RE: Прва нова храна на бебето (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Дохранување со густа храна

Порака

mama26 -> RE: Прва нова храна на бебето (13.1.2011 11:30:56)

samo priroden maca ako go prodavaat pa taka i nema da ima seker i ke moze doma da si go zasladuvate pomalku ako kupeckite se mnoogu blagi .

mama26 -> RE: Прва нова храна на бебето (13.1.2011 11:31:36)

uste edno prasanje penelopa za sto pomaga toa cajce od komraca?

penelopa -> RE: Прва нова храна на бебето (13.1.2011 11:35:29)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26

uste edno prasanje penelopa za sto pomaga toa cajce od komraca?

На него пишува: ги ублажува коликите, за урамнотежуваше на пребава, го смирува стомачето на бебето.

gvenda -> RE: Прва нова храна на бебето (13.1.2011 11:56:51)

mojata ima 8 meseci kupiv suvi kajsii dali moze da i svaram i da i dadam sto mislite
i da ve prasam za zitarkite sto osven oriz i pcenka davata i vo kakva forma gluten probavme vo kasicka i nemase reakcija ama bidejki ne sakam da i davam gotovi kasi sakam doma da i pravam so drugi zitarki

Maca25 -> RE: Прва нова храна на бебето (13.1.2011 11:59:29)

ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25

И на македонски е комрача. Баш имам дома некои кутивчиња од Хип чаеви, и на сите пишува дека има глукоза. А ова што го има погоре ставено Пенелопа, не знам дали го има кај нас. 

Тоа затоа што во Сло. сите се стремат кон БИО[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ...мене овој ми го препорачаа па затоа го земав.

И овде почнаа да носат БИО каши и сокчиња, ама не многу. ЈАс купував БИО АД млеко, во тоа време имаше 1 БИО кашичка и сокче мислам. Сега може има повеќе.

mama26 -> RE: Прва нова храна на бебето (13.1.2011 12:10:04)

ИЗВОРНА ПОРАКА: gvenda

mojata ima 8 meseci kupiv suvi kajsii dali moze da i svaram i da i dadam sto mislite

gvenda ako se prodavaat kajsii za bebenca vo teglicki znaci mozes i ti da i dades slobodno.samo ova razlikata ke bide domasno mesto kupecko.[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Isabella -> RE: Прва нова храна на бебето (13.1.2011 12:21:36)

Јас и ставам суво овошје (суви кајсии, суви сливи...) во кашичките со житарици. Свежото и сувото овошје го блендирам заедно и додавам 1-2 лажици житарици (7 корн, овесни снегулки...) за појадок или вечера.

Isabella -> RE: Прва нова храна на бебето (13.1.2011 12:39:09)

Еве како изгледа коренот на коморача (fenchel) од кој се прави чајчето против грчеви ѕа бебиња. Меѓутоа, коренот (плодот) се користи во исхраната. Јас неколку пати најдов Био и и го комбинирав со друг зеленчук во зеленчукова каша. Многу е здраво за стомачето, како за чајче, така и во исхраната.

Isabella -> RE: Прва нова храна на бебето (13.1.2011 12:42:14)

КЛИК

gvenda -> RE: Прва нова храна на бебето (13.1.2011 22:53:59)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Isabella

Јас и ставам суво овошје (суви кајсии, суви сливи...) во кашичките со житарици. Свежото и сувото овошје го блендирам заедно и додавам 1-2 лажици житарици (7 корн, овесни снегулки...) за појадок или вечера.

Isabela a kolkava e tvojata kjerka i koi snegulki i gi davas ili 7 korn

Isabella -> RE: Прва нова храна на бебето (14.1.2011 13:41:24)

7 корн се на Милупа, а овес можеш да најдеш во продавниците за здрава храна и во маркетите. Препрорачувам да земеш мелен овес и дирекно го ставаш во блендираното овошје, а може и во млеко или јогурт.
Изабела јаде разновидни житарици уште од 6 месеци.

AnnaMolly RR -> RE: Прва нова храна на бебето (19.1.2011 17:19:20)

Купив кашичка во прав од ориз и пченка на Нестле.
Ама кога ја подготвувам ми излегува цела со грутки и премногу густа.
Пишува дека треба 160 мл млеко и да се додадат 5 лажички каша. Сум пробала и помалку од пет да ставам, ама пак е цела со грутки и никаква е, како лепак.

Ајде помош!!!

oliva -> RE: Прва нова храна на бебето (19.1.2011 17:56:28)

i mene taka mi se pravese taa kasa,se dodeka ne probav so zica za matenje,sega ja pravam so zicata davpati promesuvam i grutcinja nema inaku stvarn e ko lepak

Тања РР -> RE: Прва нова храна на бебето (19.1.2011 18:04:14)

Aна Моли јас таа каша ја правев со јогурт ама ставав многу малку каша 1-2 лажички и многу убава излегуваше. И со млеко сум ја правела, исто, помалку од прашокот ставав. Јана ептен ја сакаше.

slavicav -> RE: Прва нова храна на бебето (19.1.2011 18:57:05)

Site na nestle se takvi nie gi jademe 8 zita i med i 8 zita i jogurt vkusni se ama grutki se pravat.Probaj mlekoto da bide mnogu zeshko i so postepeno meshanje inaku probaj ja oriz i pchenka na miluppa podobra e.

AnnaMolly RR -> RE: Прва нова храна на бебето (20.1.2011 10:12:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања

Aна Моли јас таа каша ја правев со јогурт ама ставав многу малку каша 1-2 лажички и многу убава излегуваше. И со млеко сум ја правела, исто, помалку од прашокот ставав. Јана ептен ја сакаше.

Тања, а јогуртот така на собна температура? Ќе се растопи кашичката?
И колку јогурт за 1-2 лажички?

AnnaMolly RR -> RE: Прва нова храна на бебето (20.1.2011 10:12:51)

ИЗВОРНА ПОРАКА: oliva

i mene taka mi se pravese taa kasa,se dodeka ne probav so zica za matenje,sega ja pravam so zicata davpati promesuvam i grutcinja nema inaku stvarn e ko lepak

Ќе пробам со жица, фала на помошта. Немаше да ми текне [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

AnnaMolly RR -> RE: Прва нова храна на бебето (20.1.2011 10:13:46)

ИЗВОРНА ПОРАКА: slavicav

Site na nestle se takvi nie gi jademe 8 zita i med i 8 zita i jogurt vkusni se ama grutki se pravat.Probaj mlekoto da bide mnogu zeshko i so postepeno meshanje inaku probaj ja oriz i pchenka na miluppa podobra e.

Па со врело млеко ја правев [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
И јас ја гледав таа на милупа, следниот пат таква ќе земам.

happy mamicka -> RE: Прва нова храна на бебето (20.1.2011 18:04:53)

jas ja pravev taa od oriz na nestle i mnogu retka pa mi izleze. a stavate golemi ili mali lazici kako za kafe?

Felly RR -> RE: Прва нова храна на бебето (20.1.2011 18:19:08)

Јас сите такви каши ги правам со големи (супени) лажици, ама во последно време, и не гледам баш по лажици, туку само ставам онолку колку што е потребно за да се постигне добра густина.

*miki mami* -> RE: Прва нова храна на бебето (20.1.2011 18:21:47)

Да не ви се прават грутки во кашичките мешајте ги со она рачка за матење јајца од порано железна со повеке тенки линии или со рачката од блендерот       ладно или топло млекото нема грутки сто посто проверено[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Felly RR -> RE: Прва нова храна на бебето (20.1.2011 18:30:54)

Јас додавам малку по малку, и цело време мешам и не ми се направиле грутки досега од ниедна каша

slavicav -> RE: Прва нова храна на бебето (21.1.2011 23:31:04)

Kakvo sirenje im davate na [sm=duda.gif] kravjo,kozjo,mlado,staro[sm=zmeden.gif] I od kade kupuvate?

Felly RR -> RE: Прва нова храна на бебето (22.1.2011 10:14:59)

Па за почеток се дава АБЦ намаз, а кога ќе почнеш да даваш сирење мислам според мене исто е дали кравјо, дали козјо, и да биде старо.

gvenda -> RE: Прва нова храна на бебето (22.1.2011 20:09:31)

od koga pocnavte da im davate griz i dali moze so voda da se prigotvi namesto so mleko 

Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>