Yummy Mammy -> RE: (не)разумни цени (22.5.2013 12:49:17)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana Секогаш покрај квалитетот, се плаќа многу поскапо името, брендот, марката....Тргнувајки од облека, мебел, автомобили, козметика - и со тоа брендот, покрај квалитет, станува и луксуз, поради неразумната цена што ја достигнува на пазарот. Најсвеж пример - изминативе месеци во Македонија влегоа 10тина Порше возила, кои чинат околу 150000 евра минимум. За мене е неразумна цена за автомобил, за овој стандард што го имаме. Но некој ужива во марката и луксузот, па за него е разумно да ги вложи така парите. Tokmu taka! Skapotijate e mnogu relativna i individualna rabota. Ona sto za mene e skapo, mm vika, ti luda li si, kaj ke najdes poeftino... i obratno. Baska, zeni, da sporeduvame krastavici vo Vero i Tinex e edna rabota, a da sporeduvame jakni vo Makprimat i Paul&Shark e sosema druga. Paul&Shark e mnogu skapa marka vo svetski ramki, ne samo kaj nas. Nivnata target grupa se sopstvenici na jahti i privatni ostrovi. Zatoa... koj nema jahta neka ne vlaga vnatre da prasuva ceni, da ne go iznesuvaat vo nesvest [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
|
|
|
|