majka na eva
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: natus Ova moevo dete mislam deka preteruva, ili pak e normalno, posto mi e prvo, a iskustvoso decinja okolu nemam, taka ne mi e jasno, no ima 2.5 mesecxi, a od pred 2 nedeli place za da stanuva, ama bukvalno...Dodeka lezi ke mi guga i koga ke se svrtam pravi so ramenicite navnatre, se potkreva bukvalno, i koga ke ja fatam za racinja, ne treba da potkrevam, tuku refleksno samo sto ke ja fatis sama se kreva i uste se obiduva na prstite da zastane. Isto veke odamna se vrti za 180 stepeni vo spienje, na strana, a ovie denovi i na stomak se svrte, i eve non stop kenkavi a da stanuva, za nisto drugo ne place, samo koga e gladna, a eve sega pocna za da ja krevas, i celo vreme ama bukvalno celo vreme, dava znaci so ramenata navnatre i glavata, i se vitka kako kifla celoto, so nozete nagore, i glavceto i racinjata, kako lulka se pravi. Na ortoped nedelava ke odime, ama jas pojma nemam sto kako i od koga e normalno da pravi, za sto e rano za sto ne e, i sto da pravam so ova sto place za da ja stanuvas, a vo race nikako ne saka, znaci samo da ja potkrenes, ne da ja zemes...vo race nikogas ne sme ja drzele, taka da voopsto ne saka, a pod 45 stepeni sedi uste od 3 nedeli vo relaksatorot...mislenje na poiskusen??? не сум баш некоја од тие искусните ама сметам дека тоа што го прави и не е баш седење,мислам дека 2ипол м е премногу рано за да се обидува да стане и да седи што знам?а за слободно да го уседнуваш може некаде накај 5-6 месеци.порано од 5 мислам не
(Одговор на членот natus)
|