MademoiselleNina -> RE: Инсеминација II (23.2.2016 13:43:02)
|
Капина, ти го спомнав тоа, можеби што би се рекло ќе се „погодиш“ со докторот. А инаку понекогаш сите се презафатени, мене една од инсеминациите кои ги правев пред неколку години во ремедика кај Петановски, поради негова презафатеност ми ја правеше друг доктор, Хаџилега. Исто и за второто ИВФ во систина, све правев кај Ивановски, но се погоди неколку дена на мерење на фоликули да не биде тука докторот, беше на пат, па ми ги правеше мерењата Адамовска. Така што сите понекогаш се презафатени, само де не ги погодиш у тој момент. Ама ете ако се погоди... тоа е. И другите се стручни. И се запишуваат, и ќе ти дадат извештај. Кој и да те седи, мислиш знае напамет [sm=smiley1.gif] ги чита извештаите и тоа е. Мене мислам од денешен аспект дека ми ги утна сите инсеминации. Во смисла, имав само по едно ехо (околу6-7 ден) а непосредно пред инсеминација немав ни ехо, ни крв за мерење на хормони, ни ништо. Ни после тоа прогестрерон, ни некаква терапија. А инсеминациите се каде каде полесни од целото ИВФ. Но што е тоа е, сега сум во исчекување на [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|