RE: Вештачко оплодување V дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (6.6.2014 22:25:47)

Pij i kafe da ne dojde do hiperstimulacija a za endometriumot dobri bile i piperkite

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.6.2014 8:38:22)

Kapina, пролактинот ми е 5,9, тоа мислам не е високо. А кафе... хмм, не сум некоја кафеџика и нели требаше да се избегнува при ивф? А кога д апијам, цело време или после пункција? Мене од вчера ми престана чувството на јајниците во стомакот, само сум подуена навечер и на делот од стомакот каде се боцкам како мала грпка имам хаха. Пиперки јадам редовно а за денес планиеам салата варен наут со магдонос, лимон, лук, пиперка и пржени ракчиња (од тие замрзнатите).

Убав викенд женски имајте, убав ден за шеткање на водно е.

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.6.2014 17:58:17)

Kafeto ne treba da se pie poveke od 4 solji na den :znaci po edna dve solji ne e nisto

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.6.2014 18:03:56)

Da vi kazam kako pomina mojata prva inekcija Suprefact znaci nenormalen strav imav i ja primiv inekcijata i sega pocna da dejstvuva znaci mene mi se prispa ko da sum ispila apce za smiruvanje a ja ocekuvav deka ke poludam [sm=smiley36.gif] e sto ti e pamet

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.6.2014 19:00:55)

Macika4, со лесно се најубаво, гледаш не е страшно, евентуално подоцна може главоболки да имаш. Лолла, мене ми текна, обично даваат Декортин после трансферот. Да не случајно мислеше на тоа, наместо на Достинекс? Позз[sm=smiley1.gif]

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.6.2014 19:09:46)

macika, ке видиш дека Супрефактот ке ти биде песна после неколку дена. ЛоваблеМе знаеш дека може рекле Декортин, а тој за што е? Антибиотик? Ајде стискам палци овие од фондот побрзо да се состанат и да те известат за ваучерот!!!!

Мене ми останаа уште хориомонот вечер и супрефактот утре, па со господ напред во понеделник.

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.6.2014 19:27:23)

lolla, декортин е кортикостероид, и колку што знам, се дава после трансфер за поддршка при имплантација, да реагира ако телото случајно го препознае ембрионот како страно тело. Со среќа утре, ти праќам позитивна енергија и те чекаме да пишеш! [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif] [sm=sloncek.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (7.6.2014 20:13:53)

Na mene togas mi dade dr tase medrol mesto dekortin no jas ne go piev ndokrinologot kaza ne da ne go pijam inaku go davast za implantacija na embrionite

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.6.2014 14:59:15)

Gledav edno video na youtube edna devojka sto se bockase za ivf stavase na mestoto led i koga ja primi inekcijata pak drzese led i probav i jas pa sega si mislam da ne trebase taka da napravam mada mi prijase bas ubavo mi go oladi mestoto

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.6.2014 16:54:15)

Macika mene mm me bockase a vo periodot na puregon sestra. I pokraj se sto si bese ok imam desetina modrici koi secmnogu smesni. Pred malku bidna posledniot suprefakt sinokja bese horiomonot. Denes ne cuvstvuvam ama bas nisto vo stomakot a ocekuvav reakcija od horiomonot. Malku mi fufka za utre zs ke treba da odam bez kontaktnite lekji i ke se razbudAm vo neppznata prostorija bez naocari ama toa e. Neka e se drugoto ok pa ova ke se izdrzi.

Kolachence -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.6.2014 16:56:57)

Lolla jas so leki si odam na punkcija :)

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.6.2014 17:49:17)

Kolachence стварно? Сега ме подзамисли, а им кажа таму дека си со леќи?

macika4 -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.6.2014 22:15:34)

Moze e glupavo sto prasuvam ama od suprefactot nemam apetit dali vi bese i vam taka i celo vreme vi se spiese ili ne da ne ne mi prija lekot zasto ko udrena u krilo da sum[sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Вештачко оплодување V дел (8.6.2014 22:46:34)

Jas nemav gajle od superfaktot nikakvi simptomi nemav si odev I na rabota se najnormalno samo edna zena sto pravese IVF vo Slovenia mi kaza oti koga se prima t tie terapii pred IVF da se pesace sto poveke dobro bilo za jk

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.6.2014 7:03:40)

Јас од супрефактот имав огромно гадење и аверзија од храна и се ми мирисаше на нешто а кога почна и Пурегонот ефектот како да му се интензивираше. Ама ке се поднавикнеш мацика, јади повеќе пати по помалку.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.6.2014 9:05:56)

macika4, од супрефактот има многу такви појави и плус главоболки и нагони за повраќање, кај секоја жена е различно, не се секирај. Лолла, те чекаме денес со нови вести.

brm_brm -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.6.2014 10:15:40)

Kazete mi dobar transfuziolog vo drzavna klinika.kaj kogo da zakazam za ispituvanja za ivf?

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.6.2014 11:43:30)

Brm-Brm, имаме теми Генетско испитување, А нтиспермални тела, и ХЛА типизација, прочитај ниѕ нив, има доктори кои ги препорачуваат за овие испитувања.

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.6.2014 14:38:32)

Здраво женски, јас сум веќе дома по пункцијата, мислам ок помина, ми извадија 20 јк од кои 19 зрели а едната била со некој недостаток. Сега ми останува да чекам до утре за повик за бројот на оплодени.

Терапија ми дадоа еден куп, од доксицилин, естрофем, дексаметазон, аспирин, метформин па и достинекс. Достинексот бил многу добар за превенирање на хиперстимлација у заради тоа ми го даваат зш имало доста јк.

Сега имам блаааги мали болки долу и се надевам дека нема да станат многу појаки. Ке купам електролити на Хумана да почнам да пијам од денес and the waiting begins.

Ви посакувам убав понеделник и убава работна недела.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.6.2014 14:56:45)

Lolla, честитки. Супер резултат имаш 19јк[sm=bravo.gif]. Што решивте, ќе смрзнувате? А за што ќе ги земаш електролитите Хумана, тие ти ги препорачаа во Клиниката или сама читаше дека се добри? Позз

lolla RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.6.2014 15:06:14)

Ловабле ако има за замрзнувае ќе замрзнеме, 30000 е за 5 години. Електролитите се препорачуваат за кога има дисбаланс на минерали, како во случајот со сега извадени јајце клетки, па сега тие се полнеле пак со некоја течност, како и да е, во странство препорачуваат спортски пијалоци (девојчето што беше до мене пиела исоспорт) ама јас не сакам благи пијалоци, па ке пробам со хумана.

Се состанале ли од фондот?

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.6.2014 15:07:56)

ИЗВОРНА ПОРАКА: lolla

.....Се состанале ли од фондот?

Со поплавава веројатно после 15-ти.....

Anonimen -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.6.2014 15:26:33)

punkcijata na jajce kletki so celosna anestezija se pravi? istata onaa sto se koristi pri operacii? [sm=zmeden.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.6.2014 15:28:28)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

punkcijata na jajce kletki so celosna anestezija se pravi? istata onaa sto se koristi pri operacii? [sm=zmeden.gif]

Не, оваа е краткотрајна, не е како за подолги операции...пункцијата трае 15-тина минути....ако не сакаш, може да кажеш не сакам со анестезија, твој е изборот

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување V дел (9.6.2014 16:41:08)

lolla, супер се 19 јк! Ајде со среќа, да бидат дружељубиви, да се отворат за контакти и да се множат [sm=smiley36.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  57 58 [59] 60 61   Следна страница >   >>