Beatris -> RE: вреќичка за спиење или ќебе? (7.11.2012 14:53:08)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa Не се согласувам со твојот став. Јас не го воспитувам сим му на тој начин со присила и да мора да САКА се што јас ќе кажам. А за тоа колку сум се трудела и сум била упорна немам намера да образложувам зошто на крај краева времете ќе покаже во какви личности ќе израснат нашите деца благодарение на нашиот начин на воспитување. ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR Вреќа дефинитивно! Инаку не ви го разбирам тоа НЕЌЕ? Како неќе? Ако вие решите нема што детето да неќе или сака. Треба да сте упорни и да се навикне. Е сега ако вие не сте и се вадите на НЕЌЕ станувајте и покривајте ги ако немате попаметна работа. Инаку нема дете што сака, во принцип сите НЕЌАТ, само разликата е што некои родители решиле дека така е подобро за детето, па се потрудиле и го навикнале, а останатит не сакаат да се потрудат. Со присила??? Кој спомна присила??? Прочита негде, или така си заклучи сама? Постои и друг начин освен присила, како на пример замисли - разговор! Твоето дете е и поголемо од моето, мислам дека може да му се објасни и да сфати., т.е. да се убеди. Додека е помало е уште полесно. Пак ќе повторам и стојам на тоа - нема дете што не може/не сака да научи, постојат само родители кои стихијно се помируваат со фактот - ете не сака, што да му правам... Било за јадење, било за спиење, било за облекување, за се генерално
|
|
|
|