Malecka23 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела II (27.3.2015 11:43:32)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: profe Zdravo na site:) Denes bev kaj maticnata, se e ok, pravev skrien seker ok e. Prasav daki da ispituvam dimeri, rece ok, nema potreba. Mi rece di kraj imam uste tri kontroli, a jas sum 26ta nedela. Koi se slednite kontroli? Sto me ceka? :) i citam se pravi eho na srce, vo koja nedel. Maticnata nisto ne mi kaza, a ovde citam za toa. I nekako za prenatalnite vitamini mi vika ne moram da gi upotrebuvam;), ili da kupam nekoi evtini, kakvi sakam. A, doktorot sto mi pravese ivf mi prepisuva Fembion 2 i si gi primam, a maticnata denes mi veli ne moralo:). Ne mi preporaca nikoi, vo apteka da sum prasala :) Jas bi te sovetuvala da si pojdes na transfuziologija i da si proveris d dimeri za sekoj slucaj.Jas nemav nikakvi indikacii za dimeri proveriv slucajno pa na kraj ispadna deka mi se visoki id od 7mi mesec do sega skoro 38ma nedela da se bockam non stop.Taka da da si bides mirna proveri si ne te kosta nisto.A za vitaminite eve jas ova abremenost ne sum piela nekoj kombinacii samo folna do skoro vit.c 1000 Mg i oOsteocare i super mi e krvta.Vo sekoj slucaj sakam da kazam deka ne mzoe bez nisto da pomines mora nesto dodatno da se vnesuva ako nekoj ti preporacal Fembion zemi go obavezno
|
|
|
|