|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување V дел
3.12.2013 13:29:40   
I LOVE
Anna 78 mene punkcijata mi bese na 16 den od ciklusot a transverot na 19 den ama kaj site e razlicno

(Одговор на членот Anna78)
Непосредна врска до пораките: 226
3.12.2013 15:37:08   
butterfly 00
Devojki moze li da mi pomognete, nekade citav statija kade detalno bese objasnet celiot proces sto e ovulacija do krajniot cin transver i zabremenuvanje, ovde nekade go citav, no nikako ne mozam da go najdam pisuvase isto taka posle transverot zosto treba da se jadat topli obroci za da podobro se implatira embrionot, ajde nekoja od vas ako se seti ako go citala postot neka go pise linkot najgolemo Thanks

(Одговор на членот I LOVE)
Непосредна врска до пораките: 227
3.12.2013 15:42:21   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Devojki moze li da mi pomognete, nekade citav statija kade detalno bese objasnet celiot proces sto e ovulacija do krajniot cin transver i zabremenuvanje, ovde nekade go citav, no nikako ne mozam da go najdam pisuvase isto taka posle transverot zosto treba da se jadat topli obroci za da podobro se implatira embrionot, ajde nekoja od vas ako se set_i ako go citala postot neka go pise linkot najgolemo Thanks

Повели: Важни совети кога сте во ИВФ постапка. Тука имаш совети за лежење, исхрана, што се случува со емрбионот, кога се имплантира и сл. Позз

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 3.12.2013 15:43:10 >

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 228
3.12.2013 18:14:28   
bube10
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Бубе10, ти спомнав ќе примаш терапија за враќање на ембрионите, само е пократка од онаа стандардната. Ти посакувам гоооооооооооооолем успех овој пат, се измачи и ти во минатото. Ајде те бодриме тебе и другите исчекувалки рингерајки. За лежењето во принцип ако веќе се лежи најдобро е на грб, како што мирувавте после трансферот во болница...и да издржите иако е мачно пусто лежење. Позз. веuser posted image

Fala vi devojki na site, site sme si so isti maki i si se podrzuvame. Loveableme fala ti na odgovorot, taka ispadna kako sto mi kaza user posted image user posted image user posted image user posted image

Pozz i ke vi pisam utre kako sum pominala.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 3.12.2013 22:44:16 >

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 229
3.12.2013 19:03:16   
butterfly 00
Bube 10 ti ja pustam najgolemata sreka user posted image user posted image user posted image

LoveableMe RR na koj den te viknaa za transver, sto ti kaza doktorot koga ti gi vrakase zadovolen li bese od embrionite kako se razvile? Neznam sega i tolku kolku ima vrska kako ke se podelat do transverot ili posle se zavisi od toa kako ke gi prifati organizmot?
Znam na sestra mi drugarka samo tri dena lezese posle toa odma si otide na rab, ne se opteretuvase i odma i se fati, neznam sto e presudno user posted image

Nemoj da se sekiras mnogu se strucni doktorite vazno e da se vidi problemot ako postoi i vednas ke go sredat. Dali si zamrzna embrioni?
Nasi prijateli prvoto ne im bese uspesno, site ispituvanja gi napravija pa eve so vtoroto odma im se fati, sega nema dva meseci bremena e user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 3.12.2013 22:42:34 >

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 230
3.12.2013 22:48:59   
LoveableMe RR
Bube10, не се замарај со тоа за ембрионите бидејќи кај мене беше се како по книга, супер ситуација кај двајцата, 9 јајце клетки, 6 оплодени, 2 ми вратија, ми рекоа со одличен квалитет се, на 3-ти ден ми правеа трансфер, се беше супер, одмарав дома 2недели, па ете во петта недела бременоста прекина. Дури и тогаш кога ме гледаше на ехо, целиот беше прашалници, зошто ендометриумот ми беше супер и не ми се веруваше дека бременоста заврши.

Затоа, нема правило кога и како ќе се фати, освен ако има некој клучен фактор што смета, затоа ме натераа овие генетско имунолошки испитувања да ги правам. Уживај и одмарај, релаксирај се и не мисли на ништо, тоа го сфатив од мојот случај, Господ треба да помогне.user posted image

Непосредна врска до пораките: 231
4.12.2013 9:10:11   
Anna78
Vi blagodaram na odgovorot, neka ni e Gospod na pomos na site nas. Pozz

Непосредна врска до пораките: 232
4.12.2013 14:15:10   
maceee
zdravo devojki eve me mene bev malce na odmor kaj moite a tamu nemav net zatoa i ne pisav nisto..transverot pomina odlicno mi vratia tri embrioncinja sega se odmaram i se nadevam deka za nekoj den ke se izraduvam na moite user posted image user posted image user posted image user posted image ..

i love duso zal mi e sto ti se sluci taa nesakana rabota bidi hrabra i naredniot pat so gospod napred ke uspee user posted image . jas mislam ako testot e pozitiven gelot se koristi uste eden mesec inaku jas go plativ 2500 ti od kade go nabavi za 1800.pozzz

haha izvini duso ne procitav ubavo user posted image

mene mi rekoa lezenje na leva desna strana i na grb samo ne na stomak...sreknooo

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 4.12.2013 14:36:14 >

(Одговор на членот Anna78)
Непосредна врска до пораките: 233
4.12.2013 20:08:17   
baby77
Dragi moi mojot test e negativen i nesupesno prvoto ivf.Vi posakuvam vam mnnooooguuuu user posted image i da se raduvame na vasite poitivni bhcg.a jas se vrakam so novi sili za 6meseci.dotogas redono se citame.srekno i uspesno ivf na site koi se vo proces.malku sum tazna no nemozam nisto da smenam

(Одговор на членот maceee)
Непосредна врска до пораките: 234
4.12.2013 20:29:37   
maceee
ZALAM DUSO BIDI HRABRA I NAREDNIOT PAT KE SI GI VIDIS TVOITEuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот baby77)
Непосредна врска до пораките: 235
4.12.2013 20:31:32   
maceee
DEVOJKI KE MOZE LI NEKOJA OD VAS DA PUSTI LINK ZA FOSTIMULACIJA

Непосредна врска до пораките: 236
4.12.2013 22:17:13   
gondola!19
Baby77 mnogu mi e zal za tebe ,pretpostavuvam deka ne ti e lesno.
user posted image user posted image no mora da prodolzis ponatska,odmori se izrelsksirsj se
I ke bide vo red site sme so tebe i nadkoro da si gi vifis tvoite [sm=rozacrtici.gif
Maceee milo mi e so se ukuci te mislev denovive...mene kako se nablizuva denot za test mi e strav!!!
Denseka pisebno mi e 10 den od ET i imsv nekolku pati bolki slivni kako pret dobivanje,nekoj imal
Od vas takvi krampi??inace po pravilo utre mi e 28den od ciklus pa mislam moze i od toa ds mi e,zadto
Mene sekoj mesec mi ide PMS tocno na 28 dena!user posted image

Pozdravce a site devojki i se nadevam skoro site ke bidemeuser posted image

Непосредна врска до пораките: 237
5.12.2013 0:11:53   
butterfly 00
Baby 77 navistina mi e zal, no morame ponatamu da se borime, soberi sili i te cekame, ke vidis ke se raduvame na tvoite user posted image user posted image

Devojki krinonot vaginalniot gel sekogas go stavate vo isto vreme pred legnuvanje ili koga ke si legnete sekogas razlicno?

Baby 77 kaj koj doktor odluci i go napravi IVF neli se dvoumese megu Lazarevski i Petanovski? Kolku sto citav imase napisano deka nekoja skratena postapka ste pravele, zosto ne se odluci za dolgiot protokol? Imase 4 folikuli od koi dve ti vratija, no zosto ne se stimulirase za poveke?
Taka ti predlozi li doktorot?

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.12.2013 0:40:35 >

(Одговор на членот gondola!19)
Непосредна врска до пораките: 238
5.12.2013 0:47:00   
Melanija RR
baby77 user posted image

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

31.10.- maceee - почеток со терапија
6.11. - butterfly00 - почеток со терапија
13.11. -kate.. -почеток со терапија
05.12. -Anna78 - почеток со терапија
03.12 - nataly86 - почеток со терапија

=========================

22.11 - Gondola!19=пункција/ 24.11=ЕТ
24.11. -maceee =пункција/29.11=ЕТ
27.11 - butterfly 00 = пункција/ 02.12 = ET
02.12 - kate.. = пункција/06.12 = ЕТ
04.12 - bube10 = ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
08.12 Gondola!19 = TEСТ
10.12 -maceee = TEСТ
13.12- butterfly00= ТЕСТ
20.12 -кате.. = ТЕСТ
20.12- bube10= ТЕСТ

ПОДДРШКА
user posted image

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80, Tajci_pp, bybe10 , cacim , babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image belliuser posted image marijana81user posted image caciskuser posted image laticauser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 239
5.12.2013 10:24:49   
maceee
ne se plasi duso mislam deka tie bolki se normalni taka sum slusnalauser posted image so gospod napred se nadevam deka ke si vidimeuser posted image user posted image mozebi si napisala ne procitav kolku embrioncina ti vratia

Непосредна врска до пораките: 240
5.12.2013 10:29:36   
LoveableMe RR
baby77, многу ми е жал. Ти кажаа ли барем нешто? Во текот на постапката како беше, ембриончињата со добар квалитет ли беа? Тука сме сите да се поддржуваме, што да правиме. Те user posted image

Маце, во Важни совети за ИВФ има фотографии за фотостимулација.

Позз и со среќа на исчекувалките.

Непосредна врска до пораките: 241
5.12.2013 10:45:45   
maceee
vidov duso deka tamu ima ama nemozam da otvoram nema link

Непосредна врска до пораките: 242
5.12.2013 11:03:11   
gondola!19
Macee mene mi vratija 2 embrioncinja.imav 6 jajce kletki site se oplodija
4se razvivaa najdobro i dve mi vratijauser posted image se nadevam duso deka ke
Si gi vidime naskorouser posted image !! user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 243
5.12.2013 11:09:30   
Hopeful RR
baby77, многу ми е жал... не очајувај, брзо ќе поминат 6 месеци, здравје, па ќе се радуваме заедно на твоите user posted image user posted image user posted image те гушкам, тука сме за тебе user posted image

Непосредна врска до пораките: 244
5.12.2013 12:28:38   
butterfly 00
Devojki denes mi e cetvrti den od transver, no denes za prvpat go osekam leviot jajnik imam nekoi bolki me zaboluva, a gledam odvreme navreme i desniot. Dali e toa normalno, sabajle nozete mi bea kamen so tri para corapi sedam i ne mozam da se zatoplam izgleda nemam cirkulacija, mi e strav zosto nozete dva saati mi bea taka ladni ne mozev da gi zatoplam nesto da ne im stane na moite user posted image user posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 245
5.12.2013 13:24:36   
maceee
jas uste od vtoriot den imav takvi bolki i bodezi se javiv vo remedika rekoa deka e normalno jajnicite si rabotele samo rekoa nedaj boze da dobies drugo se e normalno a nozete od slaba cirkulacija od lezenje ajde ke izdrzime se i za nekoj den daj boze da si gi vidime nasiteuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 246
5.12.2013 13:50:16   
LoveableMe RR
Девојки, масирајте ги нежно стапалата за циркулација, тоа е убаво и поубаво ќе се чувствувате. Маце, нема линкови, забранети се на страната, но можеш да побараш сама фотостимулација на развој на емрбиони на интернет.

Позз

Непосредна врска до пораките: 247
5.12.2013 14:05:58   
butterfly 00
Macee a sto sakale da ti kazat so toa samo ne daj boze da dobies demek ako ima bolki toa ukazuva na los znak li user posted image
Sto da kazam kako sto e Gospod nikoj ne e nasa prijatelka po transverot odma zamina na rab, sekoj den odese i odma ostana bremena znaci ako saka da se fati ke se fati
Sega pa mi rekoa brazilski orevi deka sum trebala da jadam po edno, a jas ovie denovi si jadev po tri do cetiri, premnogu selen moze da im nasteti na embrionite ??? user posted image moze postavuvam glupavi prasanja, no siroti nie izvadeni od pamet sme sekoj razlicno ni kazuva

Непосредна врска до пораките: 248
5.12.2013 14:15:21   
maceee
ne duso mislam deka ne sakase taka da kaze sakase da kaze deka dobivanjeto e los znak a se drugo e normalno kako i da e sto e gospod nikoj nee ako toj saka da bide ke bide pa sto i da pravime jas orevcina voopso i ne jadam i mislam deka ako trebase nesto posebno da se jade ke ni kazea i od tamu mene mi preporacaa lesna hrana ovosje i zelencuk taka da mislam deka ne treba mnogu da se zamarame okolu toa makar sto i jas isto kako tebe za se nesto se plasam duri i u wc se plasam da odam znam deka ne treba ama makata i stravot od neuspeh ne tera na toa..vo sekoj slucaj da se trudime sto povise pozitivno da mislime pa sto e nase ke si dojdeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 249
5.12.2013 15:19:27   
baby77
Vi blagodaram na poddrskata dragi moi.Na site vi vrakam so pregratka user posted image
IVF pravev vo Sistina kaj dr.Lazarevski (prekrasen) i odevme so kratok protokol poradi niska AMH.Kako neuspeh velat deka doslo poradi losata implantacija (iako bev podkrepena so site mozni raboti i clexane, i aspirini, i estrofem i crinone gel- progesteron ) a embrioncinjata bea so najvisok kvalitet.Ete nesakalo da bide prosto receno.user posted image .No vam vi posakuvam poveke sreka i ve cekam site koi cekate da pisete so vasite user posted image user posted image .
Za onie koi znaat : Po kolu vreme dobivte user posted image posle negativniot test?

Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.