LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување IV дел (16.11.2013 9:39:36)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR ИЗВОРНА ПОРАКА: biljana87 Zdravo ja sum nova na forumov i me interesira malku povece za IFV ako saka nekoj da mi objasni koja e procedurata i kolku trae bidejki sum vo iscekuvanje na oddgovor od fondot odnapred vi blagodaram. biljana87, dobredojde na forumot. Klasichnata terapija odi vaka: - na vtor den od ciklus, treba da pies apcinja za smiruvanje na tvoite jajnici ( povekjeto pievme Mikrogynon) -nekade na sredina na ciklus, ke treba sekoj den vo isto vreme da te bockaat so inekcii vo ramo ili stomak za smiruvanje na tvoite hormoni (poejeto od nas primavme Suprefact ) - koga ke gi ispies Mikrogynonot, za 2-3 dena ke dobies, ke ti testiraat Estradiol I ako ti e nizok, ke ti dadat inekcii za stimulacija so vestacki hormoni ( obcno toa e Fostimon) - Fostimonot se primaat 9-10 dena, doktorot te sledi na eho, da vidi kolku folikli imas I kako reagiras na hormonite. - pak ti go merat Estradiolot, sega treba da bide visok I da ti zakze punkcija. -po punkcija, gi oploduvaat kletkite I ti gi vrakjaant na 3ti ili na 5ti dn -pravis test po 14 dena. moze skratena erapija,zavisi od dijagnozata. ILove, estrofem ti dal za endometriumot, ne se sekiraj biljana87. ti odgovoriv na porakata, ne znam zosto ne ja procita. Ako pocnuvas na sredina od ciklus, citaj od kade pisuvam za Suprefact pa do kraj. Babylove* I biljana bile dobredojdovte na forumot. Na site koi dobivte vaucer, cestitki, sega pisuvam od tablet odmaram po transferot, od ponedelnik. ke vi cestitam na forumot denes go dobiv pozitivniot odgovor. Za iVF doktorot treba da e pozitiven, nikogas ne se znae unapred, eventualno ako ima teski narusuvanja kaj dvata partnera, togas treba da I'm se ukaze kakvi se sansite, no I togas ne se znae. pozz
|
|
|
|