|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  65 66 [67] 68 69   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
28.5.2015 12:49:51   
LoveableMe RR
SOLE и scarredRR, среќно девојки Списокот за две цртки е збогатен. user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 28.5.2015 12:56:37 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 1651
30.5.2015 15:29:54   
scared RR
Негативен user posted image да се соземам деновиве и да почнам со подетални испитувања најверојатно на своја рака пошто за докториве наши рано е, да бидат сите 4 неуспешни па и едно инвитро уз пат неуспешно па тогаш не праќаат. Гневна сум што на толку лекови не бидна, и гневна сум зашто мислам дека докторов направи утка со тоа што толку касно ми ја направи инсеминацијата.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1652
30.5.2015 15:44:49   
Kvisko
Scared жал ми е душичке. Сега исплачи се а потоа со нови сили во нови победи. Не се оптоварувај многу со испитувања. Од она што го пишуваш ти ги имаш направено сите испитувања без гајле (не знам само дали имаш хсг). Само треба да сд склопат коцкитд и да дојде денот.

Непосредна врска до пораките: 1653
30.5.2015 15:52:54   
SOLE
skared навистина ми е жал, user posted image а те виде ли на ехо пред инсеминацијата и дали фоликулот ти беше прснат?
јас сеуште немам добиено денес ми е 16ти ден, а тест домашен незнам дали да правам, бидејки секако многу не се надевам на успех и си викам изгледа нема потреба, па и страв ми е од таа пуста една црта

Непосредна врска до пораките: 1654
30.5.2015 16:49:06   
scared RR
Да Квиско, лани правев ХСГ а после тоа и хистероскопија. Сакам да испитам дали сме компатибилни со мм, и оние испитувања на трансфузиологија што се. Од генетските имам само кариотип правено, ме пратија да направам тогаш а зашто појма немам, важно ок е резултатот.
Инаку Соле ме виде да на ехо, и јас видов беше огромно ко топче нешто рече дека само што почнува овулацијата, ама не знам си викам дали фоликулот празен беше бидејќи порасна ептен брзо за 8 дена, и тоа е негова грешка што ми даде 100 мг кломифен, а обично се почнува со 50мг, и тоа на мое барање јас побарав да ме види порано на ехо, да го послушав него ко што сакаше тој на 10ти ден фоликулот ќе беше прераснат во циста. Не знам веќе што да кажам сама си станав свој лекар.
Соле ајде прави тест бар ти да се израдуваш user posted image

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1655
30.5.2015 21:14:36   
LoveableMe RR
скаред РР, баш ми е жал собери сили за понатаму, гледам дека си под голем стрес последниве месеци, јас мислам имаш доста направено по доктори и ти предлагам да олабавиш до септември, заборави доктори оди на одмор релаксирај го телото и умот и можно е така природно да бидне, ајде со тебе смеuser posted image user posted image

СОЛЕ, пиши што ќе направиш со тестирањеuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1656
30.5.2015 22:37:08   
scared RR
Ќе си дадам бар месец дена одмор, крај на јуни и така ми е редовната контрола за хормони кај ендокринологот па ќе здивнам до тогаш.
Јас ја прекинав терапијата и претпоставувам преглед после циклус треба да имам така?:
Едино со аспиринот сакам да продолжам да го пијам, имам ко некои модрици по нозете мислам од естрофемот ми се малце ме плашат па мислам не е лошо да го продолжам штета нема од него нели user posted image

Непосредна врска до пораките: 1657
30.5.2015 23:05:44   
Melanija RR
scared RR патот е тежок,разочараност од терапии,од лекари,сами по чарето, само се си дознаваме.... ама ете се има некое свое време кое тешко е да се чека..... но ќе дојдеuser posted image
Одмори тело и душа,најди начин за оддишка

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1658
1.6.2015 18:53:20   
SOLE
eve I jas da ve informiram deka vcera dobiv user posted image nisto I ovoj pat, ama sto e toa e, zdravje nadesta I borbata prodolzuva se dodeka ne uspeemeeee... Pozdravce

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1659
2.6.2015 10:23:56   
scared RR
sole user posted image user posted image а доби додека го примаше утрогестанот? Мене веќе ми е 4 ден како не го примам и уште не добив, или нема врска тоа со него зашто ми е 30 ден од циклус а знае да дојде и покасно накај 33-4 ден.

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1660
2.6.2015 10:59:23   
LoveableMe RR
SOLE, баш ми е жал, со нови сили напредuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1661
2.6.2015 12:13:55   
SOLE
ИЗВОРНА ПОРАКА: scared RR

sole user posted image user posted image а доби додека го примаше утрогестанот? Мене веќе ми е 4 ден како не го примам и уште не добив, или нема врска тоа со него зашто ми е 30 ден од циклус а знае да дојде и покасно накај 33-4 ден.

Skared таман го потрошив утрогестанот во петок пошто јас по 2 пати на ден ставав и нели една кутија за две недели испаѓа, и значи само сабота што не ставив во недела добив а незнам дали има врска тоа

< Поракaта ја уредил SOLE -- 2.6.2015 12:15:13 >

Непосредна врска до пораките: 1662
3.6.2015 8:59:21   
Libra88
scared i SOLE, bitkata ja gubime no ne se predavame, vojnata ke ja dobieme eden den!!!!

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1663
10.6.2015 9:30:02   
LoveableMe RR
Дали има некоја што скоро ќе прави инсеминација?user posted image Одамна ве нема, освен скаред и СОЛЕ.

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Libra88)
Непосредна врска до пораките: 1664
15.6.2015 16:16:39   
123ана
Zdravo. Jas treba da pravam inseminacija na nereden ciklus, vo juli. Dr. Trajkovski od klinika mi napisa terapiaja klomifen i direkno mi kaza deka dzabe pravam inseminacija, samo ke se zgolemele sansite za vonmatericno, mi rece izvadi go drugiot jajcevod i odma na IVF. Od druga strana Dr. Dimitrov od Remedika, kade ja pravev laparoskopijata za jajcevodot, preporaca edna godina, da probuvam sosema prirodno da zabremenam, a potoa, da dojdam pak ako nema zabremenuvanje. Sega zakazav pregled i kaj Dr.Ivanovski vo odelot za IVF vo Sistina , da dobijam 3to mislenje, bidejki site nekako razlicno mi kazuvaat. Navistina ne znam kogo da slusam. Preporacajte mi nekoj ginekolog kaj kogo ste imale iskustvo. Fala

Непосредна врска до пораките: 1665
15.6.2015 16:22:48   
kapina
Jas od dr lazarevski sum prezadovolna

(Одговор на членот 123ана)
Непосредна врска до пораките: 1666
15.6.2015 16:25:50   
123ана
Kade e Dr. Lazarevski?

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1667
15.6.2015 18:09:01   
Kvisko
123ana Лазаревски ти е во Систина.
Што е кај вас проблемот. Зошто ти е изваддн едниот јајцевод и кога. Ако си со еден функционален јајцевод и без други проблеми би требало да забремениш и природно. Шансите ти се зголемуваат со следење на овулацијата со фоликулометрија за да бркате месеци каде има овулација на јајникот со јајцевод. Инсеминација уште повеќе ја зголемува шансата. Јас сум секогаш да се одбере еден лекар и со него да се тера до одреден степен или до конечен успех наместо да се слушаат различни лекари зашто секој има свој пристап и начин на работа и сите имаат успешни приказни.

Непосредна врска до пораките: 1668
16.6.2015 10:34:04   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: 123ана

Zdravo. Jas treba da pravam inseminacija na nereden ciklus, vo juli. Dr. Trajkovski od klinika mi napisa terapiaja klomifen i direkno mi kaza deka dzabe pravam inseminacija, samo ke se zgolemele sansite za vonmatericno, mi rece izvadi go drugiot jajcevod i odma na IVF. Od druga strana Dr. Dimitrov od Remedika, kade ja pravev laparoskopijata za jajcevodot, preporaca edna godina, da probuvam sosema prirodno da zabremenam, a potoa, da dojdam pak ako nema zabremenuvanje. Sega zakazav pregled i kaj Dr.Ivanovski vo odelot za IVF vo Sistina , da dobijam 3to mislenje, bidejki site nekako razlicno mi kazuvaat. Navistina ne znam kogo da slusam. Preporacajte mi nekoj ginekolog kaj kogo ste imale iskustvo. Fala

123ана, добредојде!user posted image Јас би ти препорачала да останеш кај д-р Димитров, бидејќи тој најмногу е стручен за лапаро-хистероскопија. А сите други доктори што ги наброи се стручни и професионални, на тебе останува каде ќе решиш да продолиш, но и јас би те советувала да почнеш со еден и да продолжиш кај тој што ќе ти остави најголем впечаток. За искуствата со докторите, имаме тема ТУКА.

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1669
22.6.2015 16:43:42   
lara36
zdravo devoki sakam da ve prasam za sovet bidejki ne najdov soodvetna tema ke vi pisam tuka pa slobodno ako ne sum ja videla moderatorkite ke mi go prefrlat postot kade sto treba.imam problem so ciklusot posle vtorata inseminacija prviot mesec mi dojde na 24 den vtoriot na 32 den a eve ovoj mesec 34den mie i uste ne mi ide e sega sinoka imav strasni bolki vo stomakot bevme so mm vo bolnica no nemase dezuren doktor da me vidi i ja pominav cela nok so krpi so rakija.deneska imam nekoi bolki odvreme na vreme no maticnata mi e na odmor a doktor vo bolnica ne me prima oti ne e itno i nemam mat.doktor tamu.ve molam dokolku ima nekoja slicno iskustvo ili nekoj sovet da mi dadete oti sum vo panika a duri petok mi se vraka doktorkata od odmor i ne znam so da pravam.

Непосредна врска до пораките: 1670
22.6.2015 17:08:20   
Kvisko
Lara36 можно е да имаш некоја циста како последица на стимулациите. Сепак најдобро е да одиш на лекат што е можно поскоро. Веројатно матичниот твој има замена мора да има по закон па оди кај замената. Вака само ќе нагаѓаме што може да биде.

(Одговор на членот lara36)
Непосредна врска до пораките: 1671
22.6.2015 17:35:34   
lara36
kvisko i jas mislam da ne e cista ama pa me buni toa sto pred okolu 10 dena gledana sum na eho nemase nisto e sega neznam kolku vreme im treba na cistite da porasnat.a inaku zamenata na maticnata nema sloboden termin do naredniot vtornik zatoa i pisav tuka

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1672
25.6.2015 17:30:47   
scared RR
Здраво девојки. user posted image Еве ме мене пак на темава. Денес добив и од денес почнувам со аспирин, 2x2 фолна , 3x1 б-комплекс и витамин Д си продолжувам, а од недела со стимулаци и втора инсеминација. Не се надевам многу, докторов денес јасно ми даде до знаење дека шанси мали имам и дека најдобро ќе е да правиме инвитро со предходен дрилинг на јајници но за ваучер од фондот ми требаат и морам да ги поминам. user posted image Сепак не одрекувам дека се надевам на мало чудо user posted image

(Одговор на членот lara36)
Непосредна врска до пораките: 1673
26.6.2015 10:03:39   
Kvisko
Scared со среќа и со лесно и со помалку нервози овој пат. Никогаш не се знае кога и што ќе успее.

Ако веќе ти предлага ovariaн drilling зошто не го направиш што е можно побрзо. Мене после таа интервенција ми се среди циклусот и имав добри овулации. Да не беа другите проблеми кај нас (извиткна јајцевод, стесен цервикс и олигоспермија) можеби и немаше да стигнеме до ивф. Тоа бушењето на јајниците навистина помага кај полицистични јајници. Плус и при таа интеревнција секако е лапароскопија па може и јајцеводите да се „продувуваат“ и да успее. Ти пуштам мнооогу среќа.

Непосредна врска до пораките: 1674
26.6.2015 10:12:35   
LoveableMe RR
scarredRR, среќно и ти посакувам наскоро успехuser posted image user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1675
Страница:   <<   < Претходна страница  65 66 [67] 68 69   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  65 66 [67] 68 69   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.