Clea -> RE: Проверка на проодност на каналите (13.9.2012 23:42:07)
|
Zdravo ekipo, Nova sum na forumov, a i bas mi trebase vakvo nesto so nekoi da si gi spodelam makite. Vo brak sum 1 godina, i se obiduvame ama nikako [sm=nosecka.gif]. Dosega ne sum imala nikavi problemi, redovno sum posetuvala ginekolog, Pap testot e super, mikrobioloskite analizi super, spermogram odlicen itn. Pred nedela dena bev na pregled vo sistina i mi kazaa deka matkata mi e so uredna golemina i forma, ovariumi so uredna morfologija , pravilen endometrium, i bas tie denovi imase ovulacija. Ciklus imam najredoven, so traenje3-4 dena.E sega, na lekarskiot izvestaj i ona sto mi go kaza doktorot e deka kaj matkata imalo nekakva pregrada od 6 mm (subseptum 6mm), znaci pisuva Uterus subseptus- poznata anamneza. Dosega drugite dvajca ginekolozi kaj sto sum odela na pregled ova go nemaa videno. Doktorov vo Sistina mi rece deka pregradata mozel da ja otsrani za 5 min vaginalno, ama mi kaza deka mozebi ke nema potreba od toj zafat, i rece da gi proveram hormonite pa pak da se javam da napravime HSG. Mene iskreno mnogu me isplasi toa so pregradata, neznam sto da mislam, koj pat da go fatam.Dali nekoj imal slucno vakvo iskustvo? Ve pozdravuvam site!!! p.s. pa i son ne me faka duri od sto mislam...[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|