mila 3 -> RE: Предвреме родени деца (3.6.2012 13:34:46)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamadise I moite bliznacinja se predvreme rodeni, vo 31 nedela, sega imaat 5 meseci i 13 dena i kilazata im e 6 kg na devojceto, a maskoto mi e 5,500 kg. Na kontroli koga gi nosime mi vikaat deka odlicno napreduvaat i vo kilaza i vo motorikata, i ja najmnogu se sekirav za kilazata, no dr.Sofijanova postojano me uveruva deka kilazata ne e toa sto treba da ne sekira, tuku treba da go gledame deteto kako se razviva vo psihomotorikata, dali preta, se vrti, guga, dali dofaka raboti i taka nataka. Jas moite do pred dve nedeli samo gi doev, a sega pocnavme po malku i kasicki da voveduvame,na zenskata i davam dva pati vo denot, a na maskoto ednas i toa po mnogu malku, kolku da oseti vkus,zatoa sto on bese bebe so mnogu problemi i bese celi dva ameseci vo bolnica, no kako i da e vazno mi e deka se dosta zilavi, pa sega malecki se ama ke si porasnat..... Vo pravo e doktorkata mnogu e pobitno kako ke se razvivaat, za kilazata ne se sekiraj ke si nadoknadat. I moeto e predvreme rodeno 33 nedela i prvite nekolku meseci dodeka ne se osigurav deka e se vo red mi bea katastrofa, megutoa imavme sreka sto na 5 meseci veke si gi dostignavme vrsnicite. iako go znaev seto toa nemozev da se opustam, celi denovi bev pred kompjuter i poveke se opteretuvav. moevo bebule ic nesakase da lezi na stomak i da se podiga. duri i na 10 meseci a go legnev na stomak placese i neskase da lazi, a od 9 meseci sakase da odi za racinja i taka do 12 meseci. togas koga trebase da odi toj pocna da lazi [sm=smiley36.gif] Sega ima 14 ipol meseci a ubavo stabilno pocan da odi na tocno 14 meseci, sam se posti od raka i pocna a do togas se za race samo po doma sam se setase.
|
|
|
|