENTI SPREMENO MI TREBA USTE EDEN SPERMOGRAM OD KLINIKA I DA GIO DADAM DOKUMENTITE VO FONDOT.PRVO INVITRO MIE DURI I DA ME ODBIJAT NEMA TOLKU DA SE RAZOCARAM ZASTO SUM SPREMNA DA PLATAM I PRIVATNO.ME INTERESIRA NEKOJA OD VAS DA MI RASKAZXE NA KRATKO KAKO IDE CEL TOJ TRETMAN NEKOJA STO VEKE GO POMINALA TOA...KOLKU ETOA STRASNO,BOLNO I.T.N....JAS IMAM EDEN OGROMEN PROBLEM A TOA STO IMA FOBIJA OD IGLI T.E OD INEKCII I NAVISTINA NEZNAM KAKO KE POMINE SETO OVA SE PLASAM.NO KOGA SE RABOTI ZA ZIVOT ,ZA BEBE KOE STO DOLGOOO GO OCEKUVAME KE STEGNAM ZABI I SE KE IZDRZAM EDNOSTAVNO SAMO BARAM OD VAS SAMO DA MI KAZETE KAKO I STO KE SE SLUCUVA...ME RAZBIRATE NELIuser posted image VI BLAGODARAM I NAJSILNO VE GUSKAM A NA SITE RINGERAJKI STO GO OCEKUVAAT VAUCEROT STO POBRZO DA GO DOBIJAT SO POZITIVEN REZULTAT.POZZ I UBAVA VECER NA SITEuser posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Gulabica ne se sekiraj za toa i jas ne mozam da gledam igli i da se bockam zatoa jas se dogovoriv so maticnata moja ke odam kaj niv da me bockaat bas od pricina sto ne mozam da ja gledam iglata inaku jas pvpat ke pravam invitro i kolku sto znam prvo ti davaat terapija da pies mikroginon ili jasmin pa posle pocnuvas so inekciite. Imase edna ringerajka mnogu ubavo ja imase objasneto celata postapka ako uspeam da go najdam ke go zalepam da procitas.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 2027
11.10.2013 11:20:27   
LoveableMe RR
Еве девојки, да одговорам на вашите прашања, ќе ја цитирам цациск, една од нашите ептен пресно топли труднициuser posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: cacisk

user posted image
Dvete moi IVF bea so dolg protokol.

Prvo se prima eden ili dva meseci kontracepcija ( Jasmin ili Microginon) zavisi kako ce ti rece doktorot.;

Posle okolu 20 den od ciklusot se pocnuva najcesto so Suprefakt inekcii koi se stavaat potkozno ( stomak ili ramo)

Koga ce dobies ciklus na 3 den se ispituva Estradiol i doktorotce ti kaze so koi stimulativni inekcii ( Fostimon, Puregon, Merional) ce pocnes i koja doza. Terapijata trae otprilika 12-18 dena. Te sledi na exo na sekoi 2-3 dena.

Koga ce ti bidat dovolno golemi folikulite se prima stop-inekcija(Pregnyl, Chorimon) i za dva dena sledi punkcija.

I na dvete IVF transfer mi bese 2 dena posle punkcija. Mene vl Ponedalnikot mi bese transfer, sega mi e 3 den posle ET

Ako treba uste nesto slobodno prasajte

Тоа е долгиот протокол, но може постапката да почне директно со Суперфакт, да се скокне Микрогинонот, зависи од пациентка до пациентка, како и за другите боцкања и терапии. Тоа кога ќе почнете, докторот ќе ви одреди. За боцкањата, можете сами, а може во било која амбуланта, одлуката ќе биде ваша.

А еве и еден линк од рингераја за постапката на ИВФ. Позз

Непосредна врска до пораките: 2028
11.10.2013 18:18:38   
bube10

ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

Здраво РР-јки, еве ме по два дена мирување да ви пишам до каде сум со моето ИНФ. Фала и на Tajci pp што ве информираше и ми посакавте толку убави и позитивни мисли.Како што знаете во средата ми јавија дека се поделиле две ј.клетки (едната 4 клеточна а другата 2 клеточно ) но со оглед дека беше 3 ден од пункција не сакаа да чекаат повеќе и ми ги вратија тогаш. Лежев и вчера и во среда и од денес почнувам со нормални активност без да се замарам. Знам дека шансите за user posted image се многу мали, но како што е Господ никој не е и ако е речено да успеат да се поделат може ќе има шанси и за user posted image
уште еднаш фала вви на поддршката и сега на Тајчи и посакувам да не израдува со висока Бета и user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image Babyhope, samo napred i misli na tie sto se vo tebe i sto treba da rastat. Odmaraj uste nekolku dena, ne stanuvaj odma. Odmori si ja dusickata i samo pozitivno. Te user posted image

Непосредна врска до пораките: 2029
11.10.2013 18:58:20   
cacim
Babyhope user posted image user posted image ja imas nasata podrska....
Devojki jas denes nesto so mracni misli sum i ic ne sum vesela,se nesto me nervira, se karam so mm za bezveze raboti, si placev malku, uf ajde samo da pomine a 7-mi den od ET mi e.....neznam dali ke mozam...a moram da bidam pozitivna i da se raduvam za maloto ebrionce sto e vo moeto mese.....pozz

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 2030
11.10.2013 20:01:17   
kapina
Babyhope ne se razocaruvaj. Na mene ne mi ni kazaa kolku keliski bese embrionot samo znam oti embriologotse iznenadi koga mu kazav oti sum bremena a I kolku sto znam do bremenost moze da dojde I so dvokeliski embrioni

(Одговор на членот cacim)
Непосредна врска до пораките: 2031
11.10.2013 20:23:31   
LoveableMe RR
Цацим, хормоните не се едноствна работа, ајде само позитивно па да ни пишеш убави вестиuser posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2032
13.10.2013 11:10:18   
butterfly 00
Devojki moram so vas da spodelam edna ubava vest moja prijatelka koja pravese vtoro IVF sega bila na proverka i testot bil pozitiven. Yeeeeeeeeeeeeeee user posted image user posted image user posted image
Sakam da dadam kuras, da imame pozitivna misla i site nie ke gi vidime nasite user posted image user posted image i ke se raduvame na forumov so nasite user posted image vo stomacinjata.
Ajde neka se mnozat samo trudnicite sto user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2033
13.10.2013 13:29:09   
LoveableMe RR
Така е Батефлај, ајде само убави вести да слушаме. Латица, утре почнуваш со терапија? Каде си?user posted image I LOVE, како ти оди терапијата? Тајчи, од тебе чекаме деновиве убави вести, ајде девојки само напред.user posted image user posted image user posted image

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image
08.09. bube10 -почеток со терапија
13.09. -Tajci_pp -почеток со терапија
20.09. -babyhope -почеток со терапија
14.10. -latica -почеток со терапија
07.10. -I LOVE -почеток со терапија
15.10. - LoveableMe RR -почеток со терапија

=========================

02.10. -bube10 =пункција / 07.10. -bube10 =ЕТ

29.09. - Tajci_pp =пункција / 02.10. -Tajci_pp=ЕТ

01.10. cacim = пукција / 06.10. - cacim = ET

06.10. babyhope = пункција / 10.10.-babyhope =ET

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
16.10. -Tajci_pp=ТЕСТ
20.10 - cacim = TEСТ
21.10 - bybe10= ТЕСТ
24.10 - babuhope = TEСТ

ПОДДРШКА
user posted image

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image belliuser posted image marijana81user posted image caciskuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 15.10.2013 22:18:14 >

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 2034
13.10.2013 15:01:47   
I LOVE
user posted image eve me i mene uste se bockam so suprefakt i cekam da mi dojde ovie denovi pa da pocneme so stimulacii,malku sum nervozna oti mi e prvo invitro.

Непосредна врска до пораките: 2035
13.10.2013 15:13:00   
cacim
butterfly00 user posted image za tvojata prijatelka,so lesno da si ja iznosi bremenosta...
I LOVE bidi opustena i bez nervozi i se ke si dojde na svoe mesto...........ajde samo ubavi raboti da se slucuvaat na forumot....pozz

(Одговор на членот I LOVE)
Непосредна врска до пораките: 2036
13.10.2013 19:57:35   
kapina
Butterfly kade go pravese IVFto Tvojata prijatelka vo koja klinika

Непосредна врска до пораките: 2037
13.10.2013 20:35:52   
butterfly 00
Vo Sistina i dvete

Непосредна врска до пораките: 2038
14.10.2013 9:35:34   
Tajci_pp
Kako ste devojki jas sum dobra sega za sega vo iscekuvanje pobrzo da pominat ovie denovi do testot no nekako se plasam neznam dali da npravam obicen test ili koga ke odam vo sk vo ponedelnik da ispitam direkno preku krv inaku nemam nekoi posebni simptomi gradite veke nekolku dena ne me bolat no po malku od vreme na vreme me naboluva stomakot kako za dobivanje no ovie bolki se kratkotrajni i brzo idat i brzo pominuvaat se trudam da ne baram simptomi no kako pominuva vremevo i se blizam do toj 15 den mi stanuva se potesko pozz do site vas.

(Одговор на членот I LOVE)
Непосредна врска до пораките: 2039
14.10.2013 11:15:34   
LoveableMe RR
Девојки, вашите постови за перуанска мака и останати рецепти за забременување се префрлени во темата Рецепти за забременување, имате многу постови тука за перуанската мака и други билки и намирници кои може да помогнат за забременување. Сепак, мислам најдобро да консултирате некого пред да почнете да пиете нешто, гинеколог или нутриционист.

I LOVE, само храбро, дај боже да ти е последноuser posted image и да не израдуваш, Тајчи ајде не барај симптоми прави си тест и да ни јавиш убави вестиuser posted image

(Одговор на членот Tajci_pp)
Непосредна врска до пораките: 2040
14.10.2013 11:53:46   
bube10
Devojki, jas sabajle stanav so mnogu loso cuvstvo, cela vecer imav nekoi blagi bolki vo jajnicite isto kako koga treba da dobijam. Denovive imav samo nekoe peckanje ama ne i vakvi bolki. Mi doagase toplina, pa posle toa ladno i ic nemam spieno. Gradite mi se nadueni kako balon i celo vreme na toa mislam deka vo sekoj moment ke dobijam user posted image Inace deneska mi e 7 den od transfer i nekako imam cuvstvo deka nema da bide nisto od ova. Ama sto e tuka e ke pocekame uste edna nedela za konecniot rezultat. Pozz

Непосредна врска до пораките: 2041
14.10.2013 12:11:19   
babyhope

ИЗВОРНА ПОРАКА: Tajci_pp

no kako pominuva vremevo i se blizam do toj 15 den mi stanuva se potesko pozz do site vas.

Тајчи и јас навивам за тест и не било каков туку ЈАКО user posted image user posted image ...знам дека ќе ти биде таков... едноставно ЗНАМ!!!

@ bube10 мила немој да се плашиш, јас па се радувам што ме подболуваат јајниците и како надувани градите ми се гледаат.. си викам ако ништо не се случува во мешето, ништо и нема да биде.. вака штом боли сигурно ембриончињата си бараат свое место во матката user posted image user posted image ајде опушти се, мисли само позитивно
осеќам дека ќе имаме многу user posted image овој месец и ќе уживаме во user posted image

(Одговор на членот Tajci_pp)
Непосредна врска до пораките: 2042
14.10.2013 12:58:35   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: cacim

Babyhope user posted image user posted image ja imas nasata podrska....
Devojki jas denes nesto so mracni misli sum i ic ne sum vesela,se nesto me nervira, se karam so mm za bezveze raboti, si placev malku, uf ajde samo da pomine a 7-mi den od ET mi e.....neznam dali ke mozam...a moram da bidam pozitivna i da se raduvam za maloto ebrionce sto e vo moeto mese.....pozz

ИЗВОРНА ПОРАКА: bube10

Devojki, jas sabajle stanav so mnogu loso cuvstvo, cela vecer imav nekoi blagi bolki vo jajnicite isto kako koga treba da dobijam. Denovive imav samo nekoe peckanje ama ne i vakvi bolki. Mi doagase toplina, pa posle toa ladno i ic nemam spieno. Gradite mi se nadueni kako balon i celo vreme na toa mislam deka vo sekoj moment ke dobijam user posted image Inace deneska mi e 7 den od transfer i nekako imam cuvstvo deka nema da bide nisto od ova. Ama sto e tuka e ke pocekame uste edna nedela za konecniot rezultat. Pozz

Бубе 10, ептен имаш среќа. Ај види погоре што најдов, наша Цацим што пишала? Аааа, ова апла е медицина е во прашање кај вас двете, ич да не се секирате, хормоните се и тоа види богати 7-ми ден од трансфер. Уживкајте, имате исти симптоми и не се замарајте, само верба и ќе не израдувате со убави вести. user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2043
14.10.2013 13:27:39   
bube10
Duri sega go procitav postot od cacim i se nadevam deka ke ima nesto cim se slucuvaat vakvi raboti na 7-mi den od ET user posted image .Inaku vi nemam spomnato deka kaj mene moze da dojde do hiperstimulacija na jajnicite (bidejki izvadija mnogu) i na 4 den od ET i deneska od sabajle bev da napravam krvna slika i deneska imam nekoe malo pokacuvanje na nekoi parametri (Hemoglobin i Nematokrit) no sepak se pod normalata i na doktorot mu kazav deka imam bolki vo jajnicite i mi rece deka toa e moze nekakov pocetok. Dokolku dojde do hiperstimulacija znaci deka ima i bremenost i seto toa se reguliralo. Vo petok treba pak da odam na proverka na krvnata slika i neznam nekako sum vo bunilo i neznam sto da mislam. Od vreme na vreme pak imam nekoe peckanje vo jajnicite ama me faka malce panika.
Pozz do site i se izvinuvam za moeto dolgo objasnuvanje

Непосредна врска до пораките: 2044
14.10.2013 15:18:58   
latica
Девојки денес од 15 и 30 се боцкам со супрефакт сама. Да ви кажам досега бев многу храбра, но овие денови се препотувам како никогаш досега, сигурно ми е на нервна база.

Поздрав и нека денешната Покровита Богородица ни донесе среќа на сите

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 2045
14.10.2013 17:36:39   
kapina
Nemojte da bidete socrni misli. Inaku da vi kazam jas. Pred da go zemam rezultatot od testot za bremenost koga pravev IVF placev vikav nisto ke e I od invitroto tri inseminacii imav neuspesni I toa ke e neuspesno no ne bese taka posle se sluci sto se sluci no mora da gledame sega za napred

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 2046
15.10.2013 14:32:41   
babyhope
Здраво девојки.. како сме денес? некој со добро претчувство како мене за user posted image user posted image
ајде со Господ напред и многу user posted image user posted image user posted image за сите

Непосредна врска до пораките: 2047
15.10.2013 16:40:03   
latica
babyhope КЕ БИДЕ се во ред. Сите сме со тебе и ти праќаме позитивни мисли и емоции

Ќе биде, само Верба и голема Надеж

Непосредна врска до пораките: 2048
15.10.2013 17:09:22   
LoveableMe RR
Бејбихоуп, је је је је user posted image user posted image . Латица, браво за храброста да се боцкаш сама. Јас од денес почнав во боцкање со Суперфакт, им реков дека во Систина ќе се боцкам, не можам сама бе, плашливец сум. user posted image Сестрата ми рече подобро во стомак, отколку во рака, почнав така, па може ќе сменам, ќе видиме.

Инаку, пролактинот ми е 21 (макс 25), ќе пишам и во постот за хормони, а ТСХ ми е под 1, докторот вика супер си така продолжи, ама јас си викам пролактинот треба да ми биде понизок, нели? Позз до сите user posted image user posted image

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 2049
15.10.2013 17:32:32   
Tajci_pp
Babyhope samo taka prodolzi so pozitivna energija i ke bide jas deneska malku se rastrevoziv od sabajle imav pocesti menstrualni bolki sega koga gledam i malku rozovo neznam so ke bide od ova neznam dali ke go docekam i denot za testot pozdrav pa ke ve izestam kako ke se odvivaat rabotite ponatamu.

Непосредна врска до пораките: 2050
Страница:   <<   < Претходна страница  80 81 [82] 83 84   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  80 81 [82] 83 84   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.