|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
3.11.2013 9:34:45   
mimiiiiiiiiiiiii
I Love,so sreka neka ti e ,samo pozitivna i opustena bidi i se ke bide vo red,so sreka mnogu..

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 2201
3.11.2013 16:51:04   
LoveableMe RR
Nataly 86 и kаte.. user posted image user posted image user posted image latica и I LOVE user posted image user posted image

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

07.10. -I LOVE -почеток со терапија
14.10. -latica -почеток со терапија
15.10. - LoveableMe RR -почеток со терапија
08.11. - Nataly86 - почеток со терапија
14.11. -kate.. -почеток со терапија

=========================

31.10. -I LOVE =пункција / 3.11. - I LOVE = ET
3.11. -Latica= пункција /
6.11. -LoveableMe RR= пункција /

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
17.11. - I LOVE= TЕСТ

ПОДДРШКА
user posted image

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80, Tajci_pp, bybe10 , cacim , babyhope

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image belliuser posted image marijana81user posted image caciskuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 4.11.2013 13:02:29 >

(Одговор на членот mimiiiiiiiiiiiii)
Непосредна врска до пораките: 2202
4.11.2013 13:03:24   
LoveableMe RR
Latica, како помина пункцијата?user posted image user posted image Те чекамеuser posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 2203
4.11.2013 13:17:02   
latica
Пункцијата помина добро, ми дадоа терапија, само малку ми е надуен стомакот денес :) пијам вода повеќе и чекам да ми се јават, од 6 сабајле сум станата
Ембриологот рече дека ќе ми се јави таа, да не досадувам јас нели :)

Непосредна врска до пораките: 2204
4.11.2013 15:36:16   
LoveableMe RR
Latica, супееееееер, ајде чекаме да ти јави добри ембриончиња рингерајчињаuser posted image user posted image .

Јас сега се вратив од второ ехо, дефинитивно среда ми закажаа пункција, рекоа дека сите фоликули добро напредувале до денес. Инаку примив последно Супрефакт 0,2 и вечер ќе примам Прегнил од 5000 и со тоа завршувам со терапијата, па со Господ напред среда ќе пишам како поминав.

I LOVE, како ти оди уживкање и одмарање. Си гледаш ли филмчиња?user posted image user posted image

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 2205
4.11.2013 16:13:20   
Anonimen
jas malce off ke odam ama me interesira zasto vi davale posle punkcija Doxycylin koj e antibiotik i Deksamethason? ( jas ova go piev za kortizolot ne mi bese vo red) user posted image

Непосредна врска до пораките: 2206
4.11.2013 16:48:09   
latica

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

jas malce off ke odam ama me interesira zasto vi davale posle punkcija Doxycylin koj e antibiotik i Deksamethason? ( jas ova go piev za kortizolot ne mi bese vo red) user posted image

Се даваат заради спречување на можни инфекции и затоа Доксицилинот се зема само 3 дена после пункцијата

Поздрав

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 2207
4.11.2013 18:34:46   
I LOVE
jas si odmaram ama nervoza me fajka jas taka ne sum naviknata po cel den da lezam. Da ve prasam mora li se na grb da lezam? Inaku transverot pomina super se nadevam deka ke imamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2208
4.11.2013 19:36:17   
bube10

ИЗВОРНА ПОРАКА: I LOVE

jas si odmaram ama nervoza me fajka jas taka ne sum naviknata po cel den da lezam. Da ve prasam mora li se na grb da lezam? Inaku transverot pomina super se nadevam deka ke imamuser posted image

Нема потреба од нервоза и немора да лезиш цело време на грб, врти се лево десно и лежи на кук user posted image Со лесно да ти поминат овие денови, гледај филмови, читај книги и само на убави работи да мислиш и да не израдуваш со user posted image

Латица миличка user posted image ајде само позитивно и чекаме да не обавестиш како течат работите. Натали 86 и Кате со срека нека е почетокот на терапијата

Јас конечно ги добив резултатите од имунолошките испитувања и се испостави дека имам недостаток на витамин Д3 и поради тоа моето ивф завршило толку рано. Сега треба да примам терапија, па се надевам дека во брзо време ке почнам со тоа што веке го започнав и ке одам до крај додека не ја постигнам целта.

Позз до сите и се извинувам на долгиот пост

(Одговор на членот I LOVE)
Непосредна врска до пораките: 2209
4.11.2013 20:07:53   
kapina
Бубе10 јас пиев витд и за време на ивфто испив една доза и не сум го испитала сега поново инаку кај мене беше гранична вредност

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 2210
4.11.2013 20:46:15   
bube10
Kapina kazi mi posle transferot prestana da pies od vitaminot d ? Inaku normalnata vrednost e od 30-100, a kaj mene e 17,9 user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2211
4.11.2013 20:55:14   
LoveableMe RR
I LOVE, на линкот Корисни совети кога сте во ИВФ и сл вика дека можеш да лежиш и на десно и на грб првите денови (3-4), а потоа да одмараш и да не се заморуваш со тешки активности. Ајде издржи, гледај филмчиња и позитивно размислувај.

Bube 10, многу ми е мило што ти открија зошто ти беше неуспешно ИВФ-то, нема подобро од тоа барем ќе работиш во следниот период да го надминеш проблемот со Витаминот Д и ќе се среди. Подобро од тоа нема, отколку да те маткаат и да не знаат да ти кажат што било. Со среќа, во следниов период ти посакуваме успех. Види има некои спрејови за подобрување на Витаминот Д (секој ден по 15 мин на сонце е доволно викаат за добри нивоа на витамин Д во организмот).

Анонимен, антибиотикот го даваат ради можноста (иако мала) од инфекции по пункцијата и не е ништо страшно, мора така.

Меланија, благодарам за user posted image све заборавам да ти се заблагодарам за тоа што претходно ни пиша. Позз

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 4.11.2013 20:56:41 >

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 2212
6.11.2013 9:09:43   
latica
Девојки, чекам да ми се јават за трансферот, ама по се изгледа ќе биде на 5 ден. За арно да е :)

Поздрав и држете ми среќичка. Со Господ напред !!!

< Поракaта ја уредил latica -- 6.11.2013 9:10:12 >

Непосредна врска до пораките: 2213
6.11.2013 10:59:51   
kate..

ИЗВОРНА ПОРАКА: latica

Девојки, чекам да ми се јават за трансферот, ама по се изгледа ќе биде на 5 ден. За арно да е :)

Поздрав и држете ми среќичка. Со Господ напред !!!

mila so sreka ti drzeme srekicka kako gospod nikoj ne e.pozz

Непосредна врска до пораките: 2214
6.11.2013 11:44:32   
Melanija RR
LoveableMe RR сподели убави вести од денес,како помина?Те user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 2215
6.11.2013 14:28:58   
LoveableMe RR
Здраво девојки, денес помина пункцијата, ми извадија 15, од кои рекоа 9 се добри јајце клетки, другите биле празни, па утре чекам да ми јават како оди оплодувањето и рекоа ќе ми јават кога ќе биде трансферот. Ми дадоа таблети Фемибион по 1 дневно, ваг.гел кринон, аспирин еднаш навечер, декортин 5мг 2 пати по пола апче и Б комплекс 2 пати по 1 на ден.

Латица, душо ти праќаме среќичка, не е важно кој ден, важно е после да се фати. Ајде,само храброuser posted image

Меланија поздрави до тебе, фала за поддршката, многу ми значи во овој период од тебе и сите рингерајкиuser posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2216
6.11.2013 14:53:31   
baby77
user posted image user posted image user posted image odlicni vesti LoveableMe.. ajde pozitivno samo

Непосредна врска до пораките: 2217
6.11.2013 15:02:47   
latica
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Здраво девојки, денес помина пункцијата, ми извадија 15, од кои рекоа 9 се добри јајце клетки, другите биле празни, па утре чекам да ми јават како оди оплодувањето и рекоа ќе ми јават кога ќе биде трансферот. Ми дадоа таблети Фемибион по 1 дневно, ваг.гел кринон, аспирин еднаш навечер, декортин 5мг 2 пати по пола апче и Б комплекс 2 пати по 1 на ден.

Латица, душо ти праќаме среќичка, не е важно кој ден, важно е после да се фати. Ајде,само храброuser posted image

Меланија поздрави до тебе, фала за поддршката, многу ми значи во овој период од тебе и сите рингерајкиuser posted image

user posted image user posted image user posted image со среќа , супер си поминала, ајде само позитивни мисли и ќе биде се во ред. Само убави вести да се слушаат, со Бога напред.

Поздрав Драга и одмарај денес посебно, оти мене еве 3 дена ме болат уште јајниците user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 6.11.2013 15:20:06 >

Непосредна врска до пораките: 2218
6.11.2013 15:23:05   
Melanija RR
LoveableMe RR user posted image одлично сега одмарај и чекај убави вести за трансферотuser posted image

latica поддршка и за тебе за квалитетен трансфер user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2219
6.11.2013 15:58:46   
kapina
Не бубе не престанав да пијам витамин д ниту во тој периодпред спонтаниот абортус сега здравје боже незнам кога ќе го испитувам пак ќе треба да се договарам со ендокринологот но по се изледа на26сега имам закажано контрола на ендокринологија оти овде во струмица немат реагенсиза фсх лх и естрадиол. Пред26ќе испитам овде во струмица пролактин тсх и т4само

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2220
6.11.2013 16:13:20   
Hopeful RR
Loveable Me, браво user posted image Сега одмарај, ти посакувам се да помине во најдобар ред user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2221
6.11.2013 16:52:52   
butterfly 00
Devojki imam pozitiven odgovor od fondot, vcera mi go odobrile vaucerot, a denes go zemav i vednas bev vo Sistina, doktorot me gledase na eho i od denes pocnav so suprefakt 0,6 ml sega vo 16.00 me bocnaa :) Srekna sum :) Inekciite treba vo frizider li da gi cuvam?

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 2222
6.11.2013 17:26:06   
nataly86
user posted image честитки за ваучерот и ти посакувам успешно ИВФ,
Јас петок ке почнам па тука сме ке се бодриме

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 2223
6.11.2013 18:02:22   
butterfly 00
честитки за ваучерот и ти посакувам успешно ИВФ,
Јас петок ке почнам па тука сме ке се бодриме

Fala Nataly sekako i jas ti posakuvam uspesno IVF nekako denes mnogu brzo mi dojde toa sto mi dadoa odma inekcii ne bev psihicki spremna ama pocna taka da sega ke terame mi rekoa mikroginonot da gi pijam do ponedelnik pa da se javam prv den od cikluc za na treti den da pocnam so fostimon i taka, nekako mi se izmesaa cuvstvata zosto mi e strav inekciite sama da gi stavam i treba da se snaogam i nekako mi doaga opteretuvanje, ti do kade si?

Непосредна врска до пораките: 2224
6.11.2013 18:30:15   
kapina
Немора во фрижидер даги чуваш инекциите јас не ги чував

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 2225
Страница:   <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.