mis. -> RE: Седење (22.2.2010 14:09:35)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Adrijana Ako ima vakva tema slobodno moze da se prefrvi, i odnapred se izvinuvam. Dokolku ja nema eve jas ke pocnam. Me isteresira koga i kako pocnaa da sedat vasite bebenca? Sum citala deka bebinjata pocnuvaat so sednuvanje okolu sestiot mesec.No sto znaci toa, deka do sestiot mesec treba voopsto da ne gi sednuvame, i koga ke napolni 6 meseci, odma da go cucneme i da go potprime bebeto so pernici za da ne se prevrti? Ili pak moze da pocne so sedenje koga toa samoto ke pocne da bara da sedi. Ova so sedenjeto ic ne mi e jasno, i mi treba vasa pomos. Eva nema ni polni 4 meseci, a ne mozam da vi opisam sto pravi. Nema sansi da lezi nitu da bide vo polusedecka polozba koga e budna. Postojano se tegli kon napred i saka da sedne, pa duri e i nervozna i place ako ne i pomogneme malku za da sedne ubavo ispravena. E koga ke sedne, sleduva nasmevka.[sm=hudicek1.gif] Starive mi vikaat ne ja stavaj da sedi, rano e, mala e, treba da sedi od sesti mesec.A ova zverevo i koga go drzime vo race se tegle na napred i ni se obesuva na rakata, i izgleda kako da sedi vo vozduh. Nemam poim sto da pravam. ИЗВОРНА ПОРАКА: brineta88 И мене ми викаа дека до 6 месеци не се седнувало, но незнам тоцно на која емисија слишнав дека може да го седнуваш, но по малку не да претераш. Твоето бебече има 4 месеци и само уште неможе да седи, дека уште не е доволно развиено. Јас филип кога имаше 4ипо месеци го држев во полуседечка позиција(повеќе седнато). А кога наполни 6 месеци поцнав и сам без држенје но сега еве има 7 месеци и уште не е стабилен, само се превртува. Но сепак секое дете си е различно. И филип исто така се фрлаше нанапред кога го држевме. [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ИЗВОРНА ПОРАКА: BEBICA Jas Monika na 5 meseci ja staviv vo polusedecka pozicija od 45 stepeni da se navikne a na 6 meseci od 90 stepeni ubavo da sedne no prvo po 10 15 min a posle sam barase pa edese podolgo pa koga i zdosadi ke si legnese pa pak barase da sene i taka dodeka ne pocna sama da sednuva a toa e sluci vo 7 mesec bez da ja potpiram i pridrzavam.
|
|
|
|