|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
3.7.2015 20:21:34   
Libra88
Scared bas prashaj ako odis povtorno tamu koi stimulacii, da se prosvetlime malku :)

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 1701
6.7.2015 9:04:35   
scared RR
Еве ме мене. Многу сум среќнаuser posted image . Докторот вика за прв пат сум задоволен со ситуацијата откако доаѓаш кај мене. Имам по неколку фоликула на двата јајника, уште денес и утре по една Гонал, среда ехо, Тевеграстим инекција во матката и вечерта стоп инекција. Петок инсеминација. Планирам да имам односи и пред инсеминацијата имам читано дека е подобро сперматозоидите да ја чекаат јајце клетката отколку таа нив. user posted image
Па со господ напред до user posted image со едно или две баниња user posted image

(Одговор на членот Libra88)
Непосредна врска до пораките: 1702
6.7.2015 11:41:58   
lilika9
Sceard ајде со среќа и со Господ напред да биде успешна инсеминацијата. За односи барем една вечер пред инсеминација немој да имаш, за да има повеќе на денот на инсеминација - така мене ми советуваа кога правев инсеминација. А за после инсеминација колку што сакаш можеш хаха.

Непосредна врска до пораките: 1703
6.7.2015 14:16:50   
Melanija RR
scared RR ти рековме дека Гоналот делуваuser posted image многу ми е мило user posted image ајде со лесно и убаво да помине неделава user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот lilika9)
Непосредна врска до пораките: 1704
6.7.2015 14:19:16   
Kvisko
Scared ете гледап има лек. Само без паника. И сега исто смирено и без премногу очекувања. Подобро е така. Што биде нека биде. Од мене ја имаш целата среќа на овој свет.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1705
6.7.2015 14:48:36   
Libra88
Scared, ja bi za dve da gi imas vo mese a? user posted image
Ma daj shta dash user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Libra88 -- 6.7.2015 14:49:26 >

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1706
6.7.2015 17:05:58   
bambina34
so sreka scared

Непосредна врска до пораките: 1707
6.7.2015 18:17:20   
scared RR
Фала ви девојчиња, Господ да дава убавини кај сите user posted image
Libra88 и јас би две одеднаш ама и со едно ќе сум задоволна user posted image user posted image

Инаку ако добро ја разбирам шемава на докторов имам 11 фоликули, 4 на левиот, 7 на десниот јајник, само да не дојде до хиперстимулација оти јајнициве ме болат ептен. user posted image

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1708
6.7.2015 18:22:42   
Kvisko
Scared сигурна си дека се толку фоликули. Ако се толку многу тогаш во светски рамки (освен во Америка) инсеминацијата би ја откажале и би оделе на аспирација како кај ИВФ зашто со толку фоликули има голема шанса за повеќеплодна бременост (не близнаци туку повеќе).
Сигурно е нешто друго.
Со среќа.

Непосредна врска до пораките: 1709
6.7.2015 18:29:23   
scared RR
Во колоните каде што се означуваат фоликулите има 11 икса (X) ,4 од лева страна за левиот јајник, 7 од десна страна за десниот јајник . Он денеска ми кажа имаш повеќе фоликули беа оо 13,16 и 18 мм, а другиве може помали се, стварно не знам. user posted image

Непосредна врска до пораките: 1710
7.7.2015 9:03:28   
Libra88
Bravo scared, mnogu folikuli so tolku primeni gonali.
mozebi ke ti ja dadat stop inekcijata, pa samo nekolkute pogolemi folikuli ke si zavrsat rabota.

Непосредна врска до пораките: 1711
7.7.2015 11:59:15   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Libra88
I jas minatiot mesec ne reagirav na klomifen pa mi ja zgolemil dozata na 1,5x2. Sega imam 3 pogolemi folikuli pa bitrebalo vo vtornik da pravam inseminacija.

ScaredRR многу убави вестиuser posted image . Libra88, пиши како ќе поминеш утреuser posted image Ве ставам на Список

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1712
7.7.2015 13:05:49   
Libra88
Blagodaram na poddrskata LoveableMe RR, sinokja vo 23h go primiv Pregnilot i utre pravam inseminacija.
Da se nadevame deka zaedno so scared RR ke ni bide posledna i uspeshna :)

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1713
7.7.2015 22:56:29   
Melanija RR
scared RR и Libra88 user posted image ви пуштам и среќа

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1714
8.7.2015 8:24:15   
SOLE
Scared RR I Libra88 vi posakuvam sreka I uspeh, pa naskoro da se pofalite ovde so user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1715
8.7.2015 12:34:09   
Kvisko
Со среќа на двете.

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1716
8.7.2015 16:38:51   
scared RR
Еве ме на рапорт user posted image Имам многу фоликули накај 15 и повеќе докторот ми вика да правевме инвитро ќе имаше и за замрзнување. Болки имам ептен во јајниците. Вечер во 12 стоп инекција и петок сабајле инсеминација.
Има ризик од повеќе плодна бременост со 3-4 плода. Господ како даде така, само нека даде да се израдувам.

Libra88 како помина денес?user posted image

Непосредна врска до пораките: 1717
8.7.2015 17:09:17   
bambina34
so srka Libra i scared ..ajde da ne izraduvate so pozitivna beta

Непосредна врска до пораките: 1718
9.7.2015 9:29:02   
Libra88
Srekjno scared,

Jas sum razocarena, mm edvaj edna kapka izvadi i vo nea samo 2 milioni junaci.
I toj mnogu se razocara, neznam kako stignavme do doma. Sto e toa e, se smirivme malku, potoa ja zavrsivme i domasnata zadaca, kade so imase mnogu poveke kolicinski sperma, duri i istece malku. Vo sekoj slucaj ke se javi deneska da zakaze na urolog, bidejki ima problem so prostatata i sigurno od tamu doagja problemot so spermata. Samo neznam kako moze tolku da se promeni situacijata vo period od 7-8 meseci, koga imase 81 milion...
Sto e tuka e, nemam nadez deka ke ima II ovoj mesec, ako se sluci nesto, toa ke bide Bozjo cudo.
Sakav da ve prasam, dali so vakvi rezultati od dvete inseminacii ima sansi da ni odobrat vaucer bez da treba uste dve da pomineme i dali se validni otpusnite listi kade so pisuva kolku milioni imalo na inseminacija ili ke treba da pravi povtorno spermogrami?

(Одговор на членот bambina34)
Непосредна врска до пораките: 1719
9.7.2015 10:36:15   
Kvisko
Libra88 не се разочарувај премногу. Тие два милиони с еобработена сперма и во нив се најидзржливите, најјаките пливачи. Има многу случаи каде што успеало и со само 1 милион ако се друго е во ред (во смисла се е во ред со твојата овулација, нема извртени јајцеводи, матката е во ред и слично). Инаку за ваучер ако варира бројот на сперматозоиди во обработената сперма тогаш ќе ви требаат 4 инсеминации. Исто така секако ќе ви требаат два спермограми од две различни институции од кои едниот да не е постар од 6 месеци. Ние имавме два постари од ГАК и еден нов од Ремедика.

Scared со среќа и со лесно. Ти посакувам нормална бета и едно максимум две бебиња. Чувај се од хиперстимулација, пиј повеќе течности и ако можеш земи и исоспорт. Се надевам лекарот знае што прави кај тебе со толку фоликули.

Непосредна врска до пораките: 1720
9.7.2015 11:41:19   
scared RR
И јас се плашам од хиперстимулација, докторот порано постојано викаше мора да пазиме кај тебе како атомска бомба ти се јајнициве, ама еве со колку маллку гонали јас еден куп фоликули, и ништо не ми спомна повеќе околу тоа, утре обавезно ќе го прашам. Размислував не знам дали е точно тоа, ама со оглед на тоа дека никогаш не сум имала овулација па поради тоа имам толку јајце клетки, во смисла ниту една не ми е потрошена? Има логика?

Непосредна врска до пораките: 1721
9.7.2015 12:07:11   
Kvisko
Scared не нема врска тоа што до сега не си овулирала. Ти си создавала фоликули само не прскале. Кај повечето жени со ПЦОС има ризик од хиперстимулација. Едноставно ПЦОС така реагира на стимулација со инекции (фсх). Мене затоа и не ми даваа јаки стимулации за инсеминациите само за ИВФ.
Сега веќе нема што да правиш тераш понатаму и молиш бога се да испадне како што треба. Сега веќе му е касно на лекарот да пази штом оди со инсеминација.
Со среќа и со лесно.

< Поракaта ја уредил Kvisko -- 9.7.2015 12:08:28 >

Непосредна врска до пораките: 1722
10.7.2015 15:03:58   
scared RR
Бидна и мојата инсеминација. user posted image Маж ми подобро овој пат имаше 40 милиони. Докторот има голема надеж дека ако проблемот кај мене беше во овулацијата дека ќе бидне овој пат. Имам блага и контролирана хиперстимулација како што кажа он, тоа и сакал да постигне.
Денеска испив една таблетка Достинекс заради тоа.
Продолжувам со метформин, декстаметазон, утрогестан, фемибин,аспирин, фолна, б-комплекс,витамин д и многу протеинска исхрана.

Е сега сакав да прашам нешто..јас пијам фолна од прв ден на циклус 2x2 . Завчера баш го прашав дали да продолжам со фолната или ќе преминеме на фемибион, он реќе ќе продолжиш овој пат малце поинаку ќе одиме. А сега на извештајот ми пишал фемибион, ја прашав сестрата рече и двете да ги пијам, нема да е тоа многу фолна?

Непосредна врска до пораките: 1723
10.7.2015 15:12:28   
Melanija RR
Со среќа за две недели, се изгледа супер user posted image

Со колку гонала доби толку фоликули.
Јас со кломифен 3 по 1 и 2 гонала имав 2 фоликули одлични по раст,па ме интересира колку гоналот дуплира.Индивидуално е но ме инетресираuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1724
10.7.2015 15:30:52   
Hopeful RR
scared RR, со среќа и ајде за две недели да се радуваме на user posted image user posted image user posted image

Не е проблем да пиеш и Фемибион, и фолна, јас ги пиев така откако останав бремена. Со тоа што, мислам дека ти пиеше поголема доза фолна, па сега и јас не сум сигурна... но, штом ти рекле така, плус и стои на извештај, пиј ги слободно. Ајде, ти држам среќа user posted image user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1725
Страница:   <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.