Како проблемот со забременување влијае на бракот? (Целосна верзија)

Форум >> [Партнерство] >> Семејство и партнерски односи

Порака

elenak -> Како проблемот со забременување влијае на бракот? (27.8.2013 23:04:35)

Дали проблемите со забременување имаат негативно влијание врз бракот? Како да се преброди еден ваков брачен проблем? Најчесто партнерите си даваат поддршка и трнливиот пат го чекорат заедно, но... Што ако еден од нив во еден момент посака да се откаже од таа борба? Забременувањето и воопшто имањето дете ви се наметнува како услов за продолжување на бракот, како понатаму? Доколку имате вакви искуства споделете...

elenak -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (27.8.2013 23:05:10)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sibela

... inace i ako ne zabremenam mazot mi ke me npusti on i veke pocna da me napusta zaso se gleda so druga.vo golem haos sum

ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina

За забременување се потребни двајца кои сакаат бебе.
Но ти имаш и друг проблем... баш ми е жал ... но тоа мораш прво да го решиш... Под срес и под притисок тешко дека ќе бидне нешто ...
Разговарај со мм, разјаснете ги рабтите ... А ако тој решил да те напушта заради немање на бебе е тоа е проблем ... Сепак мислам дека мора да разговарате и отворено да си кажете на што сте.
Имаше некаде на форумов за вакви ситуации, јас не сум ја имала и незнам што да ти кажам, ама едно знам - со отворен муабет многу работи се решаваат.
За да се стигне до потребно е многу љубов и трепение... а на тој пат не се оди сам, секогаш одат двајца со иста желба.

da iskreno imas pravo razgovrav so mm okolu taa rabota i mlce mu pdna zal i mi rece deka me saka, ama sepak brak bez deca e uzlud,,,i sega sme slozni fl bogu i dvajcata ja imme istata cel za bebe... imas pravo za dete se potrebni dvajca [sm=smiley1.gif] normalno ...

vezilka RR -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (28.8.2013 0:12:09)

Патот до бебче за некои од нас е, или бил тежок. За нас тоа изгледаше вака, од монентот кога решивме дека сакаме бебе, до моментот кога го добивме, помина малку помалку од две години. Тоа и не е долг пњриод, ама богами, трнлив, тежок и трауматичен. Ние за таа година и половина направивме околу 20тина испитувања кои обично се распоредени во пет години и од половина од нив добивме по некоја дијагноза. Тоа значи многу разочарувања, солзи и нервози. Гдина и половина, најчесто муабет си правевме во чекалната од ординацијата на докторот, наместо на романтична вечера. Три дена после свадбата, наместо на свадбено патување, јас заминав на хистерокопија. Кога почнавме да правиме дете, престанавме да водиме љубов, оти беше невозможно да водиш љубов во однапред одреден ден и саат со надеж дека ќе ја фатиме овулацијата. А пак во наредните фамозни 15 дена чекајќи го денот кога можеме да го направиме тестот, имаше толку напнатост, што немаше место за многу љубов. И, да, тоа влијаеше врз нашиот брак. Не зближи на еден, не одалечи на друг начин. Ни го зема сексот, кој дури сега скоро си го вративме назад. Ни го зема муабетот за други важни и неважни работи, за кој исто така ни требаше време да си го вратиме. Не ни ја разниша љубовта, но не однесе во едни други води.Во води, во кои понекогаш и тој што знае да плива, може лесно да се удави.

kapina -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (28.8.2013 1:25:08)

Da I toa kako na mene mm mi rece pred nekojden oti jas sum bila vinovna za spontaniot abortus oti ne sum odrzavala higiena no potoa se pokaja zatva
Koga mu kazav oti I na mene mi e mnogu tesko zatoa

mommy_angels RR -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (28.8.2013 9:35:45)

Ах кога само би можела да ги избришам тие 7 години од мојата меморија не знаете со кое задоволство би го направила тоа . Испитувања,влечкање по болници,непожелни резултати,лечење,ИНФ ,предвремено породување во 24 недела,огромна загуба и на крај кревање раце од се. Ако ова не предизвикува турбуленции во бракот,незнам што би ? Сето ова пред се не зацврсти и двајцата пред се како личности ,а потоа и како пар. Се кревавме високо на периоди ама многу често и трескавме на земја. Не болеше и двајцата таа ситуација,ама јас многу почесто паѓав психички. Многу пати си плачев сама во тишина,без никој да знае и тогаш мислев дека мене ми е најтешко,ама еќе си дојдеше мм од работа и ќе кажеше нешто околу тоа и ќе сватев дека сме заедно во тоа. Помислата дека јас сум проблемот ме јадеше,ама секогаш кога ќе го спомнев ова во оние down ситуации мм ми ќе ме искараше убаво велејќи дека нема јас-ти,туку заедно сме во ова. Кога ги изгубивме близнаците плачевмезаедно гушнат,плачевме така во сред ноќ или ден. Заедно решивме дека можеме и мораме да ја надминеме ситуацијата. Продолживме понатаму уште посилни ,нормално во вечна сенка на минатото,ама ете после се Бог не изненади со прекрасна ќеркичка. Оваа борба е тешка ама парот мора да се гледа како гранка на ветрот,ќе се витка и превиткува,ама на крај гордо се исправа

Bethany -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (28.8.2013 9:39:20)

Кај нас не влијаеше до таа мера да се осудуваме и окривуваме еден друг, верувам дека мм никогаш и не помислил нешто такво, дека јас сум крива, или стерилна или слично. всушност јас бев таа која малку повеќе вршеше притисок и да почнеме со испитувања и со се. Што се однесува до него тој сметаше дека нема потреба од журба. Па тогаш доаѓаше некогаш до расправии бидејќи јас го окривував дека на него не му е гајле, дека не сака дете итн. што всушност не било вистина, ми викаше дека тој е уверен дека ќе имаме дете и да нема потреба од грижи, тој беше поразумниот и сталожениот, јас напнував. Јас бев таа која се разочаруваше, знаев да бидам депресивна кога ќе добијам итн..
Имаме доста убави моменти изгубени поради пред се МОЈАТА скоро па опседнатост за бебе, бидејќи еднаш кога започнеш да работиш на случајот и кога ништо не се случува, таа разочараност неминовно доаѓа.
Да не зборувам за планираните односи кои и ден-денес ми се толку смачени, и на двајцата всушност, па сега кога сакаме да работиме на второ, како свесно или несвесно имаме одбивност кон односите токму кога би требало да ми се плодни денови.
Ама се на се, можам да кажам дека не беше лесно, ама сепак не зближи едно искуство кое заедно го поминавме, сега и те како заедно се радуваме на тоа што го добивме, нашето синче, после солзи и нервирања.

vezilka RR -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (28.8.2013 9:49:27)

Еве цела ноќ размислувам на темева. Мислам дека најчесро проблемите во бракот кои настануваат како последицз од проблемот со забременување настануваат кога партнерите ќе почнат да бараат кривец за таа ситуација. Без разлика дали кривецот ќе го бараат во другиот, или во себе, тоа ќе го заниша бракот. Секогаш кога нема да мислат дека се заедно во тоа, ќе имаат паѓаање надолу. Навистина е тешка таа борба и не сите имаат сила да ја издржат. Познавам парови кои се изгубиле во неа. Па и не е само меѓусебниот однос, тука е и притисокот од околината кој често знае негативно да влијае врз партнерите.

sibela -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (28.8.2013 11:31:54)

zdravo milo mi e sto ima i vakva tema za diskutiranje.. jas da vi pisam za mojata slucka nakratko:).
Bidejki 6 godini sum vo brak i nemozam da zabremenam pa eve slednata nedela ke se operiram , ama site ovie izminati godini doznav deka mm me vara so druga postara zena i toa koleska negova,, taa vesterka celo vreme go ubeduvala da me napusti mene da odi so nea da si zivee vo nejziniot stan itn. ama eve gospod e golem i jas doznav i uste mi vika crkni pukni uste sum so nea se dur nemame deca... veruvajte premnogu go sakam mozebi poveke i od sebe.. jas takvo nesto ne zasluziv. dodeka jas go cekam doma da se vrati on celo vreme i pravese drustvo na nea i uste najintereso se i raskazal za mojata slucka za svojot zivot... a pak uste pointeresno e i celoto semejstvo znaeja za nivnata vrska samo jas ne.. znaci preterizam .. se raspravavme celo vreme , a znam deka uste e so nea , neznam sto da pravam vo golema teska sitacija sum.. pa si mislam da ja zavrsam inervencijata pa daj Boze pobrzo da zabremenam ,, zaso non stop toa mi go spomnuva .. Ako moze sa sovet sto mislite vie?????????

srculko -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (28.8.2013 11:45:40)

Neznam sibela kakovo mislenje baras dali vo vrska so maz ti ili toa so sakas da imas dete, da ne dade gospod takva situacija da mi vika maz mi crkni pukni so druga sum i jas da go sakam ili da se nadevam na zivot so nego nataka neznam so da ti kazam ocigledno ne mu e vazna tvojata sostojba stom si ima druga a i daj boze da imate dete so mislis on taka odma ke ja ostavi drugata ko nisto da ne bilo,ne veruvam ,neka ti e so lesno operacijata da se oporavis brzo a za maz ti razmisli dali i so sakas so nego

rina13 -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (28.8.2013 12:31:53)

zdravo milo mi e sto ima i vakva tema za diskutiranje.. jas da vi pisam za mojata slucka nakratko:).
Bidejki 6 godini sum vo brak i nemozam da zabremenam pa eve slednata nedela ke se operiram , ama site ovie izminati godini doznav deka mm me vara so druga postara zena i toa koleska negova,, taa vesterka celo vreme go ubeduvala da me napusti mene da odi so nea da si zivee vo nejziniot stan itn. ama eve gospod e golem i jas doznav i uste mi vika crkni pukni uste sum so nea se dur nemame deca... veruvajte premnogu go sakam mozebi poveke i od sebe.. jas takvo nesto ne zasluziv. dodeka jas go cekam doma da se vrati on celo vreme i pravese drustvo na nea i uste najintereso se i raskazal za mojata slucka za svojot zivot... a pak uste pointeresno e i celoto semejstvo znaeja za nivnata vrska samo jas ne.. znaci preterizam .. se raspravavme celo vreme , a znam deka uste e so nea , neznam sto da pravam vo golema teska sitacija sum.. pa si mislam da ja zavrsam inervencijata pa daj Boze pobrzo da zabremenam ,, zaso non stop toa mi go spomnuva .. Ako moze sa sovet sto mislite vie?????????

Девојче пакувај куферите и развод друго решение нема. Да има жени кои простуваат неверство, ама ова вашево е премногу. Зошто воопшто да создаваш семејство со човек кој не те почитува ама баш ич, мислиш дека тоа ќе се смени ако му родиш дете. Најди си некој што те заслужува и сака некој што ќе те прави среќна и кој ќе биде со тебе кога ти е најлошо, не некој што гледа да ја пикне главата под туѓа суќна кога му е кеф и ќе си ја истура својата нервоза врз тебе. 

mommy_angels RR -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (28.8.2013 12:38:51)

Сибела ти посакувам во најскоро време да си се радуваш,ама мила моето мислење за твојот сопруг ќе си го задржам. Размисли мила кого ти тоа сакаш? Ниту те знам,ниту познавам ама сигурна сум дека не заслужуваш таков сопруг. Да свој удел во проблемот си има и немањето дечиња,ама се сомневам дека тој овој дволичен живот дќе го прекине кога ќе имате бебенце. Познавам неколку мажи што вака живеат,онака од кеиф,а дома имаат две дечиња и прекрасна жена

bucko mal -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (28.8.2013 13:01:47)

sibela mila,mnogu raboti vo zivotot ne sme zasluzile no sme gi dobile.Takov e zivotot poln so iznenaduvanja.
Tebe ti se cudam sto uste pravish vo toj brak[sm=zmeden.gif]mislish ako rodish bebe ke go zadrzish mm[sm=zmeden.gif] nesum bash sigurno dali kaj vas e problemot bebe ili vie dvajca si imate problem?
Taa devojkata sto ja narekuvash veshterka ic ne ti e kriva,ako ne e taa ke bide nekoja druga,treta I ti ke stoish vo mesto I ke se zamarash so shvalerkite na mm?
Najpametno ti da sednesh da se rascistish so nego,dodeka nemate deca so deca ponataka uste ke ti e poteshko.Deka ke idate na podobro mnogu teshko,toj stom se gledal so nea poveke godini znaci tuka ima nesto mnogu poveke od avantura I teshko deka on lesno ke se otkaci od nejze.
Mnogu mi zal za se sto ti se slucuva no kako I samoata sto kaza toa ti ne go zasluzuvas,zato baraj si toa sto te sleduva,sreka[sm=smiley31.gif]

Bethany -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (28.8.2013 13:39:43)

Исто ќе ти речам ко и другите, не знам што се уште бараш со него, и како воопшто може да поверуваш и да се надеваш дека бебето нешто ќе смени. Ти сега живееш во очајен брак, а па со дете ќе бидете во пеколен.
Тогаш ќе најде нешто друго, бебето плачело, не си го добро воспитала, не може да се наспие, ќе оди на друго место да спие.... мислам само набројувам баналности, бидејќи од таквиот човек такви работи се очекуваат.
Ти тоа НЕ заслужуваш, ниедна жена тоа не заслужува, собери последни остатоци од твоето достоинство, и сврти друг лист во животот. Ни брак, ни дете, ни ништо. Ќе ти биде тешко, ама не долго. Кога ќе се одвојиш од него ќе можеш вистински да ја согледаш ситуацијата, и ќе погледнеш сама на себе со малку повеќе љубов, ќе се цениш самата себе и тогаш ќе нема да ти биде толку тешко ко што мислиш сега. Понатаму, верувам, животот ќе ти донесе нешто много поубаво, некој кој ќе те почитува, кој ќе те вреднува, а бебето ќе ви дојде само како благослов и подарок...
Никогаш не би ниту да помислам да сакам дете со таков човек... а најмалку дека детето ќе е решение. Проблем не е во тоа што вие немате дете, проблемот е во твојот маж што наоѓа кривица во тебе за тој себе да се оправда [sm=hudicek1.gif]

anaana -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (28.8.2013 14:32:18)

jas vo ovaa situacija bi trgnala malku od druga aspekt pri razmisluvanje sto ponatamu... bas citam niz temava za parovi koi svetot bi go prevrtele za edno bebce, koi trpat sekakvi razocaruvanja sekoj den, koi moralno propagjaat so sekoe novo razocaruvanje deka eve i ovoj mesec nisto. i tocno e deka seto toa vlijae vrz brakot i vrz dvajcata. nekogas gi pravi posilni, nekogas pobliski, no nekogas i mnooogu podalecni.
sekoj koj imal takvo iskustvo si znae po sebe.. ama na karajot prikaznata zavrsuva so sreken kraj so malecko vo race i srekni mama i tato...

delot na uslovuvanje da se ima dete od strana na mazot, ili vo sprotivno toj ke ja ostavi zenata e nesto koe za mene e apsolutno nezamislivo. i da e problemot vo nea se se resava. se posvojuvaat deca i sl.. ne e taa vinovna ako ne moze da ima dete. a ako toj maz e tolku zelen za dete neka ja napusti, neka e dovolno hrabar da i kaze vo lice zosto ja napusta, a ne da ja vara pa uste i da ja vregja.
sibela duso koja e tvojata vizija ako stignes do bebce??? mislis deka denot koga ke gi vidis dvete crtki toj ke prekine so drugata zena?????????????/ da ne se lazeme, zatoa sto nema...
tocno e deka ti ne zasluzuvas takov maz, ama ti imas izbor... zasluzuva ti toa nevino bebce takov tatko i rasplakana majka???? kavgi non stop i cekanje na tato da dojde od kaj koleskata???
nekako ne e fer i za toa bebe zarem ne???
jas ne bi ni sakala da ostanam bremena od takov covek pa i po cena da nemam dete... a ako tolku sakam dete ke posvojam ili ke odam na nekoja poekstremna varijanta, preku donor, i nema da znam koj e tatkoto i ke si ziveam so detenceto. a vaka da znam koj e tatkoto i da znam deka toj e so druga, i deka celo vreme bil so druga, nekako ne mi odi.
sekoj si znae kako mu e doma, sekoj si se prisposobuva kon momentalnite uslovi, ama moe mislenje e NE dete so takov covek.
toj vo momentite koga tebe ti e tesko i cekas operacii i places koga ke vidis trudnica, lezi vo postela so druga... vecerite koga ti nema da spijas zaradi deteto kade mislis deka ke spie toj???
togas mozebi ke si vinovna sto si rodila dete pa sega doma e haos i nema spienje i nisto ne e kako porano. deteto si nosi odgovornosti, novi nervozi... kako sto vikaat slatki maki... ama sepak se maki... nespienjeto si go pravi svoeto.. :)))
moe mislenje e da se preispitas malku i da razmislis pred da imas dete so covek koj te vara

elenak -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (28.8.2013 14:59:48)

Сибела повеќето РР-ки, воедно сопруги и мајки го кажаа своето мислење. Јас не би сакала да повторувам, мислам дека сме едногласни во однос на твојот случај, но сепак животот што го живееш е само твој. И покрај тоа што срцето ти вика нешто друго, те молам добро размисли... Вреди ли? Работите нема да се сменат, без разлика колку те боли, тоа е вистината. Ако маж ти сака дете, пред се треба да ја сака мајката на тоа дете. Се надевам дека ќе допреме до тебе и ќе ти помогнеме да донесеш права одлука. 

Snowhite RR -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (29.8.2013 1:21:01)

Не би се повторувала ни јас Сибела, ама не вреди да создаваш фамилија со таков човек, гревота е за детето да расте со еден родител, зашто тој ќе продолжи со таков начин на живот, без разлика дали имате или не дете, а гревота си ти, покрај маж сама да го одгледуваш и воспитуваш тоа дете, сама да се грижиш за него додека тој е во друга постела, сама без никаква помош да му обезбедиш на детето услови кои искрено нема да можеш да му ги обезбедиш зашто ќе се нервираш зошто го нема да се врати, го нема да ти помогне со детето и со домашните обврски кои со дете се дуплираат, а децата најмногу чувствуваат кога мајката е вознемирена и нервозна и верувај сама нема да можеш да се справиш. Ти најверојатно размислуваш дотука како да забремениш, ама те молам размисли, замисли си ја ситуацијата со бебе. Јас мислам да заприш моментално со процедурата за забременување додека не го решиш проблемот со сопругот.

bombica -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (29.8.2013 2:10:28)

Sibela izvini sto ke bidam direktna.........Stvarno ti se cudam na pametot kako mozes da pomislis deka brakot ke ti se sredi ako rodis dete[sm=zmeden.gif] Aj da receme deka ke prekine so taa sto ja narekuvas vesterka ( za zal mazot ti e moron zenata ne e vesterka) no zarem ke gi zaboravis tie pogrdni zborovi sto ti gi kazal??? CRKNI,PUKNI pa toa ne se kazuva na nekoj od ulica a ne na zena......Priberi si go umot i dobro razmisli dali treba da rodis dete od takov maz

andrijance90 -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (29.8.2013 9:15:28)

Sibela i jas nemozam da te sfatam, mesto da bide so tebe vo najteskite momenti i da te poddrzuva toj si se prazni na nekoja si tamu [sm=zmeden.gif]i ti pominuvas preku toa, TE IZNEVERUVA a ti si kutis, pa ne ti e gad da legne do tebe a pred toa se e*aval so nekoja druga tamu [sm=zmeden.gif] toj spored ova ni te saka, ni te pocituva, najiskreno i direktno ti kazuvam, ne sakam da se lutis ili nesto ali situacijata e takva . Jas takva osoba samo bi pluknala vo lice i bi si zaminala od doma a ne da mu sedam, da mu pravam rucek i da se pravam kako nisto da ne e, a toj da me vara i da mi vika da crknam
[sm=zmeden.gif] strasno kakov covek e toj

miana -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (29.8.2013 9:27:55)

Само на кратко ке ти посочам дека - телото на жената се менува во текот на бременоста а исто така има и наплив на хормони кои што ја менуваат жената. Некои мажи ги привлекуваат бремени жени ( реткост ) додека други пак за време на бременост стравуваат за тоа да не му наштетат на плодот,а во твојава ситуација и те како е важно тоа.Мислиш дека твојот сопруг заслужува да му родиш дете? Мислиш дека заслужува да се бориш за негово дете? Не мислиш дека заслужуваш повеке мила? Што ке биде кога твоето тело ке почне да се менува/поправа?Што ке биде кога ке ти биде потребна најголемата подршка од него,а тој ке спие покрај друга? зарем нему му е потребна друга причина,освен љубовта према тебе,за да ја остави таа жена? Мила,за дете се потребни двајца и многу љубов. Не си ти, ( прости на израз ) животно за расплод,ти си жена како и сите други и избоксувај да те третираат така.Ако сама не се цениш,никој нема да те цени. Ти сакаш,ама многу е лошо кога љубовта е невозвратена. Размисли малку,имаш две патеки пред тебе.Трнлива и нетрнлива. Коај ке ја одбереш? Дали ако ја одбереш онаа со трње,дали ке можеш да ја пешачиш сама,гола и боса? Ти посакувам среќа- ке ти треба. [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

kapina -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (29.8.2013 19:55:51)

sibela mila jas mislam ti prvo da razgovaras so nego da mu kazes oti toa taka ne ode ili so mene ili so nea da bira prasaj go ne daj boze da se najdes vo mojata situacija da prezivees spontan abortus sto bi napravil on pak bi te navreduval inaku sakam da prasam dali ima tema kako psihicki da se prebrodi spontaniot abortus seuste nemozam da se smram od toa uzasno iskustvo

sibela -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (30.8.2013 8:44:42)

TTTTTTTTTTTNNNNNNNNNXXXXXXXXXXX DEVOJKI na site sto mi pisavte. vcera razgovarav na ova tema so moite roditeli.. moit se iznacudile,, i veruvajte me sovetuvaa isto kako i vie, tato mi rece kako i da e jas moram intervenciat da si ja zavrsam, i posle toa ke razgovarat so mengo zaso nemoze taka jas za nego da se zrtvuvam celi 6 godini a on da si igra so mene. imate pravvo mojot maz e moron ne e kriva ni koleskata negova on i na nea i daval lazna nadez i eve sega ja ostavi. vcera so mengo razgovarav mu velam eejjj covek pa 26 godini imass gledas deka se macam deka celo vreme jas sum taa sto se bori sama z a[sm=duda.gif] ama nema problem sama ke se boram zaso znam deka vo mene e problemot. ako mislis da se opravis da prodolzime ponataka ako ne mu velam jas ke te oslobodam i sto si sakas pravi si.i on mi veli ama jas toa za mene bese razonoda se kolnese deka nemale intimnost pomegu niv, pa ako laze nego gospod da mu plati. mu kazav, znaci jas dodeka se boram ti uteha naogas kaj drugata pa i ti imas sestri zamisli toa nekoj na tvoite sestri da im go napravi ama togas tesko ke ti paga , e sega znaes kako im ena moite. itn jas iskreno devojki razmisliv, zboruvav so negovite ,, da se pakuvam i da si odam,, ama oni mi vikat da ima dete drugse ke bide ke se smeni ,, im vikam da ok veruvam vo toa znam tesko mu e zatoa so mene ne izleguva nikade a so drugi da.. a mm mi vika zenata ne mu znaci nisto mene me saka so mene saka dete da ima toa taka aferata kratko traela samo da im se pofali na drugarite deka moze on so 2 i taka..jas ke se operiram i daj boze bebe sto poskoro da imam ama ako prodolzi taka si go zimam deteto i si odam, jas taka odluciv, ako si odam sega site ke mi vika ehh ja izbrkale zaso ne e plodna itn.

rina13 -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (30.8.2013 9:20:08)

Сибела драга животот твој ти припаѓа на тебе, ти можеш да го живееш и само ти треба да одлучиш за себе. Не се битни неговите и твоите во оваа состојба вие двајца сте тие кои треба да седнете и да расчистите. Ако си решена да имаш бебе со тој човек значи дека си спремна со својот и животот на своето идно дете да играш лотарија. Ти посакувам многу среќа и пред се љубов. Времето ќе покаже дали правилно си постапила. Поздрав и секое добро.

AneLav RR -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (30.8.2013 9:52:36)

Извини Сибела, ама да имаш дете со ваков човек за мене е лудост. Реши си го проблемот додека е време. Еднаш ако му простиш прељуба, верувај дека повторно тоа ќе го стори па и 10 деца да му родиш. Направи си ја интервенцијата и дај Боже се да испадне на добро и најди си човек што ќе те цени онаква каква што си. Остави го, ти нема да загубиш ништо , а тој ќе загуби многу. Верувај ми ако те цени и те почитува некој нема да бара разоноди додека ти се мачиш туку ќе те поддржува и без да имате деца и ќе биде покрај тебе без разлика на се.

miana -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (30.8.2013 10:20:22)

aferata kratko traela samo da im se pofali na drugarite deka moze on so 2 i taka.

Леле Сибелааа,неможам да поверувам . Што ли ке сака да им докаже на другарите некој нареден ден? А зошто не им покаже дека може да ја сака и почитува женаси? Јас мислам дека денес е многу потешко да биде верен и да ја сака и почитува женаси, одколку да се биде параспур..Параспур може да биде секој.Такада изговорите не мт се застрашувачи,а фактот дека ти сакаш на народот да му докажеш дека си плодна и дека по секоја цена за да докажеш си спремна да трпиш сваштарии е исто така страшен. Јас би го оставила во оваа ситуација,би си нашла друг и со другиот ке родам дете и ке му докажам на народот дека не ме оставиле заради плодноста,туку дека тој останал со прстот во уста,зошто многу му знаел г...от. Не бил интимен а ? За раце ја шетал..Леле боже Сибела,аман. Дете да родиш не е мала работа,а уште повеке па и да го одгледуваш сама. Во тој случај многу потешко ке најдеш друг маж,а мт ке се шета за раце со еден куп жени ,доддека ти се притресуваш на детето. Дете не е играчка и мислам дека на мт не му е потребна друга причина - дете ,за да ти остане верен.Куче што каснало еднаш,ке касен уште еднаш,а особено ако му е тоа пројдено туку така ( како во случајов ) Ти посакувам срека и размисли уште еднаш ..Со дете е многу тешко ако си сама и ако мора да трпиш заради детето се и сешто..А мислам дека мт ке добие сила кога ке имате дете и знаејки дека се ке проголташ заради детето - уште повеке ке злоупотреби ситуација. Ти си го знаеш најдобро,ние од страна можеме да кажуваме наше мислење до 101 и назад,такада стави ги сите карти на маса и размисли. Со среќа [sm=smiley31.gif]

niki -> RE: Како проблемот со забременување влијае на бракот? (30.8.2013 12:16:11)

ako ljubovta sto nekoj moze da ti ja dade se meri po broj na rodeni deca, ti sibela da mu rodis 10
posle dodusa moze i na televizija da te gledame vo nekoja emisija, ne samo da te citame na forum
vo sekoj slucaj ti posakuvam sreka i gospod neka e so tebe, ke ti treba

da se pokazel pred drugarite, abe da zemes da go sotres, tuku ne e vinoven toj zenata e, kako ne i e sram sto ne mu raga dete za da se pribere
svasta

Страница: [1] 2   Следна страница >   >>