profe -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела II (22.3.2015 12:18:52)
|
Zdravo na site. Cesto ve citam, se e ok kaj mene. Malku mi bese zelezoto namaleno, odnosnl na dolna granica, pa mi prepisaa tothema ampuli so vit c 1000 Pa, kke vidime na slednava kontrola. Bev i na vtor skrining, se e ok. Uste edna nedela i vleguvam vo treto tromesecje, mislam poopustena kje sum, vaka samo kogà imam potreba izleguvam, ne sum otisla ni niz prodavnici da razgleduvam, nisto. Tuku, eden muabet me zamisli. Sega, izvinete, vo petokot se vidov so edna koleska od rabota..i taa e bremena so ivf, me prasa za seksualni odnosi :) nie od punkcija navamu, eve sest meseci ne sme imale nisto. A, taa se normalno si terala, si imale kako vo prirodna bremenost. Jas ne sum ni prasala koga odam na pregled, strav mi e da imam, da ne si napravam komplikacii. Kakvo e vaseto iskustvo? I drugo, kolku pati se pravat brisevi? Dosega samo vo 12ta nedela pravev. Citam i za merenje na grloto, ne mi izmerile dosega so vaginalna sonda. Moze, moze so abdomenalna sonda da se meri. Pozdrav i fala:)
|
|
|
|