zzaa -> RE: денес на мени (1-3 год) (26.3.2013 14:16:12)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: ane/ Ве читам мамички и ми се плачи. Син ми има полни 16 и пол месеци и ништо не јади. Само бисквити со млеко, супа со лепче, чоколино, овочно јогуртче или пудинг. И тоа секој ден. Ке полудам, овошје зеленчук никако. До пред некое време не дека кој знај колку ама пак си јадеше. сега нисто. Единствено што не одзува е 3 пати по 200-250 мл млеко.... дајте некаков совет Jas ne sum imala proglem so mojata,se jade,sega za zelncuk napravi mu supa od poveke vidovi zelencuk(mesto kupecka)mos prvite nekolku pati nema da mu se dopadne no ke se navikne,a za ovosje mesto kupecki ovosen jogurt jas i pravam doma na pr;izblendiraj banana i jogurt,ili jabolko suvo grozije i jogurt,sega nema mnogu izbor na ovosje ama pak moze da se napravi nesto,eve i edna vkusna kasicka sto mojata ja obozava 1,varena zolcka 1 banana sok od 1 portokal zaedno izblindirano ili zgmeceno so vikluska.A mozebi ne jade ako mu raste nekoe zapce ama toa trae nekolku dena,mesto beskviti so mleko davaj mu zitarki (blagi)so mleko isto se mnogu ubavi.Drug sovete neznam so da ti kazam ,imam videno mnogu majki gi hranat decata vo park da se lazat so drugi deca za da jadat ama posle pa navika ke mu stane se so lazenje,ama pa izgleda makata coveke na se ke go natera da proba.
|
|
|
|