deluxe -> RE: Кариера vs мајчинство (21.3.2013 23:47:28)
|
Би започнала со еддна кратка приказна на една моја познаничка. Таа е мајка на 2 големки момчиња (10-11 год.) типката остана бремена за 3то дете поради субвенциите кои ги ддава владата,и што е најтрагично тоа јавно го изјавуваше дека раѓа поради парите(дури и јавно си калкулираше,од мт платата-толку-од бебето-толку=на толку доста е за месецот ?? замислете)[sm=smiley1.gif] и што и се лутите на авторката на текстот или на Ники??Точно е ,тоа е наменето за овој тип на мајки,токму овие мајки се кријат позади децата,само за да не работат,верувале или не ,аама еве јас сум сведок на тој тип на мајки,не бара работа-раѓа деца.Муабетот ми беше не се препукувајте ,мене ништо од сето ова не ме навреди,што го каза Ники,бидејќи не сум таква мајка,си имам 2 деца нека пркни[sm=duda.gif] и стартувам со работа,не е кариера бидејќи не работам по струката,работам за да си го изддрзувам семејството,и горда сум на тоа, а децата што си ги имам се од љубов не се за пари хехехехееехех[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] Модератор: Сите постови кои се офтопик или дел од нив, се уредени со цел да се задржи нивото и насоката на дискусијата. Се додека некој оди офтопик, модераторите ќе го бришат. Правилата важат за сите членови подеднакво.
|
|
|
|