Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
stefanie imaj lesna bremenost,milo mi e za tebe,barem edna od nas uspea.jas ne uspeav nitu bez menstruacija,ja dobiv porano.mozebi mi e od sokovite sto gi dobivav na sekoe odenje vo wc. loveableMe te molam pisi mi sto da pravam ponatamu,na kakvi dopolnitelni ispituvanja mislis,sto ispita ti,imase slicen slucaj kako mene ili???? pisi mi te molam
Stefanie, честитки, би сакала да те замолам да ни пишеш за постапката на ИВФ, ккои инекции ги примаше, по колку, дали имаше и други подготовки, кое ИВФ ти е и сл, да споделиме за другите рингерајки.
Весник, на линкот ОВДЕ, јас напишав што испитав и што терапија ми дадоа, тоа чисто да си мирна дека не е тоа проблем, ако покаже нешто ќе ти дадат аспирин, Б комплекс и фолна појачано да пиеш неколку месеци и потоа пак можеш да правиш IVF. А понекогаш и се да е во ред, се случува ваква биохемиска бременост, но не значи дека треба да се откажуваш. Во секој случај, види се со докторот и посоветувај се што како понатаму.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 4.8.2014 15:06:31 >
Od 15 avgust e na odmor lazarevski butterfly jas denes se javiv I mi kazaa termin13 avgust ako sakam da odam na pregled no da ne se povtoruvam znaci zaradi kontrolata na stitnata zlezda I prl zakazav termin17septemvri primam terapija za stitnata zlezda I prl a ne sum bila na kontrola od17 april
весник, многу ми е жал... ова беше прво ивф, така? Ништо, не било ова твоето бебе. Тешко е, но ќе биде. Ти праќам позитивна енергија и храброст!
stefanie, честито! Ти посакувам лесна и пријатна бременост, ич ништо да не ти чуе Ако не ти е тешко пиши ни како се одиваше ивф-то, кое по ред е и каква терапија примаше?
да,мое прво ин витро.и навистина не ми е јасно,најверојатно станува збор за биохемиска бременост,што да правам понатаму,што да испитам,дали дека пиев во разлика на време еутирок и аспирин 100.имаше разлика 2 саати меѓу кои ги пиев овие две врсти на апчиња????многу тешко,како воз да ме прегазил.ембрионите беа одлични,така ми велеа,незнаеле кој да го одберат за да ми го вратат ,ендометриумот одличен,само тоа слушав и еве сега што се случи.е сега не ми е јасно,дали му се има случено на некоја од вас,и покрај тоа што примав терапија и кринон вагиналети,а бе како можам да прокрварам а примам субституција????? збунета сум скроз.
fala vi na site, ova mi bese prvoto ICSI, pred toa imav tri neuspeni inseminacii, mm ima mal broj na spermatozoidi. se stimulirav so gonal, na treti den mi vratija dva embrioni, i uste dva zamrzanvme. posle transferot stanav odma, nemase lezenje ni 5 min, prvite dva tri dena odmarav no pak nzi doma stanuvav, malku rascistuvav i od cetvrti den pocnav normalno da pravam se, vklucuvajki i po skali kacuvanje, samo ne napreganje ili tesko krevnje
ИЗВОРНА ПОРАКА: весник да,мое прво ин витро.и навистина не ми е јасно,најверојатно станува збор за биохемиска бременост,што да правам понатаму,што да испитам,дали дека пиев во разлика на време еутирок и аспирин 100.имаше разлика 2 саати меѓу кои ги пиев овие две врсти на апчиња????многу тешко,како воз да ме прегазил.ембрионите беа одлични,така ми велеа,незнаеле кој да го одберат за да ми го вратат ,ендометриумот одличен,само тоа слушав и еве сега што се случи.е сега не ми е јасно,дали му се има случено на некоја од вас,и покрај тоа што примав терапија и кринон вагиналети,а бе како можам да прокрварам а примам субституција????? збунета сум скроз.
aспиринот гледај да го пиеш попладне. Се што кажа погоре и мене ми кажаа и не им се веруваше зошто не успеа, така што не мисли многу, договори нареден ембрион кога да ти вратат и повеќе движење, немој да одмараш многу, очигледно циркулацијата и тебе ти е послаба, а тоа не е добро за ембрионите. Така што малце вежби, малце движење и следното сигурно ќе биде успешно. позз
Stefanie, фала што сподели позз
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 4.8.2014 16:01:20 >
весник, вака некако беше и кај мене, со четвртата инсеминација. Се ок, истата терапија со кринон и аспирин, и биохемиска. Јас се си мислам кај мене да не е дека планинарев на Водно две недели после инсеминацијата, иако докторот викаше дека нема врска, ама кој да знае, повеќе среќа следниот пат. Сега кога ќе направам ивф, нема шанси да пешачам толку интензивно
Инаку, ако уште немаш добиено, и ако евентуално фатиш ембрионче кога ќе излезе, може да го однесеш во Систина на испитување, како што ми кажа докторот, да се види да не имало нешто.
vesnik ne se sekiraj nie zenite sme jaki izdrzuvame se i mene mi bese neuspesno prvoto ivf i sto vikas site kazuvaat super endometrium redovna ovulacija redoven ciklus na maz mi spermogramot odlicen se odlicno i pak nisto jas mislam deka koga ke treba da dojde do oploduvanje mene mi paga imunitetot i zatoa ne ostanuvam trudna eve od ivf celo vreme sum isipana u usta ne afti neznam sto jazikot me pece duri sega od septemvri sakam imunolosko ispituvanje da pravam pa ke vidime sto ke se pokaze
Vesnik ne ocajuvaj mila, ne bilo pisano, treba hrabro da podneseme se sto ke ni pruzi zivotot, tesko e, mnogu e tesko I samo nie sto sme minale nis toj pat dobro te razbirame no zivotot sepak prodolzuva I ke ni pruzi uste sansi zatoa samo hrabro za da mozeme narednata sansa da ja ulovime I da uspeeme! ajde samo hrabro
taka mi kaza zena sto e medicinsko lice sega koga ke pijam pak aspirin da pijam i mleko jas sakav da kazam za tie kako mene sto ne go podnesuvat aspirinot na mene mnogu bi bese loso od nego i mm ne dava sega za ziva glava da go pijam
Девојки, ајде пишете која одеше со краток протокол за ИВФ без пиење јасмин (микрогинон) и како помина? Баш ме интересира дали може да се оди без јасминот и како изгледа терапијата. Пишете.
aспиринот гледај да го пиеш попладне. Се што кажа погоре и мене ми кажаа и не им се веруваше зошто не успеа, така што не мисли многу, договори нареден ембрион кога да ти вратат и повеќе движење, немој да одмараш многу, очигледно циркулацијата и тебе ти е послаба, а тоа не е добро за ембрионите. Така што малце вежби, малце движење и следното сигурно ќе биде успешно. позз
а како да го пијам аспиринот попладне.???? јас дека ми рекоа на гладно и кутрата јас си сфатив дека треба да го пијам насабајле ко ќе станам ко ќе сум гладна.и го пиев во 9 сабајле,па еутироксот во 10,па после ко ве читам дека не требало заедно да се пијат па почнав еутироксот да го пијам во 11 часот со само 2 часа разлика меѓу нив.е сега кога ќе појдам кај ендокринолог ќе го прашам за ова пиењево на аспирин и еутирокс заедно,зошто многу ме буни.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 5.8.2014 11:44:58 >
весник, вака некако беше и кај мене, со четвртата инсеминација. Се ок, истата терапија со кринон и аспирин, и биохемиска. Јас се си мислам кај мене да не е дека планинарев на Водно две недели после инсеминацијата, иако докторот викаше дека нема врска, ама кој да знае, повеќе среќа следниот пат. Сега кога ќе направам ивф, нема шанси да пешачам толку интензивно
Инаку, ако уште немаш добиено, и ако евентуално фатиш ембрионче кога ќе излезе, може да го однесеш во Систина на испитување, како што ми кажа докторот, да се види да не имало нешто.
не да немам,туку добив на 16 ден од трансфер,стомак ме отепа од болење,контракции јаки имав на секои 2-3 минути,како со нож да ме поминува некој.тоа беше само првиот ден.сега денеска ми е трет ден и само обилно крварам и малку ме боли стомак како менструални болки.
фала ви на сите за утешните зборови.ај ве молам пишете ми,за тие имунолошки испитувања каде се испитуваат,за двајцата партнери,што поточно треба да пишува во упатот и од каде упат да извадам,од матичниот гинеколог.сега знаете матичниот гинеколог ништо не дава никаков упат за сопрузите.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 5.8.2014 11:46:45 >
jas go slusav dr Tase vo edna emisija kade zboruvase deka za vreme na invitro trebalo da se pie nesto za imunitetot a toj preoracuva geranium 132 crveno pakovanje. za zelenoto pakovanje gledam po reklami go falat a za ova neznam kakvo e ama sigurno vo apotekite znaat. jas planiram barem 2 nedeli pred ifv da pijam geranium. i Tase kaza deka imunitetot imal znacenje pri ifv procesot
LoveableMe RR jas bev so kratok protokol. na vtoriot den imav pregled i mi zedoa krv, se bese vo red i istiot den zapocnav so stimuliranje so gonal..na 8 den pocnav plus so drugi ineksii za sprecuvanje da ne puknat predvreme jajce kletkite..dvete ineksii gi stavav vo isto vreme, naizmenicno vo stomakot i na 10 den bev na kontrola, bea okolu 15-16 i trebase uste dva dena da se bockam so istite i na 12 den vo odredeno vreme so ineksija za pukanje se bocnav.. i posle 36 sati bese punkcijata.. ti predlozija i tebe kratok protokol ili ?
Весник, на претходната страница, ти имам напишано линк да видиш ние што испитавме, во секој случај оди кај докторот ИВФ и прашај го што да испиташ и каде (да ти предложи) и потоа оди кај матичниот.
Во однос на апчињата, не знам зошто никој не ти кажал дека еутирокс се зема нагладно сабајле, тогаш најубаво го прима организмот и барем 1 час после тоа не треба да јадеш/пиеш. Затоа подобро е аспиринот попладне да го земаш.
Стефание, сеуште размислувам за каде да правам ИВФ втор пат, па ме интересираше како оди без јасмин, дали ако не се земе јасмин, може да дојде до хиперстимулација и сл. јас јасминот лошо го поднесував, затоа прашувам. Фала ти, позз, пишете и другите искуство
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 5.8.2014 11:53:30 >
ова заборавив да ви го кажам...пред околу една недела ми настана проблем со ушите,,,затнати,почнаа да ме чешаат и зујат...вчера кога го добив резултатот од бетахцг веднаш појдов на ушен доктор кој ме праша дали сум примала хормонска терапија,,,јас му кажав и ми рече дека ми настанала кандида во ушите како резултат на хормонската терапија...е сега завршив со капки канестен кој ужасно печат кога ги нанесувам и ќе имам третман од 15 дена со контрола на секо 3 дена....дека се погодено уште ова ми фалеше.
Loveable me jas piev mikroginon mesto jasmin niv gi davaat za da se odmorat jajnicite pred IVF.....
Капина, микрогинон или јасмин, тоа е исто. Само знам некои рингерајки почнуваат со супрефакт веднаш, без претходно пиење апчиња за контрацепција....затоа сакав да слушнам различни искуства.