|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Колкава е тежината на Вашето бебе?
23.3.2012 15:15:24   
ivoni4ka
ikana isto i kaj nas 1 mesec 1200 g, a 2 900-1000g, na 13 april ke odeme na kontrola na 3 mesec pa ke vdeme kolku sme, ama sme porasnale gledam po pampersot becutan 2 mnogu ja stega sega sme na 3

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 751
23.3.2012 15:16:47   
Beatris
Дали е доста??? Па вие на диета треба да се ставите user posted image user posted image user posted image  Шала на страна, супер си напредува бебуш, пу пу

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 752
23.3.2012 15:22:12   
Ikana
Хахаххаахха да бе, јас онака засекирана ко баба ми, слабичка да не е случајно па да и налепиме салцеuser posted image user posted image user posted image
Еј заборавив висина да и измерат тууууу! Ќе земам после со метро сама ќе ја мерамuser posted image Онакво молерско имам на расклапање! user posted image

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 753
23.3.2012 15:24:14   
Ikana
И ние сме на тројче, од 4 до 9 кила пелените, е сега уште ова паковање Ивони4ка и мењам на 4-ка! Ја стегаат, не пропуштиле ама ако нека биде комотна. Она расте во должина јас мислам повеќе, затоа и нема салце. Денес кога ја видоа докториве, онака пу машала големо бебе рекоа, пошто е долга, не буцкаста user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

ikana isto i kaj nas 1 mesec 1200 g, a 2 900-1000g, na 13 april ke odeme na kontrola na 3 mesec pa ke vdeme kolku sme, ama sme porasnale gledam po pampersot becutan 2 mnogu ja stega sega sme na 3

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 754
23.3.2012 15:29:26   
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

И ние сме на тројче, од 4 до 9 кила пелените, е сега уште ова паковање Ивони4ка и мењам на 4-ка! Ја стегаат, не пропуштиле ама ако нека биде комотна. Она расте во должина јас мислам повеќе, затоа и нема салце. Денес кога ја видоа докториве, онака пу машала големо бебе рекоа, пошто е долга, не буцкаста user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

Иста е и А, откако се роди се у висина иде, салце ич, а сега крка повеќе од поголеми деца, кај и оди јадењето незнам user posted image  Ама не застанува секунда. Од кога е родена е така. Педијатарот ми вика ако, супер, дете поготово зимно време штом расте у висина значи е супер. За буцкасти деца знам дека ги кара родителите. Вика дебелина не чини ни кај возрасен, ни кај бебе. И логично е.

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 755
23.3.2012 15:33:54   
Ikana
Сите алишта и се за 9 до 12 месечно бебе и кнап и се. Имам некои пижамки 2 пара и се 74-ка, а нејзе и се мали. Додуша тие помали бројчиња прават за реалната големина ама еве нека е едно бројче помало, пак е долгаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 756
23.3.2012 15:40:54   
Beatris
Манекенки бе, тоа е, си пазат на линија user posted image

Непосредна врска до пораките: 757
24.3.2012 18:37:51   
lilicka
На точно 8 месеци имаме 9кг и сме 78cm високи.....манекенка на мамаuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 758
25.3.2012 0:52:42   
ananikol

Mojov busko ima 22 meseci i 20 kg,ama od visinata ne izgledame debelki,samo bucmastiuser posted image

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 759
27.3.2012 22:26:17   
blond
На 9 месеци 9200г и 70 цм. Не е малце висината, ептен ме загрижува user posted image user posted image user posted image
А и тежината некако е малце, со оглед на тоа дека се роди 4050, а последниве 3 месеци качува само по 200гр. на месец user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 760
27.3.2012 22:44:24   
bombica
Блонд таман си е во килажа.Ако си јаде не му се секирај.Сигурно сега е поактивен затоа и помалку ќе става на килажа.И кај мене П е околу 9200 поточно ќе знам во понеделник тогаш имаме систематски само што П. се роди 3200....А и за висината е индивидуално тука и генот игра улога.Ако родителите се ниски тогаш неможе да се очекува дека user posted image ќе биде долго/високо.

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 761
27.3.2012 22:50:38   
vodickata
denes go merevme andrej ima 7100 na polni 4 meseci i 1 nedela

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 762
28.3.2012 0:16:30   
amateuress
здраво мамички, јас како нов член на форумов, да побарам совет.
моето бебе на полни 9 месеци има само 8,400 со висина 73, а на 4 имаше 7 и 200. значи за цели 5 месеци ставил само нешто повеќе од еден кг.
мислам дека добро јаде - 3 или 4 густи оброци дневно од по минимум 100 гр., разновидна храна; веќе 2 месеца јаде и телешко, сега почнав и со жолчка. цица по желба, минимум 4 пати дневно. е сега брз метаболизам има, си кака после секое јадење, ама сепак мислам дека е малку тоа.
докторките ми викаат дека добар е, здрав, активен, весел, ама малце барем да го збуцкам. нели треба да ја триплира родилната (3,520) до годинка, тоа сега ми изгледа невозможноuser posted image
ако знае некој чаре, или имал сличен проблем, пишете

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 763
28.3.2012 9:24:49   
Calypso
Amateuress, mislam deka nema potreba da se grizis, stom deteto jade redovno, stom e aktivno, ubavo si kaka - dovolno e i po 200 grama mesecno. Ne moze po kilo da napreduva sekoj mesec, duri i 500 g e mnogu.

Inaku, nie bevme na sistematski minatata nedela, sin mi tezi 8600g so 75 cm na godina - i postignavme tripliranje na rodilnata tezina (trebase da ima 8300g). Ama si priznavam deka go "tovev" malku povekeuser posted image

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот amateuress)
Непосредна врска до пораките: 764
28.3.2012 9:48:49   
dubi_du

ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

Amateuress, mislam deka nema potreba da se grizis, stom deteto jade redovno, stom e aktivno, ubavo si kaka - dovolno e i po 200 grama mesecno. Ne moze po kilo da napreduva sekoj mesec, duri i 500 g e mnogu.

Inaku, nie bevme na sistematski minatata nedela, sin mi tezi 8600g so 75 cm na godina - i postignavme tripliranje na rodilnata tezina (trebase da ima 8300g). Ama si priznavam deka go "tovev" malku povekeuser posted image

E sega Calypso se zasikiravuser posted image moeto bebce ima 2 i pol meseci a tesko e 6400gr i visoko 60cm...znaci na godinkata kolku ke stane?Lelee...a samo se doime,kako li ke bide ponatamu?

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 765
28.3.2012 9:55:12   
Calypso
Zavisi kolku ti e rodeno. Moeto se rodi malecko, 2760g so 49cm, zatoa i e tolkavo na godinka. Ama zabelezav deka ako malku se popravase od 6 do 9 mesec, posle toa poveke se popravi, oti veke se si jadese i ne se borevme za jadenje kako prethodno user posted image Ne mu se sekiraj tolku, najvazno e da bide zdravouser posted image

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот dubi_du)
Непосредна врска до пораките: 766
28.3.2012 9:59:25   
dubi_du
E rodeno e 3330 so 50cm dolzina...malku podebelki od vas za nekolku gramauser posted image Zivi i zdravi da se...ama eve mene pocnaa da mi doagaat gosti i mu mosat alista ko za 3 meseci malecki:(((nisto ne ni se fakauser posted image

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 767
28.3.2012 10:39:16   
kremco
Zdravo zenski,nie vcera bevme na pregled zaradi uzasno placenje 2 dena,se bese ok.Imame 6740 i 66cm na tri meseci bez 4 dena...
ovoj mesec epten dobro piede AD mleko ama se popravi 540gr samouser posted image minatiot mesec 1kilogram prviot mesec 900gr a sega pomalku ama iskreno bas e buce,

a koga kje vidam na sinceto dokumentite na 2ipol meseci 7130 i 68cmuser posted image a izgledase mnoooogu poslab od nea.

Sega kje polni 3 god vo april i ima 20kg

Znaci maskite se poteski i pogolemi,a izgledaat poslabouser posted image

(Одговор на членот dubi_du)
Непосредна врска до пораките: 768
28.3.2012 10:52:37   
mila28
Filip nepolni 3 meseci(7 dena pred polni 3mes) imase 6.800 i 65 cm. Vo nedelata na 25 napravi tocno 3 meseci, vcera go merevme so mm i ima 7kg user posted image moe malo

Your children will become what you are; so be what you want them to be

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 769
28.3.2012 14:22:48   
vanessa30
Zdravo mamicki,nie denes se vrativme od vakcina i ne izmerija: na 5 i pol meseci .nie veke tezime 8500 kg i sme dolgi 69 cm, a inaku se rodivme 4 260 g i 53 cm dolgi . Treba da namalime so lapacka, kako napreduvame skoro po kilo i vise kacuvame vo tezina mesecno, a inaku sme samo na AD mleko i po edna ovosna kasicka. Definitivno ke treba dvata obroci sto mu gi davam navecer da gi svedam na eden, zatao sto toj ne se budi navecer nego mama uplasena da ne e gladen go tovi li go tovi bebusko. Mada neizgledame debeli, nemame mese, tuku samo butcinja i obrazi.

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 770
28.3.2012 23:36:03   
amateuress
thanks calypso, aj se nadevam i mojov sega megju 9 i 12 kje se popravi malce povekje, eve ovie dena so 300 finti mu podmetnuvam po malce povekje hrana kolicinski. sepak, neka e zdrav i vesel, kje se obidam da ne mu se sekiram mn za tezinata.

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 771
29.3.2012 9:07:15   
moni teo
моето user posted image се роди 4200г 52цм од болница излеговме со 4000г првиот месец качи 1250г т.с. 5250 вчера бевме на контрола и на 2месеци и 4дена беше 6300г докторката помисли дека е 4месецно бебе user posted image

(Одговор на членот amateuress)
Непосредна врска до пораките: 772
29.3.2012 9:16:02   
moni teo
да дополнам само на цице е user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот moni teo)
Непосредна врска до пораките: 773
29.3.2012 18:46:49   
Andriance
I nie denes bevme da primame vakcina..ne merea i imame 8150..a dolgi sme 68...inace imame 6,5 meseci..se rodivme 3440kg so 51cm..super sme

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот moni teo)
Непосредна врска до пораките: 774
30.3.2012 10:45:47   
ivana89
moeto sonce za 5 dena ke polni 8 meseci a tezinata mu e 8.100 ......a inaku za poslednite tri meseci ima dodadeno samo 700 g i me interesira ne li e malkuvkupnata tezina za 8 mesecno bebe? inaku so jadenjeto sme celo vreme so molenje a adaptiranoto ne go saka mnogu no mora da pie bidejki od mene moze da cica 1-2 i toa po epten malku veke mi go snemuva mlekoto... pozdrav do site ringerajki bidejki sum nova na forumot

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 775
Страница:   <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?