RE: Проверка на проодност на каналите (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

light -> RE: Проверка на проодност на каналите (25.5.2012 20:25:17)

Jas isto pred da zabremenam napraiv HSG i izleze deka kanalite mi se proodni no isto i jas ne ostav bremena uste 2 meseci i dr mi predlozi laparoskopija toj mesec trebase da odam na laparoskopija a jas ostanav bremena i se spasiv ako ti se proodni kanalite nemoj da brzis ,ijas taka mislev ke odam pravo na INV no eve uspeav samo treba malku vreme a kolku vreme ima sto si napravila HSG

Sajna -> RE: Проверка на проодност на каналите (5.6.2012 11:45:45)

light ne mi e jasno zasto ti preporacale laparaskopija ako ti bile cisti kanalite??? Kazi mi go tvoeto iskustvo te bolese li proverkata na proodnost na kanalite? jas treba da napravam drugata nedela uste sega od strav povrakam sekoj den [sm=smiley13.gif]

bella80 -> RE: Проверка на проодност на каналите (5.6.2012 14:10:44)

Sanja toa ne e bolka,toa e samo nekako jezivo...Veruvaj jas imam menstrualni bolki koi se 5 pati posilni od taa bolka.I epten kratko trae,ne se sekiraj.I ja ko tebe ne spiev cela nedela pred da odam za dzabe.Pozzzzzz

MikiSonce -> RE: Проверка на проодност на каналите (5.6.2012 15:48:14)

Sajna, прво треба да се смириш. Со повраќање секој ден ќе си направиш триста други компликации. Еве јас ќе ти го кажам моето искуство...
И јас исто многу читав пред да одам. Некои девојки викаат дека боли, некои дека не боли воопшто.
Мене ме болеше МНОГУ.
Ти го кажувам ова не да те уплашам туку да те спремам и за таа опција. Мене другарка ми ме убеди дека нема врска тоа и ништо не боли. И после знам и се јавив и саат време ја пцуев зашто не ми кажала колку боли. Бев многу лута и на луѓето со кои зборев и на гинкологот што ме убедуваа дека не боли воопшто.

ОВА НЕ ЗНАЧИ ДЕКА И ТЕБЕ ЌЕ ТЕ БОЛИ. Само дека може и да те заболи.

Е сега, дури и да заболи, добро е што тоа трае 10тина секунди, буквално. Тие се страшните, после е се издржливо. Знам дека и дури вриснав силно сега ми е срам од докторот (ама изгледа не му е првпат). После тоа боли помалку, ама сепак, осеќав болки цел ден. Прво неможев да си одам, чекав во чекална половина час да се смирам, и од болката, но повеќе од шокот.

И уште подобро, после тоа ќе знаеш на што си. Ако е се ок, одма ќе заборавиш на болката. Ако има некој проблем, ќе знаеш каде треба да се насочи лекувањето.

HSG помага и за отпушување на помали запушувања на каналите, па често после HSG може да се случи и бременост.

Мораш да најдеш храброст и да се смириш. Тек не очекуваат болки, ама слатки, се мора да се издржи!!!

Melanija RR -> RE: Проверка на проодност на каналите (5.6.2012 18:28:24)

Сајна после ХСГ ако не се остане бремена се прави лапараскопија,а јас блесава чекам цела година.
И заклучокот ми е како и што мислев.Нај валидна е лапараскопијата.На ХСГ 1 канал ми го најдоа целосно не прооден,а на лапараскопија прооден но со проширувања и стеснувања.

Е сега нормално глупо е да се оди на операција,но затоа пак после 6 месеци е паметно да се направи и лапаро.
Затоа на сите за памет им викам,без лапаро. и хистеро. ништо понатаму да не се презема зошто тоа е доказ цно на бело за се.

cacisk -> RE: Проверка на проодност на каналите (6.6.2012 7:46:44)

Jas denes pravam HSG kaj Tolovski pa ce vidime kako ce bide, mene mnogu mi e strav da ne mi se zatnati tubite.
Pokasno ke vi pisam kako sum pominala.

Sajna -> RE: Проверка на проодност на каналите (6.6.2012 8:34:38)

ajdeee cacisk [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] daj boze ic dA NE te boli pisi ni posle kako pomina

mesecina83 -> RE: Проверка на проодност на каналите (6.6.2012 10:45:10)

i jas vo ponedelnik ke pravam HSG i mi e mnogu strav i od postapkata i od rezultatite ama jade ne treba da mislam mnogu na toa samo opusteno i ke se zavrasi i toa

cacisk -> RE: Проверка на проодност на каналите (6.6.2012 17:01:25)

Samo sto se vrativ od Sk. i rezultatite mi se super [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image] Mene malku me bolese ama kratko bese 10-15 sekundi bolkata. Fala mu na boga sto dobro ispadna se. Samo mali athezii sum imala.
Dali nekoj znas sto se toa athezii??
pozdravv

Sajna -> RE: Проверка на проодност на каналите (6.6.2012 20:46:29)

cacisk kade pravese.....? ne boli MNOGU ???? lele ke si puknaaam

**IRENA -> RE: Проверка на проодност на каналите (6.6.2012 22:26:28)

Sajna nemoj da se sekiras ne e nisto strasno!Pred mesec dena pravev HSG vo sistina kaj dr-Palcevski i pominav super!malku e neprijatno ama toa trae okolu 35sek!isto kako prv den od menzis kakva neprijatnost osekas i toa e nekako isto!ne se sekiraj ne e tolku strasno!mecka strav tebe ne strav[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]pozz

cacisk -> RE: Проверка на проодност на каналите (7.6.2012 9:16:33)

Jas kaj Tolovski pravev, ne se sekiraj Sanja ne e strasno i jas mislev taka. Se na se 4-5 min trae moze i pomalce.

Нивеа -> RE: Проверка на проодност на каналите (7.6.2012 14:44:41)

А дали некој знае дали може да се направи проодност на канали во Ремедика и колку чини?

srcushka -> RE: Проверка на проодност на каналите (7.6.2012 14:49:58)

imam dve kerkichki i dvapati napraviv hsg
ako ne napravev i do den denes nashiot dom ke beshe prazen
po prvata bremenost ostanav vonmaterichno bremena po pauza od dve godini napraviv pak hsg i sega sum dvapati MAMA pa vie odluchete sami ke ja izdrzite li bolkata [sm=smiley1.gif]

Sajna -> RE: Проверка на проодност на каналите (7.6.2012 16:06:04)

nivea ne pravat vo remedika :( samo vo sistina i kaj Tolovski i u cair edna imalo ama za taa neznam jas denes dobiv pa ke mora da zemam sila da zakazam :(

Нивеа -> RE: Проверка на проодност на каналите (7.6.2012 16:19:20)

Sajna fala ti na odgovorot!Jas deka tamu odam na pregledi i zatoa prasav dali ima tamu HSG, inaku mojot doktor mi predlozi, dokolku do septemvri ne ostanam bremena, posto imam policisticni jajnici, da mi napravi laparoskopija so koja ke mi gi otstrani cistite od jajnicite i so toa ke mi gi proveri i jajovodite, pa zdravje do septemvri ke si pocekam 2 vo 1! ako ne ostanam bremena do togas,da sme zivi i zdravi!

mesecina83 -> RE: Проверка на проодност на каналите (8.6.2012 22:46:00)

zdravo dragi rr mi e potrebna vasata podrska denska zakazav za vo ponedelnik da pravam hsg i pomalku se plasam kakov ke bide rezultatot drzete mi sreka i konecno da se ostvari mojot najposakuvan son da bideme roditeli konecno da drzam vo racete d\[sm=nosecka.gif]da vidam konecno [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]dovolno bea 8 godini cekanje vreme e bog da ne blagoslovi

Melanija RR -> RE: Проверка на проодност на каналите (8.6.2012 23:38:42)

mesecina83 ја имаш целата подршка и не размислувај за резултатот најважно е да бидеш опуштена за време на ХСГ-то. За карање си што за 8 години не си направила важно испитување.
Чекаме да ни пишеш дека се било во ред и да си ги видиш [sm=modricrtici.gif]
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Sajna -> RE: Проверка на проодност на каналите (10.6.2012 12:50:11)

ja s se javiv vo sisitina da zakazam mi rekoa sreda najverojatno i da se napijam eden ketonal i eden dijazzapam pred pregledot za da sum bila opustena aaauuu ke si puknaaam

gina -> RE: Проверка на проодност на каналите (10.6.2012 15:51:48)

i jas dosega nemam napraveno ХСГ koga go prasav dr. Tase mi rece deka nema potreba. Me interesira kolku pari e vo sistina ili na drzavna klinika

Sajna -> RE: Проверка на проодност на каналите (10.6.2012 16:26:15)

privatno 4200 na klinika 800

Нивеа -> RE: Проверка на проодност на каналите (10.6.2012 19:37:18)

Ajde site sto se za na HSG vi stiskame palci pa da ni kazete sto kako!

gina -> RE: Проверка на проодност на каналите (11.6.2012 0:37:16)

Fala sajna

Sajna -> RE: Проверка на проодност на каналите (11.6.2012 10:55:07)

[sm=smiley19.gif] zakazav vo sreda vo 2 30 aaaaa kaj Mitko Ivanovski vo Sistina,,,,pravela li nekoja od vas kaj nengo so nego kakov e ??? se nadevam ke pomine se ok

Melanija RR -> RE: Проверка на проодност на каналите (11.6.2012 18:55:23)

Сајна тој е фален доктор,и не се секирај мораш да се смириш вака на психа ти иде се а мора да бидеш опуштена за ХСГ. Знаеш дека имаш тука поддршка.И запамти тоа е патот кон [sm=duda.gif] и за 2-3 минути се ќе помине
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>