|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Колкава е тежината на Вашето бебе?
20.11.2010 18:09:52   
Felly RR
Ние на 11 месеци (уште некој ден) имаме 9200. И Матеа не е такво бебе многу да се поправа, а си јаде. Матичната секогаш вели дека е добро, дури и последниве месеци, од 8-9 месеци имало бебиња што само по 100 грама се поправале месечно, па ние сме биле супер со 400 г +. А  убаво си јаде ама па и цело време трчка наоколу и никако не седи мирна. 

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 301
20.11.2010 21:13:23   
kikicka
off neznam sto da pravam i na dundeto e isfrlana mng i po teloto sega i gi preperuvam site alista i so sina voda ja odmivam doktorot mi rece so kanesten da ja namacka ne i pominuvaat veke dve nedeli gi ima,a i so jadenjeto stalno jade jade pa ke go povrati zalnicka mi e koga ke ja vidam kako me gleda

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 302
23.11.2010 16:18:58   
lowen
Ivana se rodi 3580g i 48cm dolga.Izlegovme od bolnica so 3380g, a sega na 5 nedeli ima 4770g i 52cm.

(Одговор на членот vesna_kr)
Непосредна врска до пораките: 303
24.11.2010 12:47:41   
petra27
Stefan se rodi 3380 od bolnica izlegovme 3300 a sega na poslednata kontrola imavme 3850.....sto znaci kacuvame po 50 grama dnevno.....:)

(Одговор на членот lowen)
Непосредна врска до пораките: 304
24.11.2010 13:20:25   
tea
na poslednata kontrola bebuska imase 10130 g ( toa bese pred 2 nedeli i imase 9 i pol meseci) doktorkata rece deka toa e super, ne e debela, super si jade i odlicno napreduva.

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 305
7.12.2010 9:59:26   
arh_diz
Na 4 meseci tezime 7800 i 66 sm

Биди тоа што си

(Одговор на членот tea)
Непосредна врска до пораките: 306
7.12.2010 11:36:19   
Gari68

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz

Na 4 meseci tezime 7800 i 66 sm

Ние денес правиме 18 месеци и тежиме исто толку ,само сме малку подолги 74см
user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 307
7.12.2010 12:03:28   
mamicka_26
Ние за три дена ке полниме 10 месеци и тежиме 11 кг

(Одговор на членот Gari68)
Непосредна врска до пораките: 308
7.12.2010 13:17:11   
Martins mom
На 9 месеци имаше 9200грuser posted image user posted image Зошто детево не се поправаuser posted image А воопшто не делува слаб, дури кој и да го види му вика буцкоuser posted image Има 72 цм...

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот mamicka_26)
Непосредна врска до пораките: 309
7.12.2010 14:01:06   
lukas
moeto ima pomalku martins mom,na 8 meseci bese 8.070..sega e 9m. i 10 dena.pojma neam kolku e ..ama ke da e 8 i pol 9 kg.

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 310
7.12.2010 15:52:18   
Slagjana
Мartins mom, па не е малку 9200. Ние се меревме на 9 месеци и една недела и имаше 8850г и 70cm. 

Непосредна врска до пораките: 311
7.12.2010 16:52:34   
Snowhite RR
Мартинс мам ние на 9 месеци бевме 8кг, сега не знам колку сме, ама не е малку тоа, што се секираш, битно да е здраво и да си јади

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Slagjana)
Непосредна врска до пораките: 312
7.12.2010 17:07:16   
Martins mom
Уф, како да ме утешивте малкуuser posted image user posted image user posted image Ама вашите ангелчиња стартуваа со помала родилна тежина, а овој се роди 3600, дури цицаше само качуваше супер на килажа, од кога почнавме со дохрана, се помалку и помалку ставаuser posted image Битно е да се здрави...па сега не можат сите да бидат полнички

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

Непосредна врска до пораките: 313
7.12.2010 17:09:54   
srcuski
Nie imame 4 meseci i tezime 8kg,ova mi e vtoro pa pocnav i porano so dodatoci osven doenje bidejki e lakom i ne mu stiga pa mu davam jabolce,morkovce,orivce,kompirce,krusai zamislete so kolkav apetit si jade .Tezinata ni e normalna bidejki se rodi 4 kg.Deneska za prv pat si kupjvme sokce od jabolce hippi mmmmmmmmm kolku bese vkusnouser posted image .Za vecera ke imame i kasicka od krusa i jablko i posle doenje i vo krevet.

Непосредна врска до пораките: 314
7.12.2010 17:14:11   
AnnaMolly RR
Леле луѓе, моево е рекордер!
Се роди 3190, а на 5 и пол месеци имаше 9260 грама и 65 см.
Сега има 6 месеци, едвај чекам да го мериме на 13 да видам колку ќе биде. Гарант над 9500 user posted image

Гледам вашиве тек на 9-10 месеци ја имаат оваа килажа.
Прасе мое! user posted image

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 315
7.12.2010 17:19:58   
Octavia
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom

Уф, како да ме утешивте малкуuser posted image user posted image user posted image Ама вашите ангелчиња стартуваа со помала родилна тежина, а овој се роди 3600, дури цицаше само качуваше супер на килажа, од кога почнавме со дохрана, се помалку и помалку ставаuser posted image Битно е да се здрави...па сега не можат сите да бидат полнички

Ама какво тешење, супер си е детето (пу, пу, пу user posted image ). Да цитирам една лекарка „Нас ни е важно децата да се здрави, а не дебели. Не значи дека дебелото бебе е здраво бебе. И нема натпревар чие бебе побрзо ќе се здебели“ user posted image  (Вака ме искара мене кога се секирав дали добро напредуваме). Бебињата просечно на 12 месеци се околу 10 кг (кило погоре или подолу). Моето прво бебе се роди 4 кг и 300, си напредуваше нормално и на првиот роденден бевме накај 11 кг, сосема доволно. Потоа, активното бебе, кое прета, лази, се тркала и сл. троши повеќе. Секој си има свој став, ама јас не се радувам на дебело дете, поучена од случаи од околината. Слатки се кога се бебиња и буциња, ама набрзо тоа може да стане проблем, на другарка малото од 3-4 години се ја караат на лекар дека треба на диета да биде, а тоа па плаче дека сака да јаде user posted image . И никако да се средат. И кога јас се радував дека ставил некое грамче мојот, таа се радуваше ако успее да ослаби малку нејзиниот. Според мене, најважно е да е здраво и витално бебето, активно, да сака да претка, да истражува наоколу  user posted image ...

Непосредна врска до пораките: 316
7.12.2010 17:23:07   
Martins mom
Точно, не се прасиња па да ги гоиме...најважно е да се здрави...ама ете...мајкиuser posted image Вечно загрижениuser posted image

(Одговор на членот Octavia)
Непосредна врска до пораките: 317
7.12.2010 17:27:51   
AnnaMolly RR
Јас не се радувам дека детето ми е буцко, ама што можам да преземам во врска со тоа? Да не треба да го ставам на диета? На шест месечно бебе мислам дека не е во ред да му се скратува оброк или слично, како што ми рече неговата матична докторка. Вика да му давам еден оброк помалку. Тој да ми плаче за млеко, а јас да не му дадам? Е, тоа не може. Ама како што е активен уште од сега, кога ќе почне да оди и да трча сигурно ќе се стабилизира.

Live and let live

(Одговор на членот Octavia)
Непосредна врска до пораките: 318
7.12.2010 17:31:28   
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom

Па Михаил се роди 3350 грама, а ти кажувам на 9 месеци, значи бил за 1 кг помалку од твојот Мартин. И се разбира дека сега помалку напредуваат, затоа што се поактивни, цело време се во движење, овој мојов на пример една секунда не застанува и се разбира дека сега и трошат, а кога се мали, само лежат и не трошат. Јас од 6 месеци наваму ама ич не се замарам со килограми

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 319
7.12.2010 17:34:02   
Martins mom
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly

Јас не се радувам дека детето ми е буцко, ама што можам да преземам во врска со тоа? Да не треба да го ставам на диета? На шест месечно бебе мислам дека не е во ред да му се скратува оброк или слично, како што ми рече неговата матична докторка. Вика да му давам еден оброк помалку. Тој да ми плаче за млеко, а јас да не му дадам? Е, тоа не може. Ама како што е активен уште од сега, кога ќе почне да оди и да трча сигурно ќе се стабилизира.

Ма какви диети на 6 месеци...Нека си ручка Филипuser posted image user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 320
7.12.2010 17:39:18   
slavicav
Site neka se zdravi i zivi i neka si jadat ama luge jas koga ja chitam temeva se chudam stvarno pa si vikav zar moevo e samo slabo user posted image Jas porano mnogu se sekirav no imav moznot da ja vidat nekolku pedijatri i site istoto mi go rekoa deka mnogu,mnogu,mnogu e temperamentna a e zdravo,cvrsto i napredno dete i deka ne e se vo tezinata.Nie se rodivme 3940 i 51cm.Na 7 meseci imavme 7080 i 69cm.Sega ushte malku pa ke odime povtorno da se merime.user posted image

Непосредна врска до пораките: 321
7.12.2010 19:50:38   
biljana16
Sega samo sto se vrativme od pedijater i Mihail na 10 meseci ima 11.200.

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 322
7.12.2010 20:14:26   
денвер
Сара на 7 ипол месеци има 9100кг

(Одговор на членот biljana16)
Непосредна врска до пораките: 323
7.12.2010 21:03:50   
oliva
i david se rodi 3 530 a eve sega na 10 meseci e 9 kila,ama mnogu e aktiven a sto se odnesuva do jadenjeto stalno sme so molenje,plus izvadi zdve zapcinja naednas edno gore i edno dole i imase pad na tezinata ,oslabna edno 250 grama,se puknav od maka,ali najbitno e da se zdravi

(Одговор на членот денвер)
Непосредна врска до пораките: 324
9.12.2010 20:54:22   
Snowhite RR
Денес се меревме и е 8400гр, и' кажав на матичната дека на 9 месеци на систематски, сестрите реагираа дека малку напредувал, рече дека сега е активен и дека не може да напредува како претходно, битно ме праша дали јади се, дали му давам месо, оти рече од месото нема да се поправа, ама ќе се зацврстува

(Одговор на членот oliva)
Непосредна врска до пораките: 325
Страница:   <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?