RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

maceee -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.12.2013 21:08:15)

mene duso uste tretiot den od transverot me fati vakva bolka ama traese kratko posle toa nisto ne osekav i eve deneska pocna da me boli daj boze da si vo pravo pa za nekoj den dvete da si gi vidime [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]i zaedno da se raduvame a kolku sto vidov mislam deka vo isti den reba test da pravime jas na petok13[sm=smiley36.gif]se nadevam ke mi bide sreken den isto i tebe[sm=smiley31.gif]

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.12.2013 21:23:52)

Gondola!19 имај најубава бременост[sm=bravo.gif]

*******2013*******

[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

31.10.- maceee - почеток со терапија
6.11. - butterfly00 - почеток со терапија
13.11. -kate.. -почеток со терапија
03.12 - nataly86 - почеток со терапија

=========================

24.11. -maceee =пункција/29.11=ЕТ
27.11 - butterfly 00 = пункција/ 02.12 = ET
02.12 - kate.. = пункција/06.12 = ЕТ
04.12 - bube10 = ЕТ

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

13.12 -maceee = TEСТ
13.12- butterfly00= ТЕСТ
20.12 -кате.. = ТЕСТ
20.12- bube10= ТЕСТ

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80, Tajci_pp, bybe10 , cacim , babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78

=====================
2013 година
Ema$[sm=9nebesa.gif]nadezda[sm=9nebesa.gif]bebus1[sm=9nebesa.gif]beblak [sm=9nebesa.gif]menada[sm=9nebesa.gif]belli[sm=9nebesa.gif]marijana81[sm=9nebesa.gif]cacisk[sm=9nebesa.gif]latica[sm=9nebesa.gif] Gondola!19[sm=9nebesa.gif]

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.12.2013 23:14:39)

Maceee jas dobiv bolka na cetvrtiot den od transverot, denes nemav, a test mene mi rekoa da pravam po 16 dena sto znaci na 17 bas eden den pred mojot rodenden, e sega dali ke imam hrabrost da go napravam porano neznam [sm=smiley13.gif]
Se pridrzuvas li na nekoja ishrana? Sto si pravis po cel den kako go ti pominuva denot?
Jas denes bev malku po razdvizena pa od popladneto navamu lezev odmarav pa planiram da si odmaram do testot pa so Gospod napred i jas se nadevam na [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]

gondola!19 -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.12.2013 23:20:48)

mace nemoj da se plasis i jad gi imav idtite menstrualni bolki..organixmot t.e matkata si se podgotviva sekoj mesec i sea i treba vreme da svati deka
nema da bide kako prethodnite meseci:'))moite bolki bea najizrszeni dents pret i denot koga trebase po
pravilo a fala bogu so ne dobiv:-)))na site vi posakuvam sreka....[sm=bravo.gif][sm=rozacrtici.gif]

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.12.2013 23:23:38)

gondola!19 imase li prethodno nekoi simptomi kako naduen stomak, poteceni gradi ili samo ovie denovi ti se pojavija?

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.12.2013 23:31:47)

gondola imaj si najlesna bremenost i daj boze [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

jas eve sekoja vecer se bockam so superfakt po 0.5 ..nekako posle inekcija mi e macno mi se javuvaat kako grcevi vo stomakot, bolki vo jajnicite ova se normalno e????ili mene mi e haos vo glavata od se[sm=jezicek.gif]

baby77 -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.12.2013 23:32:51)

Gondola19 cestitkiiii.ajde macee i butterfly cekame i od vas ubavi vesti

beblak -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.12.2013 3:00:14)

Dragi moi ringerajki
Na 2.12.2013 stanav majka.
Gi dobiv prekrasnite deca bliznacinja
Kerkickata I Sinot
Moite dve angelcinja.
Se porodiv pred vreme od zdravstveni pricini so carski rez.
Zakrepnuvam a tie se dobri I mnogu sum srekna.
Moeto prvo invitrvo.
Zatoa nikogas ne gubete nadez.
Cudata Bozji se slucuvaat , zatoa veruvajte I nikogas ne se otkazuvajte.
Vi posakuvam sreka I na site da vi se ispolnat zelbite da postanete majki,
Edunstveno cuvstvo koe ne se sporeduva so nisto dr na svetot.
Ve guskam I posakuvam sreka.[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smajl.gif][sm=smiley1.gif]

trust -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.12.2013 8:20:32)

Beblak da si ziva iz drava I ti I tvoite dve angelcinja cel zivot sreka da ve prati, mnogu se raduvam koga ke procitam vakvi ubavi vesti, pozdrav I na site koi sme vo ocekuvanje na [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] da ni se ispolni zelbata da eden den I nie bideme majki [sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.12.2013 9:36:11)

Gondola19, искрени честитки од мене имај убава и лесна бременост, па сподели искуства што јадеше, дали одмараше и др. совети со нас[sm=duda.gif] .

Beblak, се најубаво големи да пораснат искрени честитки[sm=duda.gif][sm=duda.gif]

maceee -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.12.2013 10:19:58)

butterflu jas uste od cetvrtiot den pocnav da se dvizam po malce od hrana jadam bukvalno se sto ke mi se prijade ne vnimavam mnogu gledam samo vitamincina da vnesuvam jadam cveklo pa gospod na pomos toj ako saka ke bide i ke si gi vidime nasite[sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]inaku dosadno e mnogu ama ke pomine daj boze za dobro da e[sm=smiley31.gif]

beblak neka ti se zivi i zdravi decinjata[sm=duda.gif][sm=duda.gif]dupla radost[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

butterfly duso se nadevam i ti posakuvam da si go slavis i denot pred tvojot rodenden[sm=modriCrtici.gif][sm=rozaCrtici.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=smiley31.gif]

bube10 -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.12.2013 11:05:12)

Devojki i mene vcera vecerta me bolea jajnicite mnogu, kako da me gorat so nesto na niv i toplina nekoja mi doagase a vcera mi bese vtor den od transfer. Mnogu se plasam da ne bide kako minatiot pat [sm=zmeden.gif]
Inace za jadenje poveke sum na tecna hrana, ovosje, ripce, pilesko, telesko, mleko, vo cokolino se davam i neznam dali e dobro no mnogu me tera na blago - kolaci i torti [sm=zmeden.gif]

beblak mila neka ti se zdravi i zivi [sm=duda.gif][sm=duda.gif] uzivaj vo sekoj moment so niv
Pozz

gondola!19 -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.12.2013 14:37:32)

beblak cestitki i od mene[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]golemi da rasnata[sm=duda.gif][sm=duda.gif] i samo sreka da vi nosat[sm=smiley1.gif]

lovemeable sto se odnesuva do ishranata jas jadev se otsabajle denot go pocnuvam so fresh kako i sekogas ..jadev mnogu salata ,riba pilesko..i sto ke sakav..bademcinja indiski orevcinja..sirenje ..jajca retko..odmarav da prvite 3 dena intenzivno ponataka idev sekoj den na kafe i posle pak odmarav cel den do 12 den na rabota 2 nedeli ne idam..rabotata mi e stresna i zaradi toa najvise..se e bozja volja ama nie treba da napravime se sto e do nas neli..pa posle sto gospod dade[sm=smiley1.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.12.2013 14:47:15)

Beblak neka se zivi i zdravi angelcinjata. najubaviot podarok vo zivotot si go dobila. uzivaj vo majcinstvoto[sm=bravo.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.12.2013 16:04:35)

Гондола!19, фала ти многу за информациите,позз[sm=duda.gif][sm=duda.gif]

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.12.2013 1:51:39)

Gondola!19 Cestiski i od mene [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif], da si imash lesna, ubava bremenost

I ajde tvojata bebeshka prashina da pande vrz site nas i da ne usrekji [sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.12.2013 10:24:44)

Gondola cestitki za. Bremenosta imaj si lesna bremenost. Beblak cestitki neka ti se zivi I zdravi decinjata beblak kade go pravese invitroto

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.12.2013 15:22:38)

ИЗВОРНА ПОРАКА: beblak

Dragi moi ringerajki
Na 2.12.2013 stanav majka.
Gi dobiv prekrasnite deca bliznacinja
Kerkickata I Sinot
Moite dve angelcinja.
Se porodiv pred vreme od zdravstveni pricini so carski rez.
Zakrepnuvam a tie se dobri I mnogu sum srekna.
Moeto prvo invitrvo.
Zatoa nikogas ne gubete nadez.
Cudata Bozji se slucuvaat , zatoa veruvajte I nikogas ne se otkazuvajte.
Vi posakuvam sreka I na site da vi se ispolnat zelbite da postanete majki,
Edunstveno cuvstvo koe ne se sporeduva so nisto dr na svetot.
Ve guskam I posakuvam sreka.[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smajl.gif][sm=smiley1.gif]

Беблак, дали може да споделиш со нас каде правеше ИВФ, каква терапија, дали пиеше нешто, хормоните како ти беа, исхрана дали имаше посебна, дали одмараше или се движеше по трансферот и сл. ?Фала ти, позз

maceee -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.12.2013 22:14:23)

zdravo devojki kako ste gondola duso kako se osekas kolku dena porano go napravi testot pozdrav ve guskam

gondola!19 -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.12.2013 23:24:44)

maceee 2 dena porano t.e ns 12 den..dobro mi e samo imam zacesteno
mokrenje procitav negde deka bilo normalno..ako moze nekoj da mi
kaze dali mu bilo taka na pocetok na bremenost..inaku si setam ..i
uzivam...ajde stiskam palci i za vas macee ..

maceee -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.12.2013 23:49:29)

duso zacesteno mokrenje e normalno sum slusnala od poveke zeni nemas zosto da se grizis uzivajsi vo bremenosta[sm=nosecka.gif]jas pravilno treba vo cetvrtok a mozno e ako se osudam da napravam vo vtornik pozdravce[sm=smiley31.gif][sm=nosecka.gif][sm=duda.gif]

maceee -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.12.2013 0:45:12)

gondola imam uste edno prasanje do tebe me interesira na koj den go pravese btransverot na 3ti ili 5ti jas go pravev na 5ti sakam i jas porano da go napravam testot ama nesum sigurna[sm=smiley1.gif]

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.12.2013 12:32:14)

Devojki ve molam za pomos. Denes mi e 8 den od transver, sabajle pocnav da dobivam simptomi na mestrualni bolki de od pozadi me vrti de napred, Inaku po pravilo denes mi e 25 den od dobieno ama vrska nemam koga treba da dobijam zosto piev kontraceptivi posledniot pat podiv na 34 den, se mi se isporemeti. Sabajle koga se izbrisav vidov edna rozeva linija sto me isplasi si rekov zarem e mozno da dobijam a testot treba da go pravam za uste 6 ili 7 dena. Mene mi rekoa kontrola posle 16 den, a jas mozno li e da dobijam, a primam krinon gel. Gradite ne me bolat, nikogas ne me ni bolele samo sum imala bolki, eve imam, mnogu sum nervozna, telovo ne mozam da go istrpam, mi se place, se mi e 
Ke pocekam da vidam slednoto odenje sto ke se slucuva pa ke vi pisam, duri mi e strav sega da odam I da se izbrisam.
gondola!19 so mokrenjeto ama epten, epten e normalno I EPTEN, EPTEN KAZUVA DEKA SI BREMENA, UZIVAJ VO BREMENOSTA 

cacisk -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.12.2013 13:05:17)

Butterfly jas mislam vednas da primis Progesteronska inekcija.Ne cekaj odma primi ja. 100 deneri e . Gledaj poveke da lezis. Moze da e i implantaciono krvarenje. Ti ja pustam cela sreka na svet.

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.12.2013 14:05:10)

Do sega tri pati bev da mokram nemam nisto ke pocekam do popladne da vidam

Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>