Ана Ѓалс -> RE: Кај кој доктор за IVF? (24.6.2014 12:48:21)
|
Здраво на сите, јас сум нова во форумот, а веќе пет години водам борба со неплодноста. Почнав да одам во Систина кај Др.Адамоска, резлутат 4 неуспешни инсиминации и две неуспешни in vitra, со ваучер. Нејзиниот одговор беше дека се е во ред и со мене и со мојот сопруг, дека причината е од психолошки аспект, треба повеќе да се опуштам, односно дека имам идиопатска неплодност, или поточно од непознати причини. Пред да поднесам документи за трет ваучер, ја сменив Др.Адамоска и се преврлив во Ре Медика кај Др.Димитров. Од првиот преглед ми закажа термин за лапароскопија и хистероскопија при што ми е одстранета препрека 1.5 см. Сега ни рече дека 4-5 месеци ке не остави природно да забременам, а ако е бесуспешно, (тој вика дека би требало да успееме) ќе одиме на in vitro. Не знам после колку прегледи во Систина не успеале да ја приметат таа препрека, и со направено HSG, стварно не ми е јасно. Др.Димитров е ок, многу пријатен и опуштен, во секое време го добивам на конт. тел., а пред се е многу стручен. Ме интересира пред конечно да се одлучам за него за третото in vitro, дали некој има искуство со Др.Димитров, било позитивно или негативно?! В[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|