RE: Проверка на проодност на каналите (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Bogdancanka -> RE: Проверка на проодност на каналите (12.12.2012 20:41:38)

диди мила најдобро однеси ги и снимките кога ќе ги види сигурно ќе му биде појасно на твојот доктор и ќе те советува како понатаму

Anonimen -> RE: Проверка на проодност на каналите (4.2.2013 16:09:13)

Mozete li da mi kazete kolku kosta ispituvanjeto vo drzavna bolnica so plavo kartonce i kako odi procedurata do tamu. Vi blagodaram

Anonimen -> RE: Проверка на проодност на каналите (5.2.2013 18:29:27)

мене ме чинеше 700 денари.

skopjance -> RE: Проверка на проодност на каналите (6.2.2013 17:41:38)

Jas HSG - proodnost na kanalite pravev na klinika pred 3 god. Se zima upat od maticen za GAK tamu ima vvo ambulanta sekoj den razlicen doktor. Ke razgovarate so nego , ke se dogovorite koga i na Radiologija ke te snima. Mene me kostase pomalku od 1000 den. ne se sekavam tocno kolku a inaku mi pravese Dr. Jadranka Mislam deka i sega cenata e tuka nekade

kate18 -> RE: Проверка на проодност на каналите (11.2.2013 12:11:03)

Dali nekoj pravel HSG vo Remedika, navodno imale nekoja nova tehnologija so 4d, pa bilo bezbolno...Ve molam ako nekoj pravel tamu neka pise ...

Ummu_Ajna -> RE: Проверка на проодност на каналите (11.2.2013 15:32:38)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kate18

Dali nekoj pravel HSG vo Remedika, navodno imale nekoja nova tehnologija so 4d, pa bilo bezbolno...Ve molam ako nekoj pravel tamu neka pise ...

HSG ne e bolno ama ic, isto e koga ti zemaat bris strae dve minuti, neka ne te plasi nikoj ne boli ama ic bas ic, jas sum panicarka golema ama koga sednav na boks, si rekov a mori tupo glavo Za ova li vredese tolkav stres da si pravis. znaci ne boli ic ne se sekiraj ti garantiram

skopjance -> RE: Проверка на проодност на каналите (12.2.2013 17:12:03)

Ne znam za tebe ama jas koga pravev HCG go vidvo gospod. A inaku ne sum panicarka i trpam bolka. Posle toa imav ogromni bolki pa trebaa da mi dadat inekcija. Mozebi zatoa sto edniot jajnik mi bese zapusen a mozam da zamislam kako ke sumpominala ako bea dvata zapuseni

Melanija RR -> RE: Проверка на проодност на каналите (12.2.2013 17:27:48)

Велат дека на тие што не им се целосно проодни ХСГ ги боли.
Така излезе и кај мене ,но сепак не беше многу болно туку 3-4 минути после пешки си отидов до дома и се беше супер.Значи никакви тегоби.

Lina* -> RE: Проверка на проодност на каналите (13.2.2013 11:45:36)

Ispituvanje na kanali nemam praveno,koga bev na prv pregled kaj dr.Tase znaci eho i kolposkop mi rece deka najverojatno ke nema potreba za toa ispituvanje no potoa izleze deka imam PCOS i morase da pravam laparaskopija i togasgi sreduvaat i kanalite.

Ona za sto sakav da pisam a voedno i da prasam dali nekoja od vas imala problem so kanalot od matkata??Kaj mene se pojavi toj problem,znaci vo gorniot del zapusen pred da se vlezi vo matkata i nemozea da mi napravat inseminacija.Doktorov veli ova na 1000 edna se slucuva ova i deka najverojatno e vrodeno.Morase da mi pravat mal operativen zafat oti ke mi pravelo problem i za IVF.I pokraj toa sega koga dojde za invitro pak imase problem,edvaj posle eden saat maki,busenja na zivo i sto uste ne edvaj uspeaa da vlezat vo matkata i da mi gi vratat embrioncinata.Nemozam nikade nisto da najdam da procitam za ovaj moj problem,pa zatoa ve molam ako nekoj slusnav za nesto vakvo neka kazi sto cudo ke bidi ova[sm=zmeden.gif]

suzeto -> RE: Проверка на проодност на каналите (13.2.2013 13:49:58)

ИЗВОРНА ПОРАКА: skopjance

Ne znam za tebe ama jas koga pravev HCG go vidvo gospod. A inaku ne sum panicarka i trpam bolka. Posle toa imav ogromni bolki pa trebaa da mi dadat inekcija. Mozebi zatoa sto edniot jajnik mi bese zapusen a mozam da zamislam kako ke sumpominala ako bea dvata zapuseni

i kaj mene isto bese ..ama nemase zapusen kanal.......primav inekcija protiv bolki a dodeka traese ispituvajneto celo vreme me bolese i od bolka se prepotiv......

emaaaa -> RE: Проверка на проодност на каналите (12.3.2013 12:22:44)

imali nekoj najnova informacija dali pravat proverka na klinika bidejki jas imam slusnato deka skoro godina dena ne raboti aparatot i ako odis na privatno mora li maticniot da bide so tebe

kate18 -> RE: Проверка на проодност на каналите (12.3.2013 13:32:52)

jas sum nova na temava,vo dilema sum dali da pravam hsg kaj Tolovski ili Sistina. Se javiv na dvete mesta denes, si imat svoi ginekolozi i ne mora tvojot maticen da bide tamu. Malku mi e strav,temava koga i sednav cela ja procitav do posleden post i razlicni iskustva [sm=smiley13.gif] Doktorot vcera go prasuvam dali boli, mi vika ke me pcues posle toa, ama ke pomine,vika malku ke osetis kako nekoj da te stipne,ama slicno bilo kako pap....aj ke vidime [sm=lev.gif] jaka sum jas, si se tesam

emaaaa -> RE: Проверка на проодност на каналите (12.3.2013 17:45:02)

fala kate znaci si imaat ginekolog tie, vo red jas cekam da mi dojde "ako mi dojde"se boram za[sm=modricrtici.gif] pa ke odam pozzz

skopjance -> RE: Проверка на проодност на каналите (12.3.2013 18:16:05)

Jas imam praveno proverka na kanalite, laparo i histeroskopija se po toj redosled, koga bi trebalo da pominuvam niz se jas bi go preskoknala proverkata i bi odela direktno na laparaskopija ne samo sto ti gi proveruvaat kanalite i ti ge gledaat se vnatre i ako ima nekoj problen go sreduvaat mene mi najdoaa pregrada na matkata sto bi HCG ne se gleda tuku samo kanalite a isto taka mene pomalku me bolese. I ako gi imate provereno kanalite a sakate da odite preku fondot za IVF moze da vi baraat i laparoskopija.

Bogdancanka -> RE: Проверка на проодност на каналите (12.3.2013 18:31:06)

кате ништо страшно болката е кратка и минлива [sm=smiley1.gif]

Melanija RR -> RE: Проверка на проодност на каналите (12.3.2013 18:31:53)

Се согласувам дека ХСГ би прескокнала да неречам ама така е тоа е губење на време бев гарантирана дијагноза.
Иако е инванзивен метод лапаро но и задолжителни и хистероскопија.Има нема потреба подобро под една анестезија и одеднаш да си завршите работа со 100% дијагноза и плус интервенција во исто време ако треба.

kate18 -> RE: Проверка на проодност на каналите (14.3.2013 11:55:46)

Zakazav HSG kaj d-r Ivanov vo Sitina, samo ne e Mitko Ivanovski,jas se izraduvav deka e on,sestrata mi vika ne e toj. Ima li nekoj iskustvo so Ivanov, za bilo da e hsg ili ginekoloski pregled ? Sedimentacija napraviv 10/18 mi rekoa deka dobro bilo, i dali da si zemam Ketonal i diazepam, vo sistina nisto ne mi rekoa [sm=smiley13.gif]

kate18 -> RE: Проверка на проодност на каналите (15.3.2013 15:33:55)

Denes i jas go napraviv hsg, dobro pominav megutoa ne mozam da kazam deka e bezbolno, na tri pati koga go pusta pritisokot za da slikaat po 5 sek.ima nekoja bolka ne mozam da ja opisam,jas nemam bolni menzisi i zatoa moze mi se vide taka.Vazno e sto pomina i se e vo red,kanali proodni,matka bez promeni,samo malku mi bila po mala,pojma nemam dali i kakvo znacenje ima toa. Ke odam so rezultatite kaj mojot ginekolog da vidam sto ke kaze. Imam krvarenje sega i ke si polezam denes,pozdrav

virgo -> RE: Проверка на проодност на каналите (15.3.2013 21:38:18)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kate18

Denes i jas go napraviv hsg, dobro pominav megutoa ne mozam da kazam deka e bezbolno, na tri pati koga go pusta pritisokot za da slikaat po 5 sek.ima nekoja bolka ne mozam da ja opisam,jas nemam bolni menzisi i zatoa moze mi se vide taka.Vazno e sto pomina i se e vo red,kanali proodni,matka bez promeni,samo malku mi bila po mala,pojma nemam dali i kakvo znacenje ima toa. Ke odam so rezultatite kaj mojot ginekolog da vidam sto ke kaze. Imam krvarenje sega i ke si polezam denes,pozdrav

kate18 te molam kazi mi kade go parveshe hsg-to.
I ako go praveshe vo drzavna kazi mi kade i kolku chini so plavi kartoni
Ti blagodaram

Melanija RR -> RE: Проверка на проодност на каналите (15.3.2013 23:23:19)

virgo незнам зошто не се снајде на ГАК ,обрати се во Амбуланта и ќе те упатат, или на пултот на самиот влез.
ЗА преку фондот мора да имаш ХСГ но најдобро е лапараскопија и хистероскопија,па некогаш и тоа го бараат од фондот за да одобрат ИФВ преку нив.

kate18 -> RE: Проверка на проодност на каналите (16.3.2013 11:12:24)

Virgo, hsg-to go pravev vo Sistina, mi bese malku rizicno vo drzavna citajki gi iskustvata,pa dali raboti ili ne raboti aparatot,pa telefon dali dignale,vaka cista rabota, sega si dadov 4000den,ama privatno e privatno,site okolu tebe,zadovolna sum mnogu. Pozdrav

virgo -> RE: Проверка на проодност на каналите (21.3.2013 9:51:57)

Vi blagodaram za odgovorite

Anonimen -> RE: Проверка на проодност на каналите (23.3.2013 23:48:44)

da ve izvestam deka aparatot na klinika za proverka na kanali raboti i mozete tamu da si napravite proverka sigurna informacija pozzzzzz

virgo -> RE: Проверка на проодност на каналите (25.3.2013 12:07:00)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

da ve izvestam deka aparatot na klinika za proverka na kanali raboti i mozete tamu da si napravite proverka sigurna informacija pozzzzzz

A mozesh da ni kazesh koga beshe zatoa shto jas bev pred 1 nedela i ne raboteshe

virgo -> RE: Проверка на проодност на каналите (28.3.2013 11:09:53)

Денес бев на клиника и апаратота за HSG сеуште НЕ РАБОТИ. Жално... навистина жално

Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>