RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.12.2013 11:54:48)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kate..

ringerajkii za zal jas vcera dobiv menstruacija seuste ne sum bila preku krv da proveram no zaradi red zaradi dokumentot ke odam.mnogu mi e tesko no so novi sili so gospod napred ke se borime so mm za sledno invitro

Kate, многу ми е жал душо, исплачи се и со господ напред или за следно ИВФ или за природно. Позз

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.12.2013 11:55:44)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kate..

ringerajkii za zal jas vcera dobiv menstruacija seuste ne sum bila preku krv da proveram no zaradi red zaradi dokumentot ke odam.mnogu mi e tesko no so novi sili so gospod napred ke se borime so mm za sledno invitro

Kate, многу ми е жал душо, исплачи се и со господ напред или за следно ИВФ или за природно. Kapina, јас нешто ти реков пред некој месец, aj, aj, може ќе ме частиш кафе.[sm=smiley36.gif] Nataly86, те бодриме, пиши ни кога пункција[sm=bravo.gif]

*******2013*******

[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

03.12 - nataly86 - почеток со терапија

=========================

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80, Tajci_pp, bybe10 , cacim , babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, Butterfly00,kate..

=====================
2013 година
Ema$[sm=9nebesa.gif]nadezda[sm=9nebesa.gif]bebus1[sm=9nebesa.gif]beblak [sm=9nebesa.gif]menada[sm=9nebesa.gif]belli[sm=9nebesa.gif]marijana81[sm=9nebesa.gif]cacisk[sm=9nebesa.gif]latica[sm=9nebesa.gif] Stefanija Stefi [sm=9nebesa.gif] Gondola!19[sm=9nebesa.gif] maceee[sm=9nebesa.gif] bube 10[sm=9nebesa.gif]

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.12.2013 21:32:59)

Денес бев на контрола естрадилот ми е 1789 а ЛХ 3,9 , докоторот не ми кажа колку фоликули имам[sm=zmeden.gif] во шемата има запишано само < 16 и на лев и десен јајник, најверојатно 2 се само [sm=smiley13.gif] Утре сум пак на контрола па ќе видам што ќе биде...

Има некој слично искуство??

kate.. -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.12.2013 21:49:13)

denes i preku krv proveriv nema bremenost.inaku nemozam jas po priroden pat so eden jajnik sum a bez kanali (tubi) mozam samo po pat na ivf

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.12.2013 22:25:59)

nataly86 неможам да ти помогнам, но што те интерсира подпрашувај треба да знаеш како се одвива процедурата
kate.. отстранети ти се јајцеводите?

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.12.2013 23:16:28)

Loveableme ke pieme kafe samo da bide pozitiven testot. no za zal tesko oti mm ima koncentracija od samo1milion. Ibrzo podvizni odsamo25posto

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (23.12.2013 23:20:16)

Ајде Капина стискаме палци па нека тргни бранот на нови трудниции[sm=bravo.gif]

Фала сепак Меланија утре сум пак на контрола па се надевам дека повеќе ќе знам [sm=smiley36.gif]

kate.. -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.12.2013 0:11:19)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

nataly86 неможам да ти помогнам, но што те интерсира подпрашувај треба да знаеш како се одвива процедурата
kate.. отстранети ти се јајцеводите?

da da melanija.kapina daj boze da ima novicko kaj tebe pozz

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.12.2013 9:28:20)

ИЗВОРНА ПОРАКА: nataly86

Денес бев на контрола естрадилот ми е 1789 а ЛХ 3,9 , докоторот не ми кажа колку фоликули имам[sm=zmeden.gif] во шемата има запишано само < 16 и на лев и десен јајник, најверојатно 2 се само [sm=smiley13.gif] Утре сум пак на контрола па ќе видам што ќе биде...

Има некој слично искуство??

Nataly86, верувај ни бројките ни јајце клетките нипто не значат за успешно ИВФ. Сакам да кажам и да имаш малку и многу опушти се, тоа нема врска со успешноста, само верба и се ќе биде. Позз

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.12.2013 10:05:10)

Neznam sto da napravam imav ciklus sega no imam I simptomi

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.12.2013 10:19:41)

здраво рингерајки,
да Ви се приклучам и јас, од денес почнувам со терапијата (контрацепција микрогинон) ако добро ги пишав[sm=smiley36.gif]
се одлучивме за во Систина кај Д-р Митко Ивановски...се надеваме на успех...прегледот ни е закажан за на 30.12...
Ајде 2014 нека ни донесе многу многу бебулија на сите близначиња за да ја осетиме радоста и да доживееме мајчинство.
Ве гушкам сите борбени идни мамички. До заеднички успеси [sm=duda.gif]

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.12.2013 10:29:04)

Капина направи тест. Така ќе си знаеш и ќе бидеш сигурна. Место да се измачуваш себе си. А симптоми после менструација се или бебе или циста на јајник. Ти посакувам да е бебе[sm=duda.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.12.2013 10:33:40)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Karma

здраво рингерајки,
да Ви се приклучам и јас, од денес почнувам со терапијата (контрацепција микрогинон) ако добро ги пишав[sm=smiley36.gif]
се одлучивме за во Систина кај Д-р Митко Ивановски...се надеваме на успех...прегледот ни е закажан за на 30.12...
Ајде 2014 нека ни донесе многу многу бебулија на сите близначиња за да ја осетиме радоста и да доживееме мајчинство.
Ве гушкам сите борбени идни мамички. До заеднички успеси [sm=duda.gif]

Karma, честитки, па кога ќе почнеш со Супрефакт пиши, да те ставиме на списокот. [sm=bravo.gif] Капина, јас сум да направиш тест и да не известиш, позз.

Девојки сакам да ве прашам нешто. Прошлата недела добив прва менструација после ИВФ, ама пред тоа немав никакви симптоми на ПМС, ама баш никакви, а и крварењето ми беше многу оскудно, нетипично за мене. Дали имате слично искуство после ИВФ, дали хормоналната терапија што ја примаме со ИВФ-то може да направи такво нешто? Позз

bube10 -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.12.2013 12:43:37)

LoveableMe milicka jas pred da dobijam so 1-to ivf imav onaka normalna blaga bolka, a menstruacijata mi bese obilna i mi traese 5-6 dena (mene obicno mi trae 4 dena) a posle toa naredniot mesec koga dobiv ne osetiv ama bas nikakva bolka. Mozno e da e od hormonite. Neka spodeli i nekoj drug so drugo iskustvo
Nataly 86 so sreka, da imas dobri i zdravi folikuli, Karma so sreka vo postapkata Pozz

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.12.2013 13:30:13)

Devojki kade se naoga biohemiska laboratorija na klinika sega odam kaj maticnata da zemam upat pa utre da odam da proveram
Inaku i jas posle neuspestovo IVF imav obilno krvarenje, duri i nekoi kafeni parcinja mi pagaa i mi traese 7 dena, nemav bolki duri koga probi minimalni. Sega ke vidime sledniot ciklus kako ke bide [sm=smiley36.gif]

Prisustvo na vitamin D sakam da proveram

bube10 -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.12.2013 13:45:30)

Vitaminot D go ispitav privatno i me cinese 1500 denari i mislam deka rezultat odma ti davaat. Jas bidejki pravev i drugi imunoloski ispituvanja mi traese poveke dena. A za na klinika mislam deka se naoga pozadi stomatologija - novata zdraga vo sklop na klinika ama ne sum bas sigurna.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.12.2013 14:15:19)

Bube10, фала ти за информацијата. Butterfly00, Биохемија се наоѓа од главен влез втората уличка десно, има паркче и зградата е како на угорница, ќе влезеш внатре и ќе одиш десно таму е лабораторијата. Па пиши резултати, позз

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.12.2013 16:53:14)

Девојки сега се вратив од кај докторот... Број на фоликули не ми кажа [sm=zmeden.gif] , но за четврток ми закажа пункција. Вечер ќе примам стоп инекција и здрваје боже четврток на пункција...

Ви благодарам за подршката и се читкаме со нови информации

Поздрав

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.12.2013 17:31:06)

Vitamin d jas ispituvav na klinikata za endokrinologija

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.12.2013 18:11:51)

Devojki jas zemav upat od maticnata za na biohemija, utre ke odam da go proveram pa rezultatite koga ke bidat gotovi togas. Imame sega trosoci se ke odi na nas teret i ispituvanjta i transverot sto ke go pravime pa zatoa ova ke go ispitam na klinika. Inaku mene doktorot mi rece sega samo ispituvanja ke mi pravi na matkata, a jas sama si zemav upat da go proveram vitaminot D, sepak nema zijan ako ima nesto samo ke mi dadat lekarstva i toa da se sredi, pa za ostanati ispituvanja ke vidime sto ke mi kazat. Vo sekoj slusaj fala vi najmnogu od prilika znam kade e, sega odma ke se snajdam pa ke vi pisam kakvi ke mi bidat rezultatite.

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.12.2013 18:17:06)

LoveableMe RR fala za odgovorot, koga se odluci da gi pravis ispituvanjata sto ti gi dadoa ili veke nesto napravi. Sakav da prasam da ne e so zakazuvanje na biohemija ili vednas ke me primat vo laboratorija da mi zemat krv?
Pretpostavuvam stom ne mi kaza nisto maticnata deka ne e so zakazuvanje. Jas si dadov edna nedela odmor i od utre se aktiviram so ispituvanja. Pred nova godina pak sum na pregled kaj doktorot ke mi pravi ispituvanja pa pustete mi srekicka [sm=bravo.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (24.12.2013 21:54:32)

butterfly00, нема закажување на Биохемија, одма оди и со картичка е евтино. јас и сопругот ги направивме испитувањата, чекаме резулттати, ќе ви пишам штом ги земам. Какви испитувања на матката ќе ти прави докторот?

Натали86, со среќа те чекаме со вести. Позз

Anna78 -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.12.2013 8:49:28)

Karma, dobredojde na forumov i jas sum prilicno nova i mnogu mi e drago sto konecno imam so kogo da si gi spodeluvam makite okolu trkata za bebence, zasto tie sto ne go pominuvaat ovoj pat neznaat kako e.
Nataly86 so sreka, te cekame so novi vesti [sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.12.2013 10:23:49)

Ана78, кога ти закажа докторот повторно да почнете? Позз, те [sm=smiley31.gif]

*******2013*******

[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

03.12 - nataly86 - почеток со терапија

=========================

26.12 - nataly86 = пункција / 30.12 = ЕТ

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

10.01 -nataly86 = ТЕСТ

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80, Tajci_pp, bybe10 , cacim , babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, Butterfly00, kate..

=====================
2013 година
Ema$[sm=9nebesa.gif]nadezda[sm=9nebesa.gif]bebus1[sm=9nebesa.gif]beblak [sm=9nebesa.gif]menada[sm=9nebesa.gif]belli[sm=9nebesa.gif]marijana81[sm=9nebesa.gif]cacisk[sm=9nebesa.gif]latica[sm=9nebesa.gif] Stefanija Stefi [sm=9nebesa.gif] Gondola!19[sm=9nebesa.gif] maceee[sm=9nebesa.gif] bube 10[sm=9nebesa.gif]

Anna78 -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.12.2013 10:40:19)

Sega treba da odam vo petok, pa ke mi kazat koga pak. Se nadevam deka naskoro ke pocnam odnovo, pa belki nema da imam problem pak so cista [sm=hudicek1.gif] Lele devojki alal da vi e, jas samo sto mi ja prekinaa postapkata ne ni pocnav pa se utepav od placenje, a tek pocnuva borbata za mene, no nekako forumov mnogu mi dava hrabrost, porakite vasi, koga gledam deka ne sum samo jas so vakov problem, deka ne ima mnogu, nekako se ohrabruvam. Daj boze site da uspeeme i vo 2014 da si imame bebuski [sm=duda.gif] [sm=duda.gif][sm=duda.gif] Pozz

Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>