butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (15.12.2013 12:56:00)
|
Bube 10 od se srce ti cestitam i ti posakuvam lesna i ubava bremenost, zasluzi da se raduvas. Mene navistina mi e zal sto moram da go pisam ovoj post i da donesam neubavi vesti, no ete moeto moralo taka da zavrsi i pokraj toa sto se nadevav do posleden moment. Vcera mi bese 13 den od transver sakav vo ponedelnik da go napravam testot, se odese kako podmackano dodeka vcera okolu 11 casot ne otidov vo toalet i vidov kako mi protekuva rozevka krv, mnogu se isplasiv pocna rakata da mi se trese i pocnav silno da placam, vednas dojde soprugot pocna da me guska, a jas samo vo panika placev i vikav ne e mozno, ne e mozno. Vednas zaminav na Urgenten vo Sistina, mi rekoa dodeka ne se potvrdi bremenost ne mozat da mi stavat progesteronska inekcija, mi pobara da ja vidat uloskata mi rece deka ne mu lici na mestrualno krvarenje, no sepak se ogradi rece moze samo da cekame i da vidime dokolku dojde obilno toa e toa. Jas vecerta se vrativ doma na uloskata imase edna pogolema kapka i edna linija nadolu sto prokrvarelo, veruvajte edvaj zaspav se budev non stop i ja proveruvav uloskata nemase dopolnitelno krvarenje, se uste cekam dali ke ima promena, no dopolnitelno obeshrabruvanje bese domasniot test koj pokaza samo edna crta i rekov toa e toa. Vo vtornik ke odam radi reda da go napravam testot, mnogu mi e tesko, no sobiram sili da go nadminam ova i da prodolzam so borbata.. Vi blagodaram sto ste tuka da mi dadete poddrska, ne uspeav da doziveam da se izraduvam ovoj pat, se nadevam ke imam sreka poveke sledniot. Imame zamrznato 8 embrioni pa ke probame taka, eve Bube10 ima iskustvo so toa pa neka mi pise, sekoja informacija ke mi bide dobredojdena. Ve guskam najmnogu i ve sakam Mnogu mi e tesko, no sepak vo vtornik ke vi potvrdam za najsigurno :(
|
|
|
|