|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Колкава е тежината на Вашето бебе?
24.1.2012 18:47:32   
Natasa981
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

SkCura,  rodilnata tezina treba da se duplira na 3 meseci, a ne na 6.

Ne , tuku na 6., a na godinka da se triplira user posted image

Тачно! user posted image

Pak ne ste mi jasni, jas znam deka rodilna tezina se duplira na 3 meseci, od kade sega na 6 meseci..?? bebe rodeno so 3000gr na 3 meseci treba da ima 6000gr ili mene ic ne me biva so matematikava

< Поракaта ја уредил Natasa981 -- 24.1.2012 18:52:20 >

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 651
24.1.2012 21:27:46   
Calypso
Ne Natasa, ne treba da se duplira rodilnata tezina vo 3 mesec, pogresno si informirana. Dupla rodilna tezina treba da ima vo 5 mesec, ne vo treti, nitu vo sesti. Mislam deka i tuka na RR ima kalendar na razvoj vo koj moze da se procita istoto.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 652
25.1.2012 8:24:53   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Ние сме 5ипол месеци и имаме 8кг и сме долги 69см..........покрај тоа што ептен малку јаде супер ее се и се фаќа вели педијатаротuser posted image

Денес се меревме на 6месеци и 1 недела имаме 7600 сме ослабеле а долги сме 70cmuser posted image

Нема место за user posted image , лиличка! Супер си е таа килажа и висина.

Live and let live

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 653
25.1.2012 8:55:18   
Felly RR
A педијатарот што ви рече лиличка? Кај нас, да ви кажам, еднаш се случи да и била изместена вагата на докторката, а таа отпосле да види. И едниот месец испадна дека мнооогу се поправила, а другиот ни третина од претходниот месец.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 654
25.1.2012 9:10:31   
sladjana ms
Moeto sonce Luka Marko vcera go merevme bese 6.320 gr. na 3 i pol meseciuser posted image user posted image user posted image , a rodilna tezina imase 2.900.On rodilnata tezina ja duplirase ne 3 meseci,a inaku pravilo e da se duplira na 5 meseci taka mi kaza vcera pedijatarot.user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 655
25.1.2012 14:51:57   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

Ne Natasa, ne treba da se duplira rodilnata tezina vo 3 mesec, pogresno si informirana. Dupla rodilna tezina treba da ima vo 5 mesec, ne vo treti, nitu vo sesti. Mislam deka i tuka na RR ima kalendar na razvoj vo koj moze da se procita istoto.

Да, во право си, сабајле баш педијатарот ми рече на 5 месеци, а не знам од каде прочитав дека е на 6 месеци. Можеби порано така беше....

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 656
27.1.2012 12:08:02   
mila28
moeto user posted image   denes go mera vo jane sandanski koga bevme za vakcina i e 5.100, se rodi 3.750, a od bolnica ne ispustija so 3560, znaci za mesec dena kacill 1.540,  minus 100-200 grama, go merea so pampers, tetra i bodi.

Your children will become what you are; so be what you want them to be

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 657
31.1.2012 21:52:29   
tnade
nie na 11 mes. imame 9.200g, a visoki sme 78 cm, od bolnica izlegovme 3000g, doktorkata vika deka e dobro ama sveki me sekna demek i zaostanuvala Teodora so tezinata user posted image

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 658
31.1.2012 22:35:31   
Bububebe
ИЗВОРНА ПОРАКА: tnade

nie na 11 mes. imame 9.200g, a visoki sme 78 cm, od bolnica izlegovme 3000g, doktorkata vika deka e dobro ama sveki me sekna demek i zaostanuvala Teodora so tezinata user posted image

Таман си сте user posted image  НИе на 12 месеци бевме 8.500

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 659
1.2.2012 18:45:18   
kremco
Kerka mi samo sto napolni edem mesec, kacila 890gr...Se rodi 4250 52cm
i porasnala sega ima 59cm...Mislev ke bide pokrupnicka doktorkata veli deka 5060kg e super ama i koga i rekov deka e placliva i zaradi grcevite cesto ne sakase da cica rece zatoa i ima takov porast znaci trebalo povekje da kacese barem kilo da ne se zamaram,inaku brat i kaci 1300 prviot mesec a bese mnogu miren..

Sinokja i dadov adaptirano mleko na kjerka mi prvpat i vednas ispi 30 ml,znaci nemam dovolno mleko,pedijatarot mi rece koga mislam deka nemam i koga e osobeno placliva da i ponudam mleko a eve i denes ispi celo sise spiese 3 saata sega ubavo mi nadojde mlekoto se nacica i masala mnogu e mirna,cel den samo spie a pelenite utop...

(Одговор на членот Bububebe)
Непосредна врска до пораките: 660
1.2.2012 18:46:29   
kremco
Sinokja i dadov adaptirano mleko na kjerka mi prvpat i vednas ispi 30 ml,znaci nemam dovolno mleko,pedijatarot mi rece koga mislam deka nemam i koga e osobeno placliva da i ponudam mleko a eve i denes ispi celo sise spiese 3 saata sega ubavo mi nadojde mlekoto se nacica i masala mnogu e mirna,cel den samo spie a pelenite utop...

Ova ako moze prefrlete vo nekoja tema za cicanje plus prihranuvanje ne najdov takva...

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 661
2.2.2012 12:01:42   
milo20052011
jovan se rodi 3340/50 na eden mesec imase 4150 na tri meseci 6300/63 a sega na pet ke vidime drugata nedela ke odime na vakcina i ke go merime i ke vi kazamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 662
5.2.2012 10:41:19   
ivoni4ka
anastasija se rodi 2500 46 sm dolga, na izleguvanje od bolnca 2420, a za 3 dena na kontrola 2540 za edna nedela na vakcina 2890, a za edna nedela ke znaeme uste kolku tocno kacila za 1 mesec mislam deka dobro napreduva ako nekoj znae kolku sto tocno neka pise

(Одговор на членот milo20052011)
Непосредна врска до пораките: 663
5.2.2012 11:22:46   
Calypso

ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

Kerka mi samo sto napolni edem mesec, kacila 890gr...Se rodi 4250 52cm
i porasnala sega ima 59cm...Mislev ke bide pokrupnicka doktorkata veli deka 5060kg e super ama i koga i rekov deka e placliva i zaradi grcevite cesto ne sakase da cica rece zatoa i ima takov porast znaci trebalo povekje da kacese barem kilo da ne se zamaram,inaku brat i kaci 1300 prviot mesec a bese mnogu miren..

Dovolno e 890 g mesecno da kacuva, kilo e premnogu, ne znam koja doktorka ke ti go kaze toa, koga site velat deka optimalno, prosecno pokacuvanje na tezinata kaj doencinja vo prvite tri meseci e od 600 do 800g mesecno. Taka sto, tvoeto malecko e super popraveno za eden mesec, ic da ne se sekiras.

Непосредна врска до пораките: 664
5.2.2012 16:54:56   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

anastasija se rodi 2500 46 sm dolga, na izleguvanje od bolnca 2420, a za 3 dena na kontrola 2540 za edna nedela na vakcina 2890, a za edna nedela ke znaeme uste kolku tocno kacila za 1 mesec mislam deka dobro napreduva ako nekoj znae kolku sto tocno neka pise

Ivonicka super napreduvate...
Jas prvata kerkicka ja rodiv 2650gr 49cm dolga za,od bolnica izlegovme 2510 gr a na mesec dena imase 3150gr takada vie ste super ne se sekiraj... Pozdrav

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 665
5.2.2012 20:28:09   
elenak
Миана а колку е роди Дариа, ние со килажа на прегледите бевме тука некаде? Јована се роди 2850 гр, од болница излеговме со 2820 гр, а на месечната контрола имавме 3730 грuser posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 666
9.2.2012 23:48:30   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

Ivonicka super napreduvate...
Jas prvata kerkicka ja rodiv 2650gr 49cm dolga za,od bolnica izlegovme 2510 gr a na mesec dena imase 3150gr takada vie ste super ne se sekiraj... Pozdrav

fala miana za odgovorot edvaj cekam vo ponedelnik da otideme na kontrola i na vakcina pa da videme kolku sme porasnale

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 667
10.2.2012 0:00:21   
zvezdi
zdravo mamicki nova sum na forumov i sakam da ve prasam nesto.moeto bebe za 10 dena ke polni 4 meseci se rodi 3860 od bolnica izlegovme so 3600,posleden pat go merivme pred 2 dena bese 7350 i bese dolgo 66,5 a se rodi 50.jas mislam deka si napreduva dobro no koga ke otideme nekade place pa mi velat deka mozebi e gladno i me zagrizuvaat,a koga sme si doma si e mirno navecer se budi za jadenje zavisi dva do tri pati

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 668
10.2.2012 8:49:31   
Calypso
Super si napreduva, ic da nemas gajle. Ne veruvam deka e gladno, tuku mozebi ne saka guzvi?! Velis deka samo na gosti place, a doma si e mirno. Isto bese so sin mi, sekade na gosti kaj i da odevme, kenkase, placese, a doma si bese miren. Ke se smeni, ne se sekirajuser posted image

(Одговор на членот zvezdi)
Непосредна врска до пораките: 669
13.2.2012 13:32:32   
ivoni4ka
mamicki kako ste mi
nie so anastasija bevme na kontrola i vakcina
anastasija na 1 mesec i 1 den tezi 3700g i 52 cm dolgauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
znaci za 1 mesec kacila 1300g i porasnala 6 cmuser posted image user posted image user posted image user posted image pu pu masala da ne ja urocam
ama imame drug problem nesaka da spie denje po 10 min spie samo cel den mi e maka, d-r kaza da i davam i eden podoj od noknite cajce od hipp so komoraca
i sega na 1 podoj da sme dneven na AD mleko so hipp combiotic ( prethodno bevme na noken podoj) a denje po malku i voda da i davam 10-15 ml cel den koga znam deka e sita a taa uste bara bidejki mozebi e zedna.

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 670
13.2.2012 14:44:53   
light
Zdravo

NIe sme rodeni 3.500 ,50 cm od bolnica izlegovme so 3.260 mnogu izgubi no zasto ne znam ne mi objasnija sega na 4 i pol meseci sme 7 kg i 64 cm dolzina, sum imala mnogu problemi so pienjeto mleko i uste imam neke da pie do 3 mesec piese samo od mene i se zaraza so sor i se odvoi i ne sakase da cica a dr ne primetea vo sto e problemot sega sme na adaptirano i na kacki no mnogu slabo mi pie i mnogu sum zagrizena

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 671
13.2.2012 16:44:43   
mamicki
Kliment e roden 3250/50, a sega, na 6,5 meseca e 9000/71. Da ne e malku?

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 672
14.2.2012 0:11:53   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Миана а колку е роди Дариа, ние со килажа на прегледите бевме тука некаде? Јована се роди 2850 гр, од болница излеговме со 2820 гр, а на месечната контрола имавме 3730 грuser posted image
[/quot
Дариа ја родив 3200гр од болница излеговме со 2980гр па после два дена на преглед имаше 2960гр а на месец дена имаше 4000гр. За еден месец напреднала 1кг и 40 гр. а докторката ја направи како да е изгладнета зошто каките и биле зеленкасти

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 673
14.2.2012 1:32:20   
Lidina
Masala mamicki user posted image za Kliment, ic ne e malku. Andrej se rodi 3970 a sega na 7,5 meseci ima blizu 10 kg. 

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 674
14.2.2012 8:44:32   
Calypso
Miana, moze od ladnovo i se zelenkasti kakite, deteto i poveke od dobro si napreduva stom kacila 1400 gr za mesec dena. A na polarnive temperaturi moze da i stavas topla pelena na meseto, mislam deka nema da kaka zelenkasto.

Mamicki, pa vie treba 10 kg minimum da imate na godina - masala, ubavo si napreduvateuser posted image isto i Andrej... bravo za bebuskiteuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 675
Страница:   <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?