RE: Проверка на проодност на каналите (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

suzeto -> RE: Проверка на проодност на каналите (27.9.2012 14:57:39)

do koj den najkasno ste pravele proverka......

tatiana -> RE: Проверка на проодност на каналите (27.9.2012 15:54:46)

zdr na site jas sum nova na forumot i vemolam za edno prasajne kako se otkriva deka plodnite kaanali se zapuseni dali se gleda toa na eho ili posto mojot ginekolog koga bev na preglet mi kaza deka do kanalite e posto nemoze da zavremenam zatoa zto imav na prviot abortus

kapina -> RE: Проверка на проодност на каналите (27.9.2012 22:14:39)

ne na hsg se gleda proodnosta na kanalite na eho ne se gleda

tatiana -> RE: Проверка на проодност на каналите (27.9.2012 22:46:13)

pa jas na eho bev

ima nekakvo care za toa kapina

Sajna -> RE: Проверка на проодност на каналите (28.9.2012 11:07:51)

HCG treba da napravis toa e procedura koj traed 3 minuti odis na rengen te legnuvaat ti vbrizguvaat tecnost i dokolku pomine tecnosta proodni se ako ne zatnati se :)

tatiana -> RE: Проверка на проодност на каналите (28.9.2012 14:48:15)

sajna jas bev na ginekolog mi rece deka se zapusenu kanalite mi dade tableti

folan i primam inekci tie se primat posle deset_ dena uste dve mi ostana neznam sto da pravam

zdr jas imam problem so kanalite zapuseni mise nemozam da ostavam trudna primam inekci i pijam tableti folan care ima li molimte cekam odgovor

Нивеа -> RE: Проверка на проодност на каналите (28.9.2012 15:37:40)

татиана како тоа од ехо преглед ти кажале дека не ти се проодни каналите???
ХСГ за проверка на проодност на каналите се праи како што кажа Сајна, ти вбризгуваат течност, ако оди течноста се проодни ако не, не ти се проодни, а не може Др. да одреди со обичен ехо преглед...може не ти се затнати каналите, може друго е причината што не си бремена, мора сите испитувања да се напраат и не само кај тебе туку и кај мажот ти, а ова е едно од тие!
распрашај се и консултирај се и со друг доктор,позз

tatiana -> RE: Проверка на проодност на каналите (28.9.2012 23:06:14)

prvo mi pravese eho posle mi zema bric pa vaginalno i rekol deka mi se zapuseni i deka imam golema prehlada mi dade inekci apcina folan posle tri meseci moze da ostanam a ako ne mi pomaga apcinata mora toj licno da raboti so kanalite neznam sto da pravam odgovori mi molite cekam fala odnapred

Melanija RR -> RE: Проверка на проодност на каналите (28.9.2012 23:47:39)

tatiana среќа што постојат вакви форуми и нет ,инаку од толку лоши гинеколози што има никоја нема да остане бремена.
Сериозна сум веднаш да оди на друг гинеколог.Ако не си правела ХСГ или лапараскопија ниеден гинеколог неможе да утврди дека каналите не се проодни.
Те молам верувај ни и послушај ме.Со среќа па пиши ни

Clea -> RE: Проверка на проодност на каналите (29.9.2012 0:23:15)

Luge znaete kaj mi otide umot???? Vi kazav deka na pocetokov na mesecot na pregled vo sistina mi rece doktorot deka ima na matkata nekoja mala pregrada od 6mm. A sega na HSG-to mi kazaa deka matkata e vo red. Iskreno malku me zbuni toa[sm=smiley13.gif]. Zatoa sto doktorot sto pravese HSG ne mi spomna takvo nesto otkako gi vide snimkite...Mi treba nekakvo vase mislenje...pozdrav i ve guskam site!!! imajte dobra nok!!!

Melanija RR -> RE: Проверка на проодност на каналите (29.9.2012 0:30:41)

Clea при каков преглед видел преграда?На хсг ми рекоа матката во ред,а кога закажував за лапаро и хистерот докторот ми вика ја според истата снимка се сомневам на можна преграда.На крај се утврди дека матката е баш супер.
Од мое искуство изгубив една година, ако не останеш бремена најмногу 6 месеци направи си лапаро и хистеро ,зошто ХСГ е меродавно но сепак е снимка а на операција е 100% сигурно и на лице место ќе го решат проблемот.

Clea -> RE: Проверка на проодност на каналите (29.9.2012 2:18:04)

Melanija, pregradata ja vide na obicno vaginalno eho.Stvarno neznam sto da mislam.Ama bas da vidime,,ke kaze vremeto dali bilo do ova HSG. Keshki neka e posledno ova,, mnogu se nadevam. pozdrav

Clea -> RE: Проверка на проодност на каналите (1.10.2012 13:26:14)

Zdravo lugjee,,
Mi treba vase mislenje..Imam nekoja blaga bolka tuka kaj jajnicite,,kako da mi tezi stomakot..Bi trebalo da se denovi na ovulacija,, kako sto e redot,, no sakam da kazam deka dosega ja cuvstvuvam ovulacijata,, ama sega pak epten drasticno. Da ne e slucajno nekakva posledica od HSG -to...Nekoj vakvo nesto iskusil li?? Pozdrav do site i imajte ubav den kaj i da ste!![sm=smiley36.gif]

Melanija RR -> RE: Проверка на проодност на каналите (1.10.2012 23:35:50)

Клеа не е од ХСГ веројатно е овулација всушност оди на ехо најсигурно[sm=smiley1.gif]

tatiana -> RE: Проверка на проодност на каналите (9.10.2012 13:04:09)

zdr vezilka jas sum nova i jas imam priblemi sa kanalite zapuseni se i ne mozam da ostanam ima li nekakvo care za ova molimte odgovori mi cekam

tatiana -> RE: Проверка на проодност на каналите (9.10.2012 13:33:07)

zdr moze da mikazete zasto se ovie inekcii extencilline

Melanija RR -> RE: Проверка на проодност на каналите (9.10.2012 13:51:13)

ИЗВОРНА ПОРАКА: tatiana

zdr vezilka jas sum nova i jas imam priblemi sa kanalite zapuseni se i ne mozam da ostanam ima li nekakvo care za ova molimte odgovori mi cekam

Ова е мојот одговорот на твоето прашање од предходната страна,а прочитај ги и другите постови на рр-ките

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

tatiana среќа што постојат вакви форуми и нет ,инаку од толку лоши гинеколози што има никоја нема да остане бремена.
Сериозна сум веднаш да оди на друг гинеколог.Ако не си правела ХСГ или лапараскопија ниеден гинеколог неможе да утврди дека каналите не се проодни.
Те молам верувај ни и послушај ме.Со среќа па пиши ни

tatiana -> RE: Проверка на проодност на каналите (9.10.2012 15:43:54)

ok fala za odgovorot ke probam kaj drug ginekolog falati mnogu izvini uste edno prasajne sa sto se inekcite ehtencilline molimte cekam

tatiana -> RE: Проверка на проодност на каналите (9.10.2012 21:10:50)

zdr paleska dali ti poznati inekcite extencilline molimte cekam odgovor

Melanija RR -> RE: Проверка на проодност на каналите (9.10.2012 23:14:46)

Јас незнам за што се воопшто не сум чула

Дечка -> RE: Проверка на проодност на каналите (10.10.2012 1:19:23)

ИЗВОРНА ПОРАКА: tatiana

zdr paleska dali ti poznati inekcite extencilline molimte cekam odgovor

citam deka se na Reglek nekakvi penicilinski antibiotici. I ona za koe sto pisuva deka se koristat voopsto ne e veselo.Tatjana zatoa sto veruvam deka za ednoto si mlada, a drugoto se nadevam deka e iskoreneto od Makedonija ti preporacuvam da se konsultiras so nekoj mnogu, mnogu iskusen lekar pred voopsto da gi pocnes.

Tebe i na Melanija ke vi pratam link vo privatna poraka.

Melanija RR -> RE: Проверка на проодност на каналите (10.10.2012 7:26:52)

Татиана од она што имаш пишано освен ехо немаш други направени прегледи.Ако е така консултирај се со друг гинеколог пред примање.Барај второ мислење,зошто ти дијагностицирал непроодни канали без испитување така што тој за мене не е гинеколог.

taci83 -> RE: Проверка на проодност на каналите (31.10.2012 16:22:18)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mesecina83

ИЗВОРНА ПОРАКА: gina

Milo mi e mesecina ovoj pat da uspees ti posakuvam mnogu sreka. I kade pravese hsg. pozzz[sm=duda.gif]

bidejki jas sum od istocna makedonija i go pravev vo kocani vo bolnicata otidov vcera sabajle vo 9 casot ilezev malku ipotoa vo 15 i 30 casot go pravev hsg i mnogu sum zadovolna od doktorkata bidejki i ona ima dve slatki angelcinja koga i kazav za mojot problem se rasplaca i ona e so invitro i mnogu vnimatelno mi obrakase vnimanie i zdravje se e vo red
zdravo ve molam za pomos sakam da pravam hsg vo kocani i mi trebe broj za zakazuvane i koi ispituvanje treba da gi imam napraveno ve molam koi e od kocani ili pravel hsg tamu da mi pisa fala

Melanija RR -> RE: Проверка на проодност на каналите (31.10.2012 17:23:58)

taci83 каде и да правиш ти треба упат,валиден пап (1 година),микробиолошки брисеви,и кога ќе добиеш ( 6-7 ден од циклус)да испиташ седиментација.
А за Кочани ќе ти пише број mesecina83 во пп

Bogdancanka -> RE: Проверка на проодност на каналите (12.12.2012 20:38:49)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Didi80

.

Сакав да прашам дали некоја од вас имала проблем со каналите но не со проодноста која е во ред кај мене туку со извијуган и проширен kанал дијагнозата е:desna tuba postavena medijalno izvijugana so distalno ampularno prosirena isto taka i levata salpingitis.Ве молам ако некоја од вас имала ваква дијагноза да споделиме искуство затоа што мојот др.кажа дека тоа може да е проблемот што не останува плодот во матката,се создавале антитела во проширените делови од каналот.Јас му ја однесов само дијагнозата но не и снимките од hsg.Ми кажа дека сака да ги види па почна да ме фаќа страв,сум прочитала негде за затварање на каналите[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>