Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување IV дел 31.10.2013 23:02:36
LoveableMe RR
I LOVE, честитки те чекаме утре . Hopeful и Butterfly00, ви благодарам многу за поддршката, на сите многу ни значи во овие моменти при ИВФ. Латица, хормоните така работат, ми рекоа во Систина Супрефактот обично има такви реакции плачење, депресија, потење, нервоза и сл.
Butterfly 00, јас почнав со Микгрогинон апчиња (контрацепција) 21 ден ги пиев, на средина на циклус ми додадоа Супрефакт 0,5 (не ми го намалија досега исто оди-контрацепција) и од 3-ти ден на вториот добиен циклус почнав со Фостимон (стимулација) по 3 инекции, а од средата по 4. Секој ден одам да ме боцкаат, прво во рака/стомак со Супрефакт, а потоа во задник Фостимон (наеднаш ги ставаат во шприцот и како една ги примам). Фала ти за Фостимонот, денес бев во Систина и докупив што ми фалеа (другото ми е покриено од Фондот), цената е 1390 ден едно пакување(внатре има една).
Devojki na mene posle punkcija mi dadoa eden kup apcinja,doxycyclin,crinone gel,aspirin 100mg,estrofem 1mg,folna i dexamethason,dali davat na site ista terapija mene toa mi izgleda mnogu,ve molam pisete
Devojki na mene posle punkcija mi dadoa eden kup apcinja,doxycyclin,crinone gel,aspirin 100mg,estrofem 1mg,folna i dexamethason,dali davat na site ista terapija mene toa mi izgleda mnogu,ve molam pisete
Ne e mnogu I Love, jas ja primav slicnata terapija duri i poveke. Jas iako sum 8 nedela seuste ja pijam istata terapija. Estrofem 2x2, Magnezium, Aspirin, Decortin, Crinone, Progesteronska inekcija, Femibion. ne se sekiraj za terapijata super si e
===================== 2013 година Ema$ nadezda bebus1 beblak menada belli marijana81 cacisk
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
devojki sega mi se javija i mi rekoa deka edno embrionce super se razviva,drugite 5 ne reagirale seuste ama mi rekoa ke pocekame do utre,devojki dali nekoja e imala slicna situacija,neznam dali da se nadevam nekako se razocarav
I LOVE,, рано е, обично чекаат до 3 дена, па потоа ќе бидат сигурни, имаш уште време, не се разочарувај моли се и чекај до утре. Ти пуштаме среќичка да има повеќе
lele malku me utesi,koga me rece emriologot loso mi stana duri povrakav od nervoza,znaci ima sansi i drugite da se oplodat? lele daj boze,oti so eden e malku sansata do bremenost,znaci da cekam.jas neznam kako ke izdrzam do utre
I LOVE, нема мали и големи шанси да знаеш, сите шанси се шанси. Еве на пријателите имаа последното ИВФ само две извадени јајце клетки и двете се оплодија и двете се фатија и сега очекуваат женски близначки. Уживај и моли се, имај верба и има шанси и другите да се оплодат.
Milicka i jas ja primav istata doza taka da ic ne mu ja misli. A za embrioncinjata ne se sekiraj ima vreme ke si se razvijat, sigurno nekoja mrza gi fatilo ama ke bide bez grizi.
blagodaram kapina, jas treba denovive da odlucam kade bi pravela IVF .. Bitola mi e daleku pa sepak bi pravela nekade ovde vo Skopje . se mislam pomegu dr.Lazarevski - Sistina i dr.Petanovski - Remedika. no da ne me karaat - toa e za druga tema. a poiskusnite neka mi pisat sovet za pomos okolu dilemava dokolku sakaat.Sekoj sovet dobro bi mi dosol.Vi blagodaram
Ajde devojki pustete mi sreka utre na 03.11 mi e transverot imame samo edno embrionce koe ubavo napreduva se nadevam deka taka ke napreduva celi 9meseci,daj boze da se fati Devojki sto mislete vie imam li golemi sansi so edno embrionce za bremenost?
I LOVE, со среќа Немој воопшто да се оптеретуваш дали имаш или немаш шанси, да знаеш дека имаш и тоа ГОЛЕМИ, НАЈГОЛЕМИ! Остани со добра мисла и имај верба! Па наскоро заедно да се радуваме.
Латица, со среќа утре, да се помине во најдобар ред и со тебе наскоро да славиме
Zdravo RR..Vcera bev na kontrolen pregled posle histeroskopija ja pravev pred dva meseci..dr me vide na eho i veli super sluznica mozi da pocnuvame so IVF...se dogovorivme na 20 den od ciklusot da odam i da pocnime e sega mene ne mi jasno t.e. imam nekolku dilemi trilemi
Dali e dovolen period posle operacija za da pocnam postapka za IVF?
Kaj mene pisuva deka ke bidam so dolg protokol...kako sto citav toa znaci primanje kontraceptivni 1-2 meseci i na 20 den od ciklus se pocnuva so superfakt..Jas kontraceptivi ne primav posle operacija 2 meseci piev cikloproginova, tie imaat dejstvo sto bi trebalo da go dadat kkontgraceptivite.. Znaci Ve molam za iskustava, ova mi e prvo IVF i ne znam dali se dvizam vo pravilna nasoka
mila kaj kogo ja pravese histeraskopijata jas isto sum pravena operacija ama mi rekoa 6 meseci da se pazam pa potoa da idem za invitro
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 3.11.2013 1:33:43 >
Еве и јас се пријавувам на 08,11 почнувам со терапија, протоколот ке го кажи др, тогаш, па ке пишам што и како Конечно и моето прво IVF почнува
Операцијата ја правев на 26,08 значи негде 2 и пол месеци, и мене некако брзо ми изгледаше но сепак др, рече слузницата е супер одма почнуваме. Се надевам знае што прави....
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 3.11.2013 1:32:04 >
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.