Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
8.30 Овесни снегулки+1 лажичка 4 семиња од Виталиа потопени во јогурт 11.30 Домашна кашичка јаболко со пченкарен корнфлекс + 1 резне лимон во рака 14.00 Свеж лосос со компир и зеленчук 16.30 Домашна кашичка банана, јаболко и круша 19.30 Палента со крем сир и жолчка
Преку цел ден чајче без шеќер и 200 гр цеден портокал и лимон со една лажичка мед
8.30 Овесни снегулки+1 лажичка 4 семиња од Виталиа потопени во јогурт 11.30 Домашна кашичка јаболко со пченкарен корнфлекс + 1 резне лимон во рака 14.00 Свеж лосос со компир и зеленчук 16.30 Домашна кашичка банана, јаболко и круша 19.30 Палента со крем сир и жолчка
Преку цел ден чајче без шеќер и 200 гр цеден портокал и лимон со една лажичка мед
хм...интересна идеа за доручек...ја прменувам неделава:
ние вчера
доење 1 кифла со јогурт банана и јаболко со житарки ( успат и кекс и малку смоки) тел. мевце со карфиол брокула морков и малку лук и чаша јогурт ужинање житарки - така му се интересни да ги грицка макарони со сиренце АД млеко
мнооогу цеден сок од портокал и мандарина, домашен сок од дренки, вода и чај
а денес планирам
доење 8 житарки со мед и банана изел животинско царство леќа со морков пиперка кромид и палтлиџан ужина некое овошје за велера планирам чоколино, ма да на роденден сме у иготека и осеќам ќе изеде еден куп глупости АД млеко
пиеше цеден сок од портокал, сок од дренки и чај
Доручек: Палента направена со млеко, нарендано сирење и кис. млеко колку да не биде толку густо+ пола канче кис. млеко (инаку, палентата спремена со млеко повеќе му се допада од онаа со вода) - малку јогурт Ручек: Пилешки копан со супа(морков, брокула,фиде) Ужина: овошен јогурт Вечера: Чоколино
доење праска со житарици чаша јогурт и бааги житарки изгрицкал ориз со зеленчук малку јаболко доење и малку варен геврек млеко и бисквити АД млеко за добра ноќ
цел ден многу цеден сок од портокал, домашен од дренки и чај
Mamicki ve molam za predlozi za vecera bidejki eckovo moj veke za vecera saka da jade neshto konkretno so lepce da mu davam parcene vo usta ne mi gi saka kashite duri ni goodnight gi prejade vishe,mu davam lepce so pavlaka i kashlavlace i taka si go gricka,vcera namaz so lukce i lepce parcenca mu davav...i ne mi teknuva sto ushte taka moze da se dade na bebe od 11 meseci.Nas koga ne gleda znaci ke se potpa na masa da jade od nashata hrana na kashi usta ne otvara..zboruvam za navecer.
Мила, јас на 11 месеци му давав кајгана, варено јајце измешано со крем сирење, па намачкано на лепче, палента погуста, во неа издробено сирење и ставена во тавче, па тоа во фрижидер да се стегне. Потоа на собна температура и сечено на коцки, се добива илузија дека јаде цврста храна Исто така можеш лепче со мармалада намачкано, путер и варено јајце...
Доручек: Чоколино Ужина: киви и банана со малку мед, многу вкусно Ручек: Телешко месо со пире од зеленчук (морков, компир, тиквичка, брокула и лукче) Ужина: овошен јогурт Вечера: највероватно ќебиде тарана со сирење и кис, млеко
8.30 Јуфки со сирење и павлака + чаша јогурт 11.30 кашичка јаболко со вишна 14.00 боранија со телешко месо 17.00 кашичка јаболко, банана, круша со ленено семе 19.30 палента или лепче со крем сир и јогурт 200 гр млеко пред спиење
Преку цел ден чајче и 200 гр цеден сок од лимон и портокал со мед
18 месеци
< Поракaта ја уредил Beatris RR -- 23.11.2012 9:45:52 >
Наутро прво давам една чаша сок од соковникот,во неа се што имам од овошје и зеленчук ставам. Потоа лепче со путер,кашкавал и чаша јогурт Мандарини како ужинка,ептен ги сака. 250гр млеко пред спиење Ориз со копанче наполитанки,грицки Макарони со сиренце Пак250гр млеко и нанкаме.
Убаво си јаде без проблем,ама имам проблем што вода многу ретко пие,има денови кога ниту една голтка нејќе да се напие.Пие чај и цедени сокови,ама вода си е вода бре...
Д: Нестле житарки со какао, после пола банана со малку мед У: банана со сок од мандарина и две лажички плазма Р. Мисирка , Хип каша У. ќе биде овошен јогурт В. тарана со кис. млеко
Вчера јадевме Појадок - Пржени лепчиња со јогурт Ужинка - бисквити Ручек - супа со мноооогу зеленчук, мусака Ужинка - лимонада Вечера - Лепче со крем сирење и јогурт
Денес на мени
Појадок - баничка со сирење и јогурт Ужинка - мандарини Ручек - супа со кнедли, пилешко со печурки и сос од павлака, компири печени Ужинка - пудинг Вечера - на роденден сме, таму ќе каснеме
< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 25.11.2012 13:46:30 >
доење Д: Чоколино У: банана и една чоко бисквита Р. Тел. мевце со морков карфиол тиквица и малку лукче У. јаболко ( планирам) В. Тарана со сиренце ( планирам)
200мл АД млеко
цеден сок од јаболко и фрутек од слика вишна
Д. Попара со сирење и к.млеко У. Праска Р. Спанаќ со млеко и јајце У. Овошен јогурт (татко му ќе му дава, па тоа му било најлесно) В. Гриз со млеко, малку жив.царство и банана (ваљда тоа ќе биде:)))
Denes na meni: ceden sok od portokal kasicka od jabolko za dorucek parce stek,kompirce i morkovce za rucek sokce domasno od kivi medolino za vecera a izmegu obrocite doenje i navecer po 50 pati doenje
e sega neznam od koga treba da se vovede sol vo ishranata,neli zatoa sto e potrebno odredeno kolicestvo jod za pravilen ras i razvoj.
доење палента со сиренце цело јаболко ( не го сака сечено на парчиња) само компир со лепче ( не сакал ни да ја помириса боранијата) кашичка од кајсија кекс Овесни снегулки од зоб и сливи ( ова беше најбрзата вечера до сега, полн тањир за помалку од 5 мин) АД млеко
многу цеден сок од портокал и манадрина со вит.Ц и чај