Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување IV дел 18.10.2013 10:46:51
bube10
Devojki eve me mene, se pribrav malce, mislev deka ova ke go izdrzam i ke bidam jaka, no najverojatno i hormonite si go pravat svoeto. Fala vi na site za ogromnata podrska, toa mnogu mi znacese. Naredna nedela odam na lekar i da vidime sto ponataka. Imame zamrznato tri embrioni pa se nadevam deka od niv ke imame nekakov pozitiven rezultat.
ИЗВОРНА ПОРАКА: cacim
devojki i moeto vtoro IVF izgleda e neuspesno sabajle napraviv test i izleze negativen,mnogu mi e tesko...nemam dobieno seuste,utre ili sabota ke pravam test preku krv.... morame da bidime silni i da prodolzime ponatamu....poz do site i
Milicka ne se sekiraj, jas do posleden moment ne veruvav deka sum ja izgubila ovaa borba. Bidi silna i istrpi do kraj. Te i cekam da ni pises ubava vest, dosta bea losi vesti, treba li nekoj da go prodolzi vozot so ubavi i vesti
RE: Вештачко оплодување IV дел 18.10.2013 11:06:39
LoveableMe RR
Бубе 10 браво, само така продолж, ќе успееш. Само да те израдувам, штом слушнав дека имате смрзнати ембриони, викаат дека тие многу се поквалитетни и поуспешно се фаќаат од несмрзнатите, тоа го покажуваат најновите инстражувања. Само да те советувам добро распрашај зошто не успеало овој пат, пиши ни што ти кажале, сите со некој совет може ќе ти помогнеме за следниот пат.
Обавезно провери дали имало некаква бактерија, варирање на некој од хормоните и обавезно следен пат лежи одмарај и релаксирај се. Позз те гушкаме
RE: Вештачко оплодување IV дел 18.10.2013 13:49:59
latica
Bube 10 само храбро и не се откажувај од позитивните мисли :) Инаку да кажам дека денес бев кај мојот гинеколог и ми зеде повторно брисеви за микоплазма, уреоплазма, кламидија и токсоплазмоза. Поминаа 6 месеци од како ги земав, па сакам да си бидам сигурна за да не се нервирам после. Се нервирам само што не можам да ги намалам цигарите и покрај тоа што сакам. Многу се нервирам за тоа. Мојата пријателка ми рече дека исто пушела до денот на мебриотрансферот и после тоа само од себе и дошло да не пуши. Се надевам така ќе биде и кај мене.
RE: Вештачко оплодување IV дел 18.10.2013 13:59:42
LoveableMe RR
Латица, баш те мислев што правиш до каде си. Јас правев брисеви пред да почнам со Микгрогинонот, а исто и спермокултура за сопругот, сега во септември, за да бидеме сигурни дека се е во ред, освен кандида, за која ставам вагиналети, не ни најдоа ништо кај двајцата.
За цигарите, лелее не знам што да ти кажам не сум пушач, но една колешка на работа проба со оние електронски цигари што испуштаат како чад и рече многу биле ефикасни, а страсен пушал е. А други другарки што имав, пушеа по 2 кутии на ден и им дојде спонтано на двете (во различен период), рекоа од денес не пушам и така бидна, до ден денес не пушат. Најди си начин што тебе ќе ти биде најпогоден или да ги намалиш или прекинеш. Позз, ајде те бодриме
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 18.10.2013 14:02:37 >
RE: Вештачко оплодување IV дел 18.10.2013 18:57:13
Melanija RR
latica верувај се е во главата.Јас кога останав бремена и направив тест преку крв од цела кутија на ден два дена пушев по 2 цигари на ден,третиот ден на лекар ми потврдија бременост и исто прашав ако престанам да не е стрес на организмот ми одговори штом можеш со две можаш без ич.И од следниот ден до денес 2 месеци породена иако не дојам немам запалено цигара. Се надевам мојот пост ќе те убеди дека можеш и мораш се за твојата желба да се исполни
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Devojki od utre pocnuvam so puregon da se bockam po 4ampuli na den. Neli e toa mnogu? Inaku estradiolot na 3den mi bese 30 mislam deka e nizok. Dali moze da mi kazete kolku bese vasiot na 3den i po kolku se bockavte so puregon? Bube i Tajci sega citam i mnogu mi e zal ama bidete jaki ke se izborime do kraj za nasite
O Love estradiolot na 3 dena treba da bide sto pnizok. Mene prviot pat mi bese mislam9, a so vtorovo IVF 23. Ako e nad 35-40 se odlaga stimulacijata za nekoj den. Jas na pocetokot primav po 2 Fostimona na den, so prvoto na kraj mi ja zgolemija dozata na 4 Fostimona, a so vtoroto IVF stimulacija primav 12 den samo po 2 Fostimona. Ti posakuvam uspeh i 2 zlatni
RE: Вештачко оплодување IV дел 20.10.2013 10:07:17
LoveableMe RR
I LOVE, мислам и мене докторот ми рече по 3 ампули ќе ми даде, а потоа 4, само не се сеќавам кога ќе ја промени дозата, ми рече тоа одело со возраста (2 под 30 години, 3 над 30 години и 4 над 40 години), но веројатно зависи и од состојбата на пациентката. Пиши како ти оди, дали има некоја нелагодност, чувства и сл.
Јас од Супрефактот имам мали промени во расположение, инаку ок е. Латица, како ти оди боцкањето, јас не можам да замислам како се боцкате, одам секој ден во Систина, на дежурен вчера таа сестрата кога ми ја збрца иглата и полека ми ја ставаше да не печело, абе ептен поткожно изгледа ја стави, цело попладне имав топче на стомакот со течноста, едвај се повлече. Ќе видам денес кој ќе биде дежурен, инаку сестрите горе на оддел што си работат ептен се стручни, немам ни модринки ни ништо, не се познава ич.
Денес завршувам со Микрогинотот, па кога ќе добијам, ќе чекам тест на хормони и потоа ќе пишам што ќе ми дадат.
Цацим, од утре натака чекаме убави вести.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 20.10.2013 10:08:27 >
RE: Вештачко оплодување IV дел 20.10.2013 10:21:34
latica
Од Супрефактот првите 3 дена имав зголемено потење и малку нервоза ме фаќаше, незнам дали е од инекциите или од главата, ама се потев ,многу. Овие 2 дена немам некој симптом. Чекам да ми дојде, па да одам во Ремедика. Инаку да викажам во петокот инекција ставав во меѓуградски автобус, одев за скопје и морав . Се за
Поздрав
П:С Инаку за цигарите се тешам дека како идат деновите ќе ми дојде да ги фрлам низ прозор
RE: Вештачко оплодување IV дел 20.10.2013 12:13:33
butterfly 00
Devojki sakam da prasam ampulite gi stavate ednas vo denot ili po nekolku pati odite vo denot da se bockate i jas nemam hrabrost sama da gi stavam pa me interesira vikendi i jas ke treba da odam vo Sistina. Koe vreme se bockate, popladne li, mene edna sestra mi kaza deka najubavo bilo od 2 do 5 ili sekoja razlicno kazuva. Se nerviram do Sistina nema avtobuska linija pa mora da odam peski. I kako si gi kupuvate site od apteka i gi cuvate vo frizider? Me plasat fostimonot neli tie treba da se mesaat, vrska nemam ako treba sama da gi pravam
RE: Вештачко оплодување IV дел 20.10.2013 13:06:16
I LOVE
Jas imam sreka mojata majka e medicinska sestra pa ona mi gi stava inekciite inaku jas sum plasliva nema sansi sama da si stavam. So se odnesuva do vozrasta i terapijata mislam deka nema vrska jas imam 25 god pa doktorot mi dadae puregon po 4 za pocetok i posle 6dena odam na kontrola na krv i eho pa mozebi ke mi gi namali. I jas imam promeni na raspolozenie i se mi e zesko i sigurno e od inekciite
RE: Вештачко оплодување IV дел 20.10.2013 13:32:37
LoveableMe RR
Butterfly 00, за кои инекции мислиш? Супрефактот се става секој ден во исто време (плус минус 1 саат), но не поинаку, сите така викаат и мене во Систина така ми кажаа, ми ги ставаат секој ден од 15.30-16.30, ама јас скоро секој ден одам во 16.20 бидејќи почнав така од првиот ден и нема менување. А за Пурегонот и сл. не знам, еве другите што почнале ќе ти кажат кога се ставаат. Ајде девојки, кажете како се дозираат еднаш во денот, точно во одредено време и сл.?
I LOVE, мене така докторот ми објасни дека одело со годините за Пурегонот во најголем дел случаи и како што напишав, зависи од состојбата од пациентка до пациентка, па затоа има различно дозирање кај други.
Позз,
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 20.10.2013 13:33:49 >
RE: Вештачко оплодување IV дел 20.10.2013 14:40:08
I LOVE
Jas puregonot go stavam zaedno so superfaktot vo isto vreme,prvo superfakt pa puregon 4 vo eden spric i si gi stavam vo 14 casot. superfaktot go stavam vo stomak a puregonot vo but
Latica i ti si vo Remedika kako i jas,kaj koj doktor si? Jas sum kaj doktor Dimitrov.
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 21.10.2013 18:40:24 >
RE: Вештачко оплодување IV дел 20.10.2013 23:16:01
I LOVE
kapina znam duso deka sum mnogu mlada ama kaj nas e problemot vo spermogramot a inace se obiduvavme skoro 3god i veke ne mi se cekase i se odluciv za invitro
I LOVE mislam deka si vo pravo nema sto da se ceka, so tekot na godinite sansite vo nikoj slucaj ne se zgolemuvaat, jas imam 27 i se spremam za IVF , 5 godinii veke se obiduvame i 5 neuspesni inseminacii..dosta e se nadevam prvo i posledno IVF Mnogu sreka na sitee za
RE: Вештачко оплодување IV дел 21.10.2013 18:38:16
nataly86
Ne nemam pocnato, pravev histeroskopija pa sega treba otprilika 2 meseci da se stabiliziraat hormontei i matkata pa zdravje boze kaj nova godina ke pocnam so terapija za IVF
RE: Вештачко оплодување IV дел 21.10.2013 21:25:14
kate..
zdravo icekam odgovor od fondot ama mnogu me plasi pomislata od inekcitee vo stomak jas ivf ke go pravam vo drzavnna ama neznam dali ke mi dozvolat tamu da ostanam tamu da mi gi stavaat inekcite doma nesakam mi e strav sama I LOVE kolku god si
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 21.10.2013 21:53:36 >
RE: Вештачко оплодување IV дел 21.10.2013 23:44:05
I LOVE
Kate inekcitee vo stomak ic ne se bolni i nemoj da se plasis i jas sum plaslivec za inekcii ama ete ne gi ni osejkam,samata pomisla deka ke imam bebe mi dava sila a inace imam 25god.Nemoj da se plasis a ako ne sakas vo stomak moze i vo ramo ama vo stomak po ne bolat.Ajde so sreka na site i konecno da sme
Ne znam dali ste slusnale no mene mi rekoa za podobri jajce kletki da pijam po edna casa pivo,jas i taka si go obozavam pivoto pa na vecer si pijam i jadam mnogu bademi,orevi,semki..i mnogu ovosje i zelencuk
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 22.10.2013 1:21:58 >
Девојки јас само да ви пријавам дека моето ин витро заврши неуспешно . Уште во неделата на 12 ден напраив тест а денес и го повторив од сабајле и ги нема посакуваните 2 цртки... не сум многу тажна, не знам зошто може затоа што ги знаев колку се мали шансите да биде успешно.. На сите девојки им посакувам овде да застанат негативните резултати и само да го исполнуваме форумот со убави и позитивни вести
RE: Вештачко оплодување IV дел 22.10.2013 11:59:19
cacim
Loveable RR i testot preku krv pokaza negativen rezultat, zavrsi neuspesno moeto IVF, malku sum podobra i prodolzuvam ponatamu,...pozdrav do site i vi posakuvam uspeh na site
RE: Вештачко оплодување IV дел 22.10.2013 12:16:09
trust
cacim babyhope iskreno mi e zal za neuspesnoto invitro no devojki samo hrabro napred morame da prodolzime po nasiot pat za bebence.Eve jas popoleka ke se spremam za vtoro invitro no, ovoj pat mislam da go pravam vo sistina kaj dr.Lazarevski?Nego poznavam covekot nikogas go nemam videno osven na TV ali slusam sve pozitivno za nego na site koi si gi vidovte vi cestitam I da prodolzime ponatamu samo so pozitivni rezultati
===================== 2013 година Ema$ nadezda bebus1 beblak menada belli marijana81 cacisk
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.