Ema$ -> RE: Вештачко оплодување IV дел (11.1.2013 18:39:03)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen Ema$ ti ja pustam celata sreka na svetot, i veruvam deka ce vrodi so plod. Zenski jas sakam da ve prasam nesto sto moze ce zvuci smesno: Dali moze da se napravi In Vitro samo so punkcija i transfer? Slicno kako na priroden ciklus, znaci jas da pijam samo Klomifen, bidejki kaj mene se e vo red i so Klomifen imam po 4-5 folikuli, a samo da se preraboti spermata od soprugot,bidejki ima astenoteratospermija? Sakam da probam naredniot mesec ama ne znam dali e vozmozna vakva postapka. Inaku 4 god se obiduvame za [sm=duda.gif] I kaj mene e slicen ako ne i ist slucaj.Za zal , istiot problem go ima i mm, ama so ogled na godinite cekanje i godinkite koi si gi imam , mene mi dadoa 7 dena po 3Fostimon i 1 Merional i sekoj den,do denes posledno,Suprefakt 0.3 . Koga prasav zosto i inekcii ako e se o.k. kaj mene,dobiv odgovor i vo Sistina i od mojot mnogu blizok rodnina koj e ginekolog , deka se praktikuva ovoj nacin za da ne se rizikuva ?!? Uste ne mi e bas se najjasno,ama eve fala Bogu se e spored planot. Ti blagodaram za podrskata i [sm=smiley31.gif]ubavite zelbi,navistina mnogu mi znaci
|
|
|
|