RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

gina -> RE: Вештачко оплодување V дел (5.2.2014 16:21:42)

Karma, Dzvezda i Biljana87 devojki vi posakuvam [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif] da gi vidite ovie crticki i na drugite devojki koi se vo postapka za ivf im posakuvam mnogu uspeh[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Falavi devojki za podrskata i nadezda sto mi e davate[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif], dosega nikoj me nema prateno na podetalni ispituvanja ednas sama pobarav i dr. mi rece deka nema potreba, imam pisano vo poranesnite postovi za da ne se povtoruvam kaj nas e azoospermija ama poslednite 2ivf koe go pravev avgust septemvri 2012 pri punkcija mi ispuka site jk ostanaa dve ama bea slabi potoa odma noemvri dekemvri 2012 pravev uste edno mi izvadia samo 2 jk od koi ne se oplodija i nemase transfer, sega mm saka da odime so donator na sperma pa ce vidime.
e sega me interesira nekoj da mi dadese broj od sistina za kaj Lazareski i nemozam da najdam cenovnik od sistina ako nekoja znae nekoj link za da vidam [sm=smajl.gif]

Zoya -> RE: Вештачко оплодување V дел (5.2.2014 16:47:48)

Gina ти пратив ПП со бројот. Со лесно [sm=smiley1.gif]

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (5.2.2014 17:15:04)

Gina jas ke ti pisam se za doktor Lazarevski jas sum negov pacient i ke ti ostavam broj direkno od negovata sestra za da ne te matkaat. Pisi mi se sto te interesira i ke ti pisam se vo privatna poraka ete jas taka mozam da ti pomognam [sm=bravo.gif]

Zoya izvini ne vidov deka si i pratila pp, no vo sekoj slucaj site informacii se dobredojdeni [sm=bravo.gif]

Zoya -> RE: Вештачко оплодување V дел (5.2.2014 18:34:08)

Апсолутно сите информации се добредојдени. Тука сме да си помагаме [sm=bravo.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.2.2014 9:39:17)

ИЗВОРНА ПОРАКА: gina

........ dosega nikoj me nema prateno na podetalni ispituvanja ednas sama pobarav i dr. mi rece deka nema potreba, imam pisano vo poranesnite postovi za da ne se povtoruvam kaj nas e azoospermija ama poslednite 2ivf koe go pravev avgust septemvri 2012 pri punkcija mi ispuka site jk ostanaa dve ama bea slabi potoa odma noemvri dekemvri 2012 pravev uste edno mi izvadia samo 2 jk od koi ne se oplodija i nemase transfer, sega mm saka da odime so donator na sperma pa ce vidime.....

gina, имам случај како тебе кај блиски пријатели и баш кај Лазаревски беше ИВФ-то успешно. Нејзе при две ИВФ и пукаа јајце клетките и беа очајни. Пред третиот ИВФ, девојкава седна по Интернет копаше информации и почна сама два месеци пред почеток на постапката да пие јасмин контрацептиви, да ги одмори јајниците При третото ИВФ и извадија само 2 јајце клетки, двете ги оплодија и денес има прекрасни близначки. [sm=smiley1.gif] А за состојбата на сопругот, мислам имав чуено за случај на пријатели-пријатели, дека му ваделе сперматозоиди од тестиси, бидејќи имал тежок стерилитет (само не знам точна дијагноза), па ете и тие имаат близнаци и со таков тежок стерилитет. Не се предавајте, барајте чаре на сите можни начини. [sm=bravo.gif] Во прилог имаш статија за Азооспермија.

Позз до тебе и сите исчекувалки. [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif]

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.2.2014 13:52:13)

Gina jas imav dve neuspesni punkcii folekulite prazni pa dva meseci doktorot mi gi odmori jajnicite so mikroginon i slednata punkcija mi izvadija 16 jajce kletki za se ima resenie [sm=jezicek.gif]

milasteve -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.2.2014 16:20:32)

Yupiii novi trudnici ajdeee so sreka na site nas da ne fati magijata.I nema otkazuvanje nikako.Jas se boram 6 god veke.Imav edna prirodna bremenost i zavrsi so spontan.Imav 2 inseminacii i 2 in vitra,se neuspesni.Se spremam za 3 in vitro i se nadevam na uspesno.Samo glavi gore i silni da sme.Ve guskam site [sm=bravo.gif]

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.2.2014 18:02:14)

Milasteve kade gi pravese IVF? Sto ti rekoa, dali pravese ispituvanja zosto doslo do spontaniot? Ovie raboti se mnogu vazni da se proverat za da si bides mirna i posle na raat da si pravis IVF, a ne samo da ne klukaat so hormoni pa posle ke im tekne deka treba da se napravi nekoe ispituvanje i da ispadne deka mozelo i pobrzo da se resi. Mnogu e tezok patot sto go odime, no edna misla ne vodi napred deka eden den i nie ke go imame najposakuvaniot i najdragoceniot dar od Boga [sm=duda.gif]
Pisuvaj dokolku imas nekoj problem zosto sekoja RR so svoeto iskustvo moze da ti pomogne [sm=jezicek.gif]

milasteve -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.2.2014 19:37:43)

Gi pravev vo bt kaj dr Tase.Imam praveno hsg i laparaskopija se bese vo red.tuku uste utre imam microginon pa treba da dobijam,taka kaza dr,otprilika za kolku vreme treba da dobijam otkako ke prestanam so microginon

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.2.2014 22:17:51)

По 2-3 дна обично. Позз

gina -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.2.2014 23:03:23)

Fala vi devojki na site [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] od se srce vi posakuvam sto pobrzo da zavrsat ovie trnlivi patista i godini i nie eden den da se raduvame na[sm=nosecka.gif] [sm=duda.gif]

nas nie e ova sedma godina kako se borime so ova se nadevam deka ce zavrsi nekogas, mi ide da krenam race od se da se odselam od ovaa zemja kade sto nikogo ne poznavam i nikoj nema da me prasuva sto e rabotata dali se barate i slicni prasanja pa makar i deca da nemam, no sepak ima edna mala iskra nadez vo mene dlaboko koja me tera da odam so krenata glava i da se boram za [sm=duda.gif] i taa mala iskra deka ke imam dete, se izvinuvam malu zabegav

butterfly1 -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.2.2014 23:25:35)

Gina edni moi poznanici 18 godini nemaa decinja :( pravea bezbroj invitra site bezuspesni, znam deka pravea i kaj lazarevski nekolku, koga nemase uspeh tuka a na zenava veke i rekoa deka rizik e i za nejzinoto zdravje da pravi, doktor lazarevski ja upatil vo Bukurest i i rekol tamu napravi uste edno ako ne bidne toa e . I bidna :) ima dve prekrasni devojcinja bliznacinja imaat 3 godinki sega :) Tamu vo bolnicata rabotela nekoja rodnina na lazarevski so isto prezime bila i ovie prvo si pomislile deka za pari rabotava ama ete ne bila . sega kako e dali praka tamu seuste pojma nemam ali ne e na odmet da si otides do kaj nego konsultiraj se vidi sto kako ke imas bebe i ti site ke imame[sm=bravo.gif]

gina -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.2.2014 23:59:49)

butterfly1 nas pred nekolku gidini prvoto ivf mi go pravese Lazareski ama nas ni rece da odime vo Berlin za nasiot problem tamu imalo bolnica sto rabotela so slucai kako nasiot [sm=zmeden.gif] ama nie so nasi finansii tuka ne mozeme da odime ne podaleku poradi toa tuka se borime

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.2.2014 13:48:35)

biljana87 kako pomina na punkcija...se nadevam se cuvstvuvas dobro
vremevo so lezenje pominuva bavno[sm=smiley36.gif] ama me drzi pozitivnosta za d si gi vidam moite
[sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]
dzvezda kako pomina na et...kako ti pominuva vremeto so lezenje[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif)
pozdravce do site vas

babylove** -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.2.2014 17:15:00)

Zdravo moi Ringerajkiiiii
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Na site sto ste vo iscekuvanje na [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif],od srce vi posakuvam da si gi vidite,mislam deka poubav podarok od boga ne postoi....vi ja pruzam celata sreka na svetot...
Jas od utre pocnuvam so puregon da se bockam lele strav znaci kako malo dete sum ama ete moralo taka da bide ke se boram do kraj i ke izdrzam se..
ve pozdravuvam i vi posakuvam na leto site so stomacinjata vo park a na esen zdravje boze so kolickite niz trgovskite zosto ke bide ladno hahaha...malku da se nasalime zosto site znaeme kako ni e....pozzz i imajte ubav den[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.2.2014 20:08:33)

babylove**, аирлија! Ајде само мешиња да се редат и колички да возиме по паркови и трговски центри[sm=bravo.gif]. Билјана87, како пункцијата? Другите што правите?[sm=smiley1.gif]

*******2014*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

09.01. -biljana87 -почеток со терапија
10.01. - Karma - почеток со терапија
14.01 - dzvezda - почеток со терапија
19.01 - bubble -почеток со терапија
27.01 - babylove** -почеток со терапија

=========================

03.02. -Karma* = пункција/ 05.02 = ET
03.02 - dzvezda=пункција/ 06.02 = ET
07.02. -biljana87=пункција/10.02 = ET
08.02 - bubble =пункција/12.02= ET

[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]
20.02 -Karma = ТЕСТ
20.02 -dzvezda = ТЕСТ
23.02 -biljana 87=TЕСТ
24.02 - bubble = TEСT

ПОДДРШКА
[img]http://s.rimg.info/b2f7df1390160efd03076835d4d3e16c.gif[/img]

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , taci14 , Herco , trust, kapina, Tajci_pp, cacim , babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, Butterfly00, kate..
=====================
2014 година
nataly86 [sm=9nebesa.gif] Lina*[sm=9nebesa.gif]

bubble -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.2.2014 21:16:56)

ete da se prijavam i jas...nedela punkcija...pa so gospod napred se nadevam ke imam zdravi jajce kletki... gushkanje do site [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

biljana87 -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.2.2014 21:43:38)

eve i jas da vi kazam dobro pominav na punkcija mi izvadija 13 folikulcinja od koi 7 se dobri i ubavi pa ce cekam da mi javat kako napreduvaat i koga ce mi pravat ET pozdravce....[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.2.2014 12:19:29)

biljana87 ti posakuvam ubavi zdravi embrioncinja[sm=bravo.gif]
devojki imam edno prasanje dali posle et treba da ocekuvam nekoi simptomi mozebi bolki vo stomakot i sl[sm=zmeden.gif] ova mi e prvo i se nadevam posledno ivf i ke se izraduvam so moite[sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]
lina i nataly86 dali lezevte celo vreme ili se dvizevte po malku ...mene mi e 4ti den od et
[sm=smiley31.gif] do site vas

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.2.2014 12:22:52)

bubble ti posakuvam kvalitetni zreli jajcekletki ...[sm=smiley31.gif]mojata podrska za utresniot den

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.2.2014 17:01:16)

супер девојки, само храбро[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Karma, нема правило, после 4-ти ден подобро да се движиш ако ништо друго по дома, многу лежење не е баш поволно, од искуство кажувам. Позз[sm=nosecka.gif]

Lina* -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.2.2014 18:37:05)

Karma jas od strav lezev i seuste lezam no ne po celo vreme.Stanuvam malku da se razmrdam po doma,nesto da si zemam za kasnuvanje,denovive ima sonce pa izleguvam po nekoja minuta na terasa no najcesto sum legnata ili taka polunavalena,ama i vo krevet mesto ne me faka pa samo rotiram[sm=smiley36.gif]de na grb de na strana.Znam deka ne e toa presudno ama posle dve neuspesni bremenosti mnogu mi e strav.
Ajde stiskame palci za site vas[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

bubble -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.2.2014 11:46:41)

si dojdov od pumkcija...se beshe vo red...izvadija 6 jajce kletki. se nadevam ke se razvijat vo ubavi embrionchinja i deka ovaj pat ke gi dobijam dolgoochekuvanite [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]

karma simptomite kolku do sega shto imam slushano kaj site se razlichni, razlichni lugje razlichni iskustva. taka da najdobro e da si uzivash i da ne se zamarash so simptomi ( iako toa e teshko, te razbiram ) ama kolku shto mozesh relaksiraj se. ja planiram 3- 4 dena pointenzivno da lezam. posle ke si stanuvam niz doma...do testot ne odam na rabota, pa posle nego ke vidime, kako ke kazi doktorot taka.... samo daj boze da e [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]
ve pozdravuvam....[sm=zz_balanced.png][sm=zz_balanced.png][sm=zz_balanced.png]

Lina* -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.2.2014 12:00:19)

Odlicno bubble,daj boze sega ubavo da se razvivaat,da bidat prekrasni embrioncinja i da si se izraduvas so [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Karma -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.2.2014 13:24:02)

mila bubble ti blagodaram na dobronamernite soveti, te cekam da si pravime drustvo, i jas zdravje do rezultati nema da odam na rabota...
[sm=bravo.gif]ti posakuvam ubavi zdravi embrioncinja [sm=smiley31.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>