RE: Прва нова храна на бебето (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Дохранување со густа храна

Порака

Палешка РР -> RE: Прва нова храна на бебето (12.3.2011 22:01:57)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

Женски може ли да му давам праски од компот? Компотот е од лани направен и е сосема природен едино ми е што има шеќер ама мислам нема многу, проба кашичка од праска и ја обожава а јас се трудам повеќе домашно да му давам па дали може од нив да му правам кашичка?

Може..и јас и давав на Миа, со бисквити или ориз.

ole2004 -> RE: Прва нова храна на бебето (12.3.2011 23:15:38)

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz

Ole2004 mozes da i dades kasicka od modra sliva.Nie pa obratno poveke sme po zelencukot ovosje mu imam dadeno samo jabolko mada ne go saka mnogu
Fala za odgovorot arh-diz,za modra sliva ne mi teknalo,ajde utre ke probame.Inaku i nie sme po zelencukot,a ovosni kasicki gi jademe samo po nekolku lazicki.

ananikol -> RE: Прва нова храна на бебето (14.3.2011 17:33:24)

Mamicki,praz od koga pocnavte da ima davate na bebuskite???

ole2004 -> RE: Прва нова храна на бебето (14.3.2011 18:47:42)

Jas seuste i nemam dadeno,no patronaznata sestra mi rece deka mozam da i stavam vo zelencukovite kasicki,kako i kromid i luk[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ananikol -> RE: Прва нова храна на бебето (14.3.2011 21:34:40)

Ole, jas  lukce ili kromidce veke mu stavam povremeno koga ke mu se vari supickata  ama praz se uste nemame probano.
Mislam deka se dava pokasno,po lukceto i kromidceto ama koga tocno neznam

arh_diz -> RE: Прва нова храна на бебето (15.3.2011 7:59:01)

Dali stavate magdenos i site ostanati zeleni od ovaa grupa na mene mi rece pedijatarot dka moze da stavam vo kasickata vareni i dea bile dobri za stomaceto

Maca25 -> RE: Прва нова храна на бебето (15.3.2011 9:00:18)

Јас ставав магдонос и целер кога варев супа за Нина, но не и ги давав да ги јаде.

ole2004 -> RE: Прва нова храна на бебето (15.3.2011 10:28:31)

Jas i stavam na Eva vo zelencukovite kasicki,potoa vo blender i si gi rucka.

Sandric -> RE: Прва нова храна на бебето (15.3.2011 10:31:57)

A koga pocnavte da davate grasak ,boranija ,leka i slicni mesunkasti zelencuci?
A zolcka od jajce?

ole2004 -> RE: Прва нова храна на бебето (15.3.2011 10:48:09)

Boranija i dadov na 6,5meseci,a grasak,leka i zolcka uste ne sme probale.

Maca25 -> RE: Прва нова храна на бебето (15.3.2011 11:42:15)

Јас со боранија, грашак, леќа почнав мислам после 8 месец. не дека нешто посебно ги обожаваше... ама важно сега ги јаде.

AnnaMolly RR -> RE: Прва нова храна на бебето (15.3.2011 12:14:54)

Јас вчера боранија прв пат му дадов со морков и се изнајаде! Ќе пробам и со грашак деновиве, а докторката ми рече дека може и грав убаво било за стомакот.

Pepelaska * -> RE: Прва нова храна на бебето (15.3.2011 22:48:17)

Јас па утре сакав да му дадам грашак или рано му е

Pepelaska * -> RE: Прва нова храна на бебето (16.3.2011 9:03:28)

женски може ли да му дадам од замрзнатата брокула , барав свежа не ми се свиѓаа се исушени беа ?

Martins mom -> RE: Прва нова храна на бебето (16.3.2011 10:47:02)

Таман му е Пепелашка за грашок, пробај го, а и брокула дај му, нема да има гајле.

Pepelaska * -> RE: Прва нова храна на бебето (16.3.2011 12:02:50)

Пак јас со прашањата [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]ноќните кашички како им ги дававте на [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] пред спиење или малку порано, сакам да му дадам некогаш ама моево е научено со млекце навечер да го наполни мешето па да спие, совет?

Џесика -> RE: Прва нова храна на бебето (16.3.2011 12:05:44)

Па веќе кога ти заспива со пиење млеко, можеш саат и пол- два пред спиење да му дадеш ноќна кашичка...

ananikol -> RE: Прва нова храна на бебето (16.3.2011 13:23:27)

Dali stavate magdenos ?

---  Stavam sekogas koga imam svez i potoa mu go blendiram so ostanatoto i mu go davam.

mi rece pedijatarot dka moze da stavam vo kasickata vareni i dea bile dobri za stomaceto

----- I jas go dobiv istoto mislenje od pedijatarot

antonie -> RE: Прва нова храна на бебето (16.3.2011 14:43:46)

od koga moze da se dava meso?

Pepelaska * -> RE: Прва нова храна на бебето (16.3.2011 17:18:25)

Ние имаме 6 месеци и една недела и педијатарот ми рече може да се почне со месо, ама јас пошто почнав со дохран од 5 и пол некако ми е наеднаш на месо да се префрлиме мислам дека ќе почекам до 7  а инаку можеш супа пример со морков и брокула и да ставиш мевце па од водата прво да даваш па после со месото, значи од 6 месеци може ама ти најдобро знаеш а мислам дека за почеток е пилешко или телешко

Pepelaska * -> RE: Прва нова храна на бебето (17.3.2011 18:35:23)

ЃЕнски читам тука за пудинг како им дававте и од колку месеци

Snowhite RR -> RE: Прва нова храна на бебето (17.3.2011 20:54:26)

Јас пудинг првпат му дадов на 8 месеци, ама купечки, па после тоа дома му правев. Еве тука можеш да прочиташ од другите мамички на таа тема што напишале

baby_bump -> RE: Прва нова храна на бебето (19.3.2011 14:03:30)

Како да го спремам оризот? и со што да го мешам оти вака само ориз малку има блуткав вкус.
Инаку му давав само ориз (малку потпечен и смелен ориз го сварив како пудинг)и вчера ориз и брокула готова кашичка, но има многу лош вкус и мирис, па сакам да смешам со нешто. предлог?

Snowhite RR -> RE: Прва нова храна на бебето (19.3.2011 14:58:48)

ИЗВОРНА ПОРАКА: baby_bump

Како да го спремам оризот? и со што да го мешам оти вака само ориз малку има блуткав вкус.
Инаку му давав само ориз (малку потпечен и смелен ориз го сварив како пудинг)и вчера ориз и брокула готова кашичка, но има многу лош вкус и мирис, па сакам да смешам со нешто. предлог?

Јас оризот секогаш му го мешав или со банана или со јаблко варено или печено, само така го јадеше, инаку не сакаше да го јади и додека беше помал му давав само мелен ориз

Pepelaska * -> RE: Прва нова храна на бебето (19.3.2011 17:05:39)

Од колку месеци почнавте со јогурт и павлака и со што комбинација?

Страница: <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>