Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 25.5.2010 16:33:19
Snowhite RR
Денеска го меревме има 6400 гр, за 3 недели напреднал 400 гр, дали е нормално, со оглед на тоа што претходно во месец ставаше 1кг? btw на 28 ми прави 4 месеци
< Поракaта ја уредил Snowhite -- 25.5.2010 16:34:28 >
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 25.5.2010 18:59:33
Палешка РР
Леле истото беше и кај нас Изгледа од 3-4 месец бебињата стагнираат. Не се секирај Snowhite, од четири месеци почнуваш со дохрана, па ќе си надокнади. Миа од 3-4 месец стави 500 гр, а од 4-5 месец стави 1000 гр.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 26.5.2010 11:43:45
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка
Леле истото беше и кај нас Изгледа од 3-4 месец бебињата стагнираат. Не се секирај Snowhite, од четири месеци почнуваш со дохрана, па ќе си надокнади. Миа од 3-4 месец стави 500 гр, а од 4-5 месец стави 1000 гр.
Веројатно е така после 3от месец, помалку напредуваат
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 27.5.2010 0:08:06
soncicko
i jas denes cudno izreagirav zasto ovoj mesec imase naprednato samo 700 grama ,megutoa doktorot (pedijatarot) mi objasni deka toa e sosema vo red deka normalno e toa i deka ne e nisto strasno deka vsusnost se vadelo prosek od site meseci i kaj nas bese toa 900grama i doktorot rece deka e toa sosema vo red i deka do krajot na prvata godina treba da ima 10kg no ne e strasno i da bidat i 9,500 i 9kg.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 1.6.2010 11:23:25
Maria
Vcera bevme na kontrola,Andrej e tezok 9 250 grama,a ima samo 4 ipol meseci. Se nadevam deka sega ke pocne da namaluva. Pa kaj ni e krajot. A samo na doenje e, nesaka ni sokcinja ni kasicka.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 1.6.2010 12:15:20
MamaOhrid
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maria
Vcera bevme na kontrola,Andrej e tezok 9 250 grama,a ima samo 4 ipol meseci. Se nadevam deka sega ke pocne da namaluva. Pa kaj ni e krajot. A samo na doenje e, nesaka ni sokcinja ni kasicka.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 1.6.2010 13:12:17
strelec 1982
sinot na godinata bese nesto na 10 kila a dolzina 78 cm inaku se rodi 3800 i dolg 55 sm.Do 8 meseci bese mnogu debelko a posle koga pocnavme da odime vo dubak i da lazi pomalku napreduvase.Sega e godina i skoro tri meseci e 11 kila iako si jade ima apetit ne kacuva mnogu na kila po cel den samo odi ne sednuva.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 1.6.2010 13:55:30
melody
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maria
Ne se sekiraj Maria i sinot na edni prijateli tuka na 4 meseci bese 9 kila pa eve go sega so godina i tri meseci ima okolu 11-12.Koga ke pocne da lazi ,da odi odnosno poveke da se dvizi ke namali vo kilaza.Bitno da e zdravo deteto pa kolku kila ima i ne e vazno Kaj nas kilazata nesto slabo napreduva ama kerka mi bre ne prestanuva da se dvizi sto ke imase vo toa gazeto Sega e 9200 grama iako se si jade osven sto imame ponekogas problemi so pojadokot ne go saka pa se snaogam na sekakov nacin da stavi od sabajle nesto vo usta
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 3.6.2010 13:53:12
Maria
ИЗВОРНА ПОРАКА: Мама Охрид
Машала ќе речам. Ние на 6 месеци бевме 8.100 кг. Не те болат рацете?
Кој те прашува дали те болат рацете? А како што минува времето се повеќе се приврзува за мене и сака в раце. А што убаво си лежеше и беше мирничко кога беше помал
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 16.6.2010 20:55:09
Snowhite RR
Пред 2 дена го меревме има 6650, за 3 недели само 250 гр ја прашав др дали не е малку тоа, па таа гледаше некои графикони, табели, што знам, и рече спрема должината сразмерно се развивал, напредувал, всушност напреднал како за 2, а не како за 3 недели, па ми рече дека не било страшно тоа
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 18.6.2010 11:52:35
Slagjana
И ние вчера се меревме и излезе дека за 1 месец напреднала само 200г. (има 6300г.) . Гледам дека и други деца меѓу 3 и 4 месеци стагнираат. Може и немаше апетит заради тоа што и никнаа 3 заби. Сега ќе почнеме со сокчиња и кашички па се надевам ќе надокнади.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 18.6.2010 23:10:03
Snowhite RR
Да, сигурно заради забите слабо напредувала, но јас мислам и заради жештиниве, но знај и дека после 3 месец послабо напредуваат, односно помалку отколку првите 3 месеци
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 23.6.2010 11:36:37
MamaOhrid
Денес на полни 9 месеци бевме на преглед и тежиме 8.850 кг. За 3 месеци напреднал само 800 гр. . Јас испаничена ја прашав докторката нели е малку, а таа ми вика супер е види колкави му се бутината . Рече детето е супер, отсега ќе напреднува многу малку по 100-200 гр. месечно, ми рече се да му давам за јадење, грав, зелка, риба...
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 23.6.2010 14:23:26
Тања РР
Леле сите сме со истата приказна. Што им стана на бебињава, сите стагнираат. Еве денес ја меревме Јана и за две недели има многу малку напреднато, не знам точно колку бидејки денес со облека ја мереа ама нема повеќе од 200 г. Јас се загрижив ама педијатарот ме искара. Рече, не ја мерам повеќе, тежината нема никаква врска веќе, нека е здрава тоа е најважно. Сега е 6100 г.