Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
пошто ноќеска имавме проливче сабајле ручкавме млеко во 6 сабајле банана и малку плазма бисквитчиња мали скоро една средичка леб ( сам ја грабна) супа домашна со морков и пашканат вечер незнам што да дадам пак нешто лесно ќе биде и испи 400 мл чај на двапати
две органски јаболчиња со една лажица мелено ленено семе (ова му го давам секој ден после градинка, буквално секој ден) неколку бисквити од 8 житарки од Краш со какао пржено лепче со крем сирење мнооооооогу вода млеко пред спиење
сето ова од 17 до 21 часот. Многу почна да јаде од тоа Пиковитот.
Samo edno prasanje AnnaMolly, kako go melis lenenoto seme? Ili ima meleno da se kupi? Jas sakam da pocnam na sin mi da mu davam po malku, citav deka mozelo da mu se dava na bebe so polni 8 meseci.
Го купив од продавница за здрава храна, таму ми го измелија. Од наполнети 8 месеци може да се дава по две супени лажици дневно, на пример едната сабајле со кашичка, другата попладне. Јас по една му давам дневно. Меленото ленено семе содржи трипати повеќе омега 3 масни киселини од што има во едно парче риба, добро е за имунитет и го регулира холестеролот. А нема никаков вкус, не се ни осеќа кога ќе се измеша со нешто.
Blagodaram AnnaMolly, ke pobaram vo prodavnica za zdrava hrana, inaku, imam jas doma leneno seme na Vitalia, ama ne e meleno, mislev da ne moze so nesto jas sama da go izmelam. Kako i da e, se izvinuvam na of topik
Blagodaram AnnaMolly, ke pobaram vo prodavnica za zdrava hrana, inaku, imam jas doma leneno seme na Vitalia, ama ne e meleno, mislev da ne moze so nesto jas sama da go izmelam. Kako i da e, se izvinuvam na of topik
Извинете и од мене офтопик, ама може да си го измелиш дома сама во машинка за кафе мелење, најобична електрична. Јас така го мелам. Немелено ти е џабе, оти телото не го апсорбира, го исфрла неискористено.
можеш да го измелиш во блендер. јас имам мелено семиња во блендер. ставам во салата, Нина и сите ние дома обожаваме зелена салата со мелени семиња
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 15.11.2011 14:54:45 >
Денес 09:30 Ад 100мл 11:00 Кори со к.млеко 13:00 Банана ,бискоти и 10мл млеко испасирано сега нана па кога ќе стани има варено,динствувано компирче,морков и боранија во цоцо од домати и за вечера житарици со млеко
Јас заборавив, и вода литар и пол испи, и плус сок од цеден портокал и мандарина. Како си се научи за сокчето, денес зема еден портокал и ми вели - мама, сокче, сокче. Така не ги јаде, ама затоа сок си пие.
наутро пола час од кога стана млеко аптамил 3 - 250мл после 2 часа на мама и прави друштво ;)) јадевме јувки со сирење (он малку касна) сокче свежо цедено јаболко морков цвекло и многу малце лимон после житарици на милупа од 12мес страчатела спиење неколку голтки сокче па ручање боранија манџа со се и сешто од зеленчук во неа ужина варен мелен ориз сокче и суво грозје вечера пред легнување млеко 250мл аптамил3
За појадок кифла со сирење и сок наполитанки за ужинка млеко пред спиење сарма од блитва со кисело млеко за ручек втора ужинка овошје (киви или мандарини) вечера гриз со чоколадо млеко пред спиење
во меѓувреме уште сок, со водата неколку дена сме скарани, ни голтка не пие вода
18 месеци
< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 1.12.2011 15:39:21 >
Денес ручкавме: 09- кашичка со житарици и банана подготвена со кравјо млеко- цело тањирче 12- компир, морков, тиквичка и колераба + 2 парчиња двопек + 3 лажички павлака- цело тањирче 16- крушки и банана + неколку бисквити 19.30- ванилино- обично јаде цело тањирче Преку ноќ пие 1 или 2 пати млеко зависи како ќе се разбуди. Преку ден вода или вода- сок 2-3 шишенца од по 150мл. 13 месеци и некој ден.
-Biskviti so mleko -torta,chips,malku sokce(bevme na rodenden) doma ne sakase da mi ruca kasna kaskaval pred spienje;mleko so melen biskvit sega koga ke stani od spinje se nadevam deka ke jademe kompir so meso pudingot ni e obavezen sekoj den kako i bananata voda i cajce... Sega saka sam da jade i mi se cini deka deteto mi ostanuva gladno,pagame na tezina...
Sega saka sam da jade i mi se cini deka deteto mi ostanuva gladno,pagame na tezina...
Исто и ние сакаме сами да јадиме , дури и супа сака сам,
ние денес јадевме тост со кашкаал 3 плазма бисквити палента, чај сега спие кога ќе стане ќе видиме прво портокал ќе му давам па после нешто јуфки со сиренце или така нешто
Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !
Пепелашка, ќе го свариш убаво гризот, ако ставаш шеќер нормално стави си, ќе ја додадеш жолчката нематкана и убаво ќе ја измешаш со гризот. Потоа ќе го вратиш тенџерето на рингла уште малку, една минутка да речеме, или додека не почне ептен да ти прска гризот. И толку.