RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.12.2013 10:54:27)

Е па те чекаме во петок да ни соопштиш убави вести дека годината ќе ја почнеш со постапка за [sm=duda.gif]. Позз, не си сама сите сме во истата каша и се надеваме дека ќе се израдуваме во 2014 година[sm=duda.gif]

kate.. -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.12.2013 11:14:14)

nataly86 ajde drzam srekicka za tebe za utre da ti izvadaat sto poveke kletki a i da bidaat kvalitetni pa natamu so gospod napred pozz

kate.. -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.12.2013 11:25:42)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Karma

здраво рингерајки,
да Ви се приклучам и јас, од денес почнувам со терапијата (контрацепција микрогинон) ако добро ги пишав[sm=smiley36.gif]
се одлучивме за во Систина кај Д-р Митко Ивановски...се надеваме на успех...прегледот ни е закажан за на 30.12...
Ајде 2014 нека ни донесе многу многу бебулија на сите близначиња за да ја осетиме радоста и да доживееме мајчинство.
Ве гушкам сите борбени идни мамички. До заеднички успеси [sm=duda.gif]

karma cestitki za zapocnatata procedura za ivf ti drzam srekicka da uspess pa pisi kako ke pomines na pregledot pozz

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.12.2013 11:26:26)

Devojki denes bev na biohemija mi zemaa krv, plativ 80 den i rezultatite utre ke bidat gotovi, vo ponedelnik mi e pregledot pa ke vi pisam kakvi pregledi ke mi pravat pa pustete mi sreka se da bide vo red.

kate.. -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.12.2013 11:34:58)

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Devojki denes bev na biohemija mi zemaa krv, plativ 80 den i rezultatite utre ke bidat gotovi, vo ponedelnik mi e pregledot pa ke vi pisam kakvi pregledi ke mi pravat pa pustete mi sreka se da bide vo red.

mila moja butterfly 00 ti pustam naj naj golema sreka se nadevam na dobar rezultat pa pisi.pozz

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.12.2013 11:51:22)

LoveableMe RR, kate.. Anna78, ви благодарам многу на подршката, прекрасни сте, ве следам секој ден и ќе се бодриме...
кога поднесував за ИВФ бев неверојатно храбра, деновиве ме завладеа некој страв како ќе биде што ќе биде ...
Ме исплашија дека со кломифенот ми ги измориле јајниците и сега создавале помалку од потребното за мојата старост од 32 години...Во понеделник сум на преглед и тогаш ќе знам што како.

Рингерајќи мои мили кажете ми инекциите ви ги даваат во болница па вие си ги ставате дома или одите да ви ги ставаат? Каде можам да видам што точно која терапија ми ја покрива фондот? знам дека 3 фоликометрии и хормони тестирања ми следат истотака 3 ама за терапијата не најдов...
Благодарам однапред...

п.с. како да си додадам потпис [sm=smiley36.gif]

Anna78 -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.12.2013 12:13:42)

Kakva starost, sto zboruvas Karma, jas vo januari 36 ke polnam, a na poslednata inseminacija imav 10 jajce kletki, blagodarenie na klomifenot normalno, bas i doktorot iskomentira "kako ke ni trebaat za ifv-to, ama koga treba gi nema"
Inekciite mene mi gi dadoa vo remedika i mi bea pokrieni od fondot, prvo mi gi stavaa vo ambulanta a posle si gi stavav doma sama. Vo remedika vednas koga ja pocnavme postapkata mi dadoa lista sto mi e pokrieno od fondot, neznam kako e vo sistina, verojatno e isto, prasaj gi sestrite tamu najdobro znaat.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.12.2013 12:27:39)

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Девојки, закав да ве замолам, секако доколку сакате, да си ставите во својот потпис ...... Инструкции како се прави тоа ќе ви пишам во делотШто кажува вашиот потпис за вас?

Карма, што зборуваш каква старост, млада си уживај таму...можеби јајниците се трошат со кломифен, ама не до толку....Погоре на линкот имаш како да си ставиш потпис и сите кои сакате да го направите тоа, после мојот пост има уште еден мој копиран од БетаниРР, таму имам убаву објаснето.

Во однос на терапијата, за ИВФ, ти ја одредува докторот, кај секого е различно, а за што ти следи преку Фонд колку инекции, фоликулометрии и слично, ке ти пишам во делот Информации за остварување на правото на ИВФ преку ФЗО. Позз на сите [sm=bravo.gif]

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.12.2013 12:47:53)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Karma

Ме исплашија дека со кломифенот ми ги измориле јајниците и сега создавале помалку од потребното за мојата старост од 32 години...

Карма кломифенот е најслаб вид на стимулација и не ги троши баш така јајниците.Јас во рок од 1,5 година 8 пати пиев кломифен па пак се создал некој фоликул и природно забременив.И да тогаш имав 32 години.Така што уживај и мисли само на убаво
Anna78 ,butterfly 00 и nataly86 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Капина направи ли тест?[sm=bravo.gif]

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.12.2013 12:57:31)

Карма не ти се потрошени јајниците не се грижи. Кломифенот некогаш знае да направи проблем, ама ретко со хиперстимулација. Тоа не знчи дека ти се потрошиле јајниците. Дури како резултат на такви лекови јајниците некогаш се „будат“ па потоа сами си создаваат поквалитетни јајце клетки. Без гајле.

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.12.2013 17:56:11)

тнх, ви благодарам за поддршката, ви се дивам на пожртвуваноста и храбрењето една со друга.Вие сте пример [sm=bravo.gif]
Само напред идни мамички...

имам 32 години затоа ме изненадија овие коментари од д-рите...ама сепак нема да дозволам ова да ме растажи ќе бидам силна и ќе ги добијам моите две црти [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]

maceee -> RE: Вештачко оплодување V дел (25.12.2013 19:16:12)

zdravo devojki eve me mene sakam site da ve pozdravam i na site koj se borite za [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]da vi posakam sreka inaku jas posle uspesnoto ivf dobra sum premnogu pocna da mi se gadi ama se ke se izdrzi inaku vo petok odime so mm da vidime dali e edno ili dve bebuski i da slusneme srcence ili srcenca ve guskam i vi ja posakuvam da si ja doziveete mojava sreka[sm=smiley31.gif]

kate.. -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.12.2013 10:41:29)

ИЗВОРНА ПОРАКА: maceee

zdravo devojki eve me mene sakam site da ve pozdravam i na site koj se borite za [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]da vi posakam sreka inaku jas posle uspesnoto ivf dobra sum premnogu pocna da mi se gadi ama se ke se izdrzi inaku vo petok odime so mm da vidime dali e edno ili dve bebuski i da slusneme srcence ili srcenca ve guskam i vi ja posakuvam da si ja doziveete mojava sreka[sm=smiley31.gif]

mila se nadevam ke slusnete srcenca pa pisi ni da znaeme

Anna78 -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.12.2013 12:19:59)

Maceee drago mi e za tebe [sm=smiley1.gif] Ajde pa vo petok izraduvaj ne uste poveke, a moze i duplo [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.12.2013 13:42:06)

Драги РР еве се вратив од пункција..пунктирани 9 јајни клетки [sm=bravo.gif] сега чекаме да се оплодат

Поздрав до сите

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.12.2013 14:14:34)

nataly86, со среќа па те чекаме со вести за трансфер[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

maceee, ти благодариме многу што редовно не читаш и не известуваш овде на форумот, што не не заборави, исто како и cacisk, која редовно не чита и дава совети и не бодри. А каде се marijana81,latica,Gondola!19? Дали не читате и што правите? Ај пишете ни, ве мислиме и ни фалите. Позз[sm=smiley1.gif]

Lina* -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.12.2013 15:00:59)

Eve me devojki i mene povtorno na ovaa tema,na 30 dekemvri ja pijam poslednata tableta Mikroginon i na 3 januari treba da odam na prviot pregled za da ja pocnime postapkata za novo IFV.Se nadevam deka ovaa 2014god.ke ni bide na site najubava i najsrekna godina i site ke si imame [sm=duda.gif]
vo racete a mozi i dve [sm=smiley1.gif]

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.12.2013 15:07:42)

Lina* се надевам дека ова ќе биде последна постапка и дека потоа ќе пишуваш само за совет и поддршка во темава [sm=smiley31.gif]

Lina* -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.12.2013 15:12:35)

Blagodaram za podrskata i daj boze da bide taka, a za soveti....pa mislam deka nema nesto sto nemam napraveno[sm=smiley1.gif]mozam da komentiram na sekoja tema.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.12.2013 15:27:02)

Lina*, со среќа, па ќе те ставиме на списокот штом почнеш со терапија.

На еден сајт читав интервју со една докторка за ИВФ и неплодност и кажа дека пациентките кои долго се борат со овој проблем, од многу читање и од самите процедури низ кои поминуваат, вика стануваат експерти за неплодност и знаат многу за оваа проблематика. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Lina* -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.12.2013 15:32:55)

hehehehhehe jas veke pocnav i da zaboravam nesto sto go imam od poodamna citano ama cesto znam da se poseguvam deka ke se zapisam na fakultet i ke si zavrsam za eden ginekolog [sm=jezicek.gif]Ama da vi kazam iskreno preku glava mi e od se i sega resiv poveke da ne se zamaram,da ne citam,pa sto saka neka bide

maceee -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.12.2013 17:51:51)

zdravo devojki jas nemozev da izdrzam do utre i denes otidov vo remedika iiiii nosam bliznacinja i sve e vo red [sm=bravo.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]vi posakuvam i na vas devojki sto ste vo iscekuvanje da ne izraduvate so edna vakva ubava vest.ve guskam[sm=smiley31.gif]

Zoya -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.12.2013 19:44:05)

Maceee честитооо [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Имај си лесна бременост во исчекување да си ги гушнеш близначињата [sm=smiley1.gif]

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.12.2013 20:26:31)

Maceee cestito [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] imaj najubava i najlesna bremenost.
Devojki denes gi zemav rezultatite od vitaminot D pisuva deka mi e 28.6 parametrite se dvizat 10-44(ng/ml) ne gi razbiram bas dali e dobar rezultatot ili e nekade na sredina, koj znae neka mi pise, Ve guskam [sm=jezicek.gif]

nataly86 -> RE: Вештачко оплодување V дел (26.12.2013 20:50:25)

Мачее честитки имак лесна и убава бременост[sm=bravo.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>