|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
22.10.2013 14:14:25   
bube10
cacim i babyhope sega procitav i mnogu mi e zal, znam kako e no mora da sobereme sila i da prodolzime ponataka vo borbata za user posted image
Ve user posted image i dvete i prodolzuvame ponataka so novi sili user posted image
Pozz

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2101
22.10.2013 18:15:16   
LoveableMe RR
Cacim, Babyhope, Bube10, ве гушкаме user posted image да сакам да ве замолам да пишете зошто не било успешно ИВФ-то, дали нешто ви кажале? Вие што мислите, зошто било неуспешно? Споделете мислење со нас, можеби ете секоја же каже по нешто, ќе помогнеме што знаеме за следниот пат.user posted image user posted image

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 2102
23.10.2013 8:19:35   
latica
Девојки од денес почнувам со Пурегон по 3 ампули дневно. До недела, а во понеделник ќе испитувам естроген и одам на УЗ. Ајде со Господ напред.
Се зачудив, мислев дека денес на 3 ден ќе ми испитуваат хормони, ама ми закажаа за понеделник

Сигурно така треба

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 2103
23.10.2013 9:40:58   
kapina
Јас утре испитувам протестен инаку пред некојден случајно склоп на околичности и ми кажасега оти вика сега пакќе останам бремена и аспиринот ќе го пијам само во бременоста за мене пак имало надеж

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 2104
23.10.2013 10:01:14   
cacisk
Kapina za site ima nadez. Koj porano-koj podocna. Jas eve 8 nedela skoro sum i seuste go pijam Aspirinot, i ne veruvam deka e steten.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2105
23.10.2013 10:27:36   
LoveableMe RR
Latica, да обично на 3-ти ден испитуваат хормони, но веројатно од случај до случај, решиле во понеделник да испитаат. капина, можно е бидејќи си третирана со хормони природно да останеш, работете на случајот и ајде да не израдуваш со убави вести.user posted image .

Јас денес добив, ми рекоа дека на 3-ти ден значи петок треба да испитувам хормони, па ќе пишам како ќе ми одредат терапија. Позз

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 2106
23.10.2013 11:57:53   
babyhope

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Cacim, Babyhope, Bube10, ве гушкаме user posted image да сакам да ве замолам да пишете зошто не било успешно ИВФ-то, дали нешто ви кажале? Вие што мислите, зошто било неуспешно? Споделете мислење со нас, можеби ете секоја же каже по нешто, ќе помогнеме што знаеме за следниот пат.user posted image user posted image

Мила не верувам дека некој лекар може прецизно да каже зошто едно ин витро било неуспешно. Всушност и самиот процент на успешност со секој обид е 30 %. сепак во мојот случај со оглед дека јас го правев на ГАК мислам дека условите во нивната лабараторија и стручноста на биологот прво допринесоа да не се развијат сите 11 одлични ј.клетки (на ден на стоп инекција имав преку 2000 естрадиол што покажуваше дека сите фоликули се одлични) а само две да се развијат до 2 и 4 клеточни е малку сомнителноuser posted image . со самото ова моите шанси беа многу мали- помалку од оние 30% секако... меѓутоа верувам во судбина и дека вака морало да биде.. знам дека и во некоја од другиве приватни да отидев ако не било пишано да се фати и со одлични 8 клеточни па и бласто да беа може немаше да бидне. Можам само да кажам дека сум помирена да го чекам мојот ден, кога и да дојде подготвена сум да го пречекам со user posted image
Во суштина многу е битно да се има позитивен став за да не си создаваме сами психолошка бариера.. РР-јките кои се во процедура нека веруваат дека сега е моментот за нивните user posted image user posted image , и така само до крај на процедурата. Мој совет е никогаш да не се двоумите дали може ќе биде позитивно или негативно... кога ќе се слуги 1 цртка разочарувањето е големо во секој случај, но сте дале се од себе со оптимистичко размислување за тој месец или два да биде user posted image ... ве гушкам сите user posted image user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 2107
23.10.2013 12:06:10   
I LOVE
Cudno mi e kako ne ispitale na 3den hormoni obicno spored toa ispituvanje ja davat terapijata na puregon,taka barem mene mi rekoa vo remedika. Sestrata mi rece ako e se vo red ke pocneme so stimulacija i mene mi ispitaa samo eden hormon estradiol na 3den.Utre treba pak da odam i pak ke mi zemaat krv za estradiol da vidat i plus ke me gledat na eho pa ke vidat kako ke prodolzime so puregonot,mozebi kaj sekogo e razlicno,ajde so sreka na siteuser posted image
Da ve ohrabram malku denes doznav edna prekrasna vest,edni moi bliski prijateli pravea IVF i denes mi rekoa deka bilo USPESNOuser posted image toa im e prvo IFV a inaku imaa tezok stepen na strerilitet sto i samite oni ne veruvaa deka ke im uspee.Ajde devojki so verba vo boga i site ke uspeeme i ke si imame mnogu user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2108
23.10.2013 13:21:24   
LoveableMe RR
Babyhope, може си во право за биологот не знам што да кажам. Те гушкам и ти посакувам успех следниот пат.user posted image

Еве едни наши пријатели правеа ин-витро 3-то и сега успешно менуваа клиники, ама знам дека за секое ИВФ имале скроз различна терапија и оваа последната им била успешна, таа успешно реагирала на терапијата...абе заморчиња сме ние изгледа си играат со нас дур не фати....вечер треба да се видиме со нив, па ќе прашам детално што и била терапијата. Позз

(Одговор на членот I LOVE)
Непосредна врска до пораките: 2109
23.10.2013 14:17:07   
kapina
Беибихоуп зошто пак на гак го правеше ивфто нема шанси јас природно да останам бремена многу е лошспермограмот на мм иначе од аспиринот можело да дојде до спонтан но во мал процент е сега со мм се расправаме дали да го правеме следното ивф кајдр таше пак или во систина оти мм вика др таше веќе си ја знае грешката и затоа пак сега ќе даде се од себе да биде се како што треба

Непосредна врска до пораките: 2110
23.10.2013 20:50:25   
LoveableMe RR
E па женски, се видовме со пријателите и еве информации: при сите ИВФ не и давале контрацепција, со стимулација со Мерионал и после со некој на С беше, не запамтив добро, тааа си читала на нет дека Фостимон според нејзината ситуација е најдобро (едниот канал и бил непрооден), но претходно докторите и викале ти не си доктор, па да знаеш.. и пукале јајце клетките и не можело да се случи оплодување....пред 3-тото ИВФ си пиела два месеци контрацепција сама на своја рака и потоа ги убедила да и дадат Фостимон и еве уште малце ќе се породи со 2 женски близначиња. user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2111
23.10.2013 21:46:15   
kapina
Др таше пред некојден држеше предавање овде во струмица и кажа за ивф да биде успешномногу бил битен трансферот

Непосредна врска до пораките: 2112
24.10.2013 13:14:28   
butterfly 00
Devojki sto e toa Dhea sto go pijat ne mi e jasno, za sto e toa ???

Непосредна врска до пораките: 2113
24.10.2013 13:41:16   
LoveableMe RR
<<Проф. Adrian Shulman од Медицинскиот Факултет на Универзитетот во Тел Авив пронашол поврзаност помеѓу витаминскиот додаток DHEA и успешноста на третманите за неплодност кај жените. Во студијата се покажало дека жените кои земале DHEA имале поголема успешност на третманите за неплодност, во споредба со оние кои не земале.
Докторите откриле дека жените кои земале DHEA не само што имале поголеми шанси за зачнување, туку имале и поголеми изгледи за здрава бременост и породување. Им се препорачува на жените кои имаат слаб успех со третманите за неплодност да почнат да земаат DHEA во период од 4-5 месеци, во комбинација со третманот, но задолжително претходно да се консултираат со нивниот гинеколог. DHEA (де-хидро-епи-андростерон) е стероид кој природно се синтетизира во жлездите за внатрешно лачење и во мозокот>>

Сепак, сметам како што и тука пишува никако не смее да се зема на своја рака без препорака од доктор, бидејќи е хормон, а секако докторот треба да одреди дали има потреба да се прима и кај кои пациентки. Позз

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 2114
24.10.2013 19:00:53   
latica
Девојки сега ме замисливте, зошто не ми испитаа хормони вчера user posted image
Инаку јас однесов кај лекарот резултати од хормони кои уназад ги испитував секој месец на 3 ден од циклу, уште пред да дознаам дека треба да одам на ин витро и секогаш ми беа супер. Можеби затоа не ми испитуваат, затоа што немам проблеми со хормоните . Ми дадоа по 3 кутиички Пурегон до недела да се боцкам заедно со Супрефактот и во понеделник на испитување Естроген и УЗ.
Леле стварно се замислив. Да не настане некој пропуст user posted image

Непосредна врска до пораките: 2115
24.10.2013 22:14:31   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: latica

Девојки сега ме замисливте, зошто не ми испитаа хормони вчера user posted image
Инаку јас однесов кај лекарот резултати од хормони кои уназад ги испитував секој месец на 3 ден од циклу, уште пред да дознаам дека треба да одам на ин витро и секогаш ми беа супер. Можеби затоа не ми испитуваат, затоа што немам проблеми со хормоните . Ми дадоа по 3 кутиички Пурегон до недела да се боцкам заедно со Супрефактот и во понеделник на испитување Естроген и УЗ.
Леле стварно се замислив. Да не настане некој пропуст user posted image

Латица, ако докторот сметал дека треба нешто ќе ти кажел, не се замарај. Ова го напишав бидејќи Батерфлај праша. Немој сама да си бараш дијагнози ако ги немаш. Ајде позз, пиши како ќе ти оди со Пурегонотuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 24.10.2013 22:15:11 >

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 2116
25.10.2013 0:32:55   
I LOVE
Devojki ajde malku pomos...denes bev na eho znaci posle 5dena od stimulacija i doktorot mi vika jas ocekuvav poveke od tebe ama ke izvademe 4-5 jk. a pred toa koga vo vide rezultatot od krv vika ee super e??? Jas sum celata vo prasanja dali e toa malku jk mozeli li pokasno da ima poveke oti mi prodolzi terapija uste 4dena po 4puregona lele mnogu se plasam denes cel den placevuser posted image
Go prasav da mi objasni ama toj mi vika samo ne se sekiraj,moze li da mi kazete po kolku jk vo prosek treba da ima?

Непосредна врска до пораките: 2117
25.10.2013 1:35:26   
nataly86
I LOVE znaci nwmoj da se nerviras najmalku sto ti treba e toa, za bremenost ti treba edna ama kvalitetna jk i 1 spermatoziod user posted image zatoa ne se opteretuvaj so brojki kolku ima bitno e kolku se kvalitetni.. samo opusteno i ti ja pustam celata srekauser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2118
25.10.2013 9:48:04   
cacisk
I Love mene mi izvadija 3 j.k. i mi vratija 2 embriona. Ne e sekogas vo brojnosta ( kvantitet) tuku kakov ke bide nivniot kvalitet.
Samo bez nervozi, se ce bide dobro

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 2119
25.10.2013 12:20:48   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

E па женски, се видовме со пријателите и еве информации: .... и пукале јајце клетките и не можело да се случи оплодување....пред 3-тото ИВФ си пиела два месеци контрацепција сама на своја рака и потоа ги убедила да и дадат Фостимон и еве уште малце ќе се породи со 2 женски близначиња. user posted image user posted image

Еве да те охрабрам, I LOVE, пријателиве последниот пат за ИВФ кога им беше успешно и извадиле САМО 2 јајце клетки, пази - само 2, па двете се оплодиле и сега еве за некоја недела ќе се породи со женски близнаци, така да ич не се секирај, важно е да се оплодат и да бидат со добар квалитет. Позз, пишиuser posted image user posted image

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 2120
25.10.2013 12:36:02   
cleo
Me nema podolgo da pisam, nemam mnogu vreme, mojava dzverka ne mi dava da mrdnam user posted image . Eve go moeto iskustvo draga I LOVE - prvoto i vtoroto ivf imav 10 i 15 j.k. - rezultat negativen. Tretiot pat - samo 5 od koi 3 se oplodija i site vrateni vo mene, eden ANGEL donesen na svet. Taka da UZIVAJ, SE KJE BIDE VO RED!!!! Se e vo KVALITETOT, a ne vo kvantitetot!

Непосредна врска до пораките: 2121
25.10.2013 13:37:57   
I LOVE
Vi blagodaram za podrskata ne znaete kolku mi znaci toa vo ovoj moment,se nadevam deka ke bide se vo red i ke izvadad zdravi jk i konecno da si gi vidamuser posted image

sakam da ve prasam od prilika na koj den se pravi punkcija

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 25.10.2013 19:42:31 >

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 2122
25.10.2013 14:46:46   
LoveableMe RR
I LOVE, тоа е индивидуално, зависи од пациентка до пациентка, обично од 10 до 15 ден, некои порано, некои подоцна, докторот најдобро ќе ти каже. Штом дознаеш пипи, позз user posted image

Непосредна врска до пораките: 2123
25.10.2013 21:25:39   
mesecina83
zdravo na site rr me nema veke edna 1 godina tocno na forumov se uste sme vo miruvanje zdravje posle nova godina kje gi sobiram pponovo dokumentite pa zdravje vo plan sme vo mart da pravime 2 ivf,e vaka sakam eden mal sovet dokolku nekoj znae da odgovori na mojot problem, pred tocno edna nedela bev na pregled na ekg na pregled za srceto mi najde sum na srceto no rece deka toa ne mi pravelo problem vo sekojdnevniot zivot mi rece da pocnam da bidam na dieta i veke edna nedela sum na slaati i mandzi i ovosje nikako gazirano ,leb i blago ,no mi najde i drug problem mi najde problem so teroidnata zlezda potocno na levata strana mi zedoa krv i da mi ispitale hormoni i rece od koga ke bidat rezultatie ke dademe terapija pa se palsam da ne imalo toa vlijanje na prethodnoto ivf pred toa i togas pravev ispituvnje na hormonite da nema nekoe poremetuvanje no se bese ok ,i znam deka sega ke mi dadat nekoja terapija i se odeka ne go sprecam toj problem ne pocnuvam so ivf ,se izvinuvam mozebi ne e ovde moete prasanje no nekolku dena se mislev da vi pisamve molam za sovet

Непосредна врска до пораките: 2124
25.10.2013 21:35:20   
bube10
Zdravo mili moi ringerajki, bev na pregled za da vidime zosto tolku rano zavrsi moeto prvo ivf. Mi rekoa da napravam imunoloski ispituvanja koi gi napraviv vcera i go cekam rezultatatot da vidime sto ke pokaze - zosto tolku rano zavrsi moeto ivf. Inace se vrativ vo normalniot svet i prodolzuvam ponataka da se boram za user posted image .

I Love mila ne se sekiraj, ostavi da si tecat rabotite kako sto treba i samo imaj doverba deka se ke pomine kako sto treba i konecno ti a i site nie zaedno ke se izborime za nasata cel.

Pozz do site ve user posted image

Непосредна врска до пораките: 2125
Страница:   <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.