mamadise -> RE: Предвреме родени деца (23.12.2011 22:54:37)
|
Здраво на сите ја се породив на 19.12. 2011 во 31+5, бебцинјата се родија двете со 1850, одма ги ставија во инкубатор со кислород, ама маското ни наптави опструкција,и мораа да го приклучат на респиратор, само што ние не бевме нешто посебно задоволни од грижата за децата на ГАК, па на наше баранје си ги префрливме на децка клиника, под грижа на Др. Софијанова да бидат, и од одма се подобри. Девојцето е цело време стабилно, а машкото е за нијанса у полоша ситуација. Со килаза се супер, меѓутоа проблем им прави инфекцијата што ја попримиле од мене при породуванјето, јас бев уреа плазма позитивна, и таа инфекција кај нив удира на плуката. Таква е нашата ситуација, сега ни останува секој ден да се молиме за подобри информации, и што поскоро бебушите да излезат на прав пат, па да се гушкаме сите дома[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image].Голем батко со душа ги цека да си дојдат.А јас и мм нервно оцолевме за овие 5 дена, но надежта за подобро утре никако не смееме да ја изгубиме. СЕ КЕ БИДЕ ДОБРО, така се мора...
|
|
|
|