Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Моето бебенце ( 9 мсеци) има пробано спанаќ само готова кашичка. Ама сега сакам да и сварам. Колк ливчиња се доволн иза оброк? Секако ќе го измешам со кисело млеко и морков. Фала
Моето бебенце ( 9 мсеци) има пробано спанаќ само готова кашичка. Ама сега сакам да и сварам. Колк ливчиња се доволн иза оброк? Секако ќе го измешам со кисело млеко и морков. Фала
nie seuste ne sme pocnale ama sto mi imat kauvano i sto imam citano polovina livce bidejki e jak i ja menja bojata probaj za pocetok epten malku kako dva santima pa ke vides
vcera za prv pat pecena jabolka i dadov na mila ama ne smeev mnogu samo 5 6 lazicki ama si gi jadese nemase gajle kako sto pisa bethany kako da e jadela koj zne kolku so lazice ne i davase ni kapka da otide vo aut
Pa okolku 10tina livcinja, zavisi kolku ti jade na obrok. Jas koga pravam spanakj za sin mi, stavam 10-15 livcinja, zavisno od goleminata na listot i od toa kolku oriz ke stavam (ako go stavam), a go mesam so malku kromid i morkov dinstani na puter. Sakam taka da mu bide povkusno, oti ne sakam da go mesam so kiselo mleko, poradi zelezoto - sakam maksimalno da se iskoristi. Kiseloto mleko mene mi e spas za mnogu jadenja, ako ne mi gi jade, ke mu stavam lazicka-dve, ama epten vo kraen slucaj.
vcera za prv pat pecena jabolka i dadov na mila ama ne smeev mnogu samo 5 6 lazicki ama si gi jadese nemase gajle kako sto pisa bethany kako da e jadela koj zne kolku so lazice ne i davase ni kapka da otide vo aut
Кажи колку се слатки кога мљацкат тако мали. Браво за нив.
mamicki aj ako moze brz odgovor i pecev jabolko na mila denes pak ama eve ja sega nesto se mrsti ne saka sinoke si jadese sega ne saka a i staviv ad mleko so nea ja razredov za da bide po tecna moze li da ja cuvam nekolku saati ili ne
Pomagajte! jade samo frutolino ( go obozava), banana i sokcinja. Nisto drugo ne saka. Mislev deka ne znae detevo da jade od lazicka pa zatoa pluka, ama eve frutolinovo kako golema go srka od lazicka. Ima eve skoro 6 meseci, i nekni i dadov malku da lizni smoki (me gledese tazno dodeka jas grickav) i kako kuce se zagnuvase po smokite. Izgleda gi saka deka i se soleni. Ama ne i davam neli ne smee sol. Eve nekolku dena gi jade zelencukovite kasicki samo so prevara: ja podlazuvam da lizne od smokite pa da otvori usta za da i go stavam laziceto vo usta. A samo taka kasa da i dadam ja stiska ustata i ne saka. Kazuvajte dali malku sol da stavam vo kasickite ili smoki nekolku da rastopam ili sto? Ne saka blutkavo i e?
< Поракaта ја уредил libra.n -- 16.1.2012 11:58:14 >
Probaj malku puter ili maslinovo maslo stavi vo zelencukovite kasicki. Jas bi ti preporacala puter, osobeno onoj mlecniot na Z'bregov. Definitivno go menuva vkusot na podobro. A za sol pocekaj uste malku. Jas dodusa, morska sol stavam ponekogas, od onaa vo zeleno pakuvanje, so vitamin B9. I toa epten malku.
jas sol tek sega na 10mes pocnav da stavam i toa minimalno,a za podobruvanje na vkusot na zelencukovite stavav maslinovo ama i taka ne mi gi sakase pa se konsultirav so pedijatar mi rece moze jogurtce da stavam 2 lazici i taka gi projade so blagite kasi nemavme problem ama ete sega smeni zelencuk meso jade a zolcka i ovosje ne saka,pa so sok nadoknaduvame gi saka kislekastite sokovi od borovnica jabolko brusnica.
Либра.н , јогуртот дефинитивно го подобрува вкусот на зеленчуковите - пробај така или со путер, а може да пробаш и комбинација: јогурт и рипчиња/крекери, а со смоките почекај.
Nie uste ne sme pocnale so nishto drugo osven cice Vcera napolnivme 4 meseci i uste nekoe vreme ( 2 nedeli) kje bideme samo na cice zasto odlicno napreduva od mleko...ama kaj i da e kje pocneme so vkusovi... sovet od mojot pedijatar bese sledniov: najmnogu dva vkusa vo tek na nedela...sekogas da pocnam predpladne (zaradi eventualna reakcija) razredeno so voda 2:1 prviot pat i ne poekje od 20-25 ml vo eden obrok a najmnogu dva vo eden den... mi rece da pocnam so jabolko-kamilica sokce,pa krusha sliva kajsija banana praska....i taka postepeno.. e sega ne znam dali da mu dadam so lazice ili shishe...( gi saka on i dvete)..
pozdravce
Nie uste ne sme pocnale so nishto drugo osven cice Vcera napolnivme 4 meseci i uste nekoe vreme ( 2 nedeli) kje bideme samo na cice zasto odlicno napreduva od mleko...ama kaj i da e kje pocneme so vkusovi... sovet od mojot pedijatar bese sledniov: najmnogu dva vkusa vo tek na nedela...sekogas da pocnam predpladne (zaradi eventualna reakcija) razredeno so voda 2:1 prviot pat i ne poekje od 20-25 ml vo eden obrok a najmnogu dva vo eden den... mi rece da pocnam so jabolko-kamilica sokce,pa krusha sliva kajsija banana praska....i taka postepeno.. e sega ne znam dali da mu dadam so lazice ili shishe...( gi saka on i dvete)..
pozdravce
za doktorot . se na mesto.
ako saka caska podobro caska odnosno lazice,nema potreba da se navlekuva na slatki pijalaci od cucla. kasi ne od cucla,osobeno ako saka lazice :-)
pozdravce
andriance i mene mi rece prvo so bistar sok od jabolko samo dve nedeli pa potoa drugo i lazice po lazice da zgolemuvam e kako ne sto ke oseti od edno lazice prviot den i dadov sabajleto tri lazicki i vecerta i dadov 20ml od utre denta i go napolniv siseto i si pie i go mnogu saka dve nedeli ne bevme samo edna nedela i potoa i dadov peceno jabolko blendirano so ad mleko za poretko da e i eve deneska i pravev domasen sok od jabolko i morkov go pie nema gajle ovoj mesec ke bideme samo na jabolko i morkov naredniot ke vneseme kompir i od mart pocnuvame so se fakticki togas polnime 6
мамичке поарно секоја недела нов продукт да видеш реакција отколку по цел месец со 1 продукт па после 6м се наеднаш....3дена во неделата еден продукт ,после другата недела пак 3 дена друг продукт и се така
мамичке поарно секоја недела нов продукт да видеш реакција отколку по цел месец со 1 продукт па после 6м се наеднаш....3дена во неделата еден продукт ,после другата недела пак 3 дена друг продукт и се така
kikicka normalno deka po tri dena nov produkt i od 6 mesec pak sekako po tri dena ali ova za sokot mi bese nekako bez veza dve nedeli
So mesunkastive jas pocnav nekade od 7 meseci. Ama ne sum mu dala uste lekja i grav, dodeka grasok i boranija ni se vekje na redovnoto meni.
E sega, i jas imam prasanje: koga dadovte riba? Pedijatarot mi rece mozam da mu dadam na I. so 10 polni meseci (vekje gi ima), arno ama, denovive maka imame so zabite, pa poslabo jade. Dali da pocekam da mu probie zapceto (se gleda, kaj i da e, ke izleze), ili pak mozam da mu dadam? Mi e strav da ne ne ja saka ribata poradi makata sto ja ima sega. A jas mnogu sakam riba, i sakam da go naucam da jade.