Melanija RR -> RE: Кафето и чајот опасни за трудниците (26.11.2014 12:42:33)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88 Da ve prasam devojki dozvoleno e da se pie caj od brusnica prvite 3 meseci? ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Да, дозволено е, па и препорачливо при појава на цистит или нешто слично. Секако, да не се претера со количините, и битно е брусницата да биде застапена во поголем процент, да не е чајот претежно од хибискус, како што знаат да бидат. ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88 Zedov od toj na Vitalia sto e so 60% brusnica pa si velam dovolno e dve solji na den. Vie devojki piete caevi nekakvi, ili topli napitoci? ИЗВОРНА ПОРАКА: sashka123 tea 88 jas pijam caj od kamilica so med i caj od bel slez.. mene mi kazaa da ne pijam od brusnica.. ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88 A koj ti kaza da ne pies od brusnica lekar? ИЗВОРНА ПОРАКА: sashka123 Inaku tetka mi e ginekolog i taa mi rece da ne pijam caj od brusnica. ИЗВОРНА ПОРАКА: sonce79 I mene mi kazaa da izbegnuvam brusnica, pijam ovosni caevi sekakvi ama ne od brusnica ИЗВОРНА ПОРАКА: Ki4iko Ова што го кажавте за чај од брусница е сосема спротивно од она што јас го знам.Некако не ми е верно чајот од брусница да е забранет,кога тој се ПРЕПОРАЧУВА кај трудници,особено за превентива од бактерии на урина.Јас во двете бремености пиев чај од брусница ,сеуште пијам,и со тоа се заштитив од секакви воспаленија на бешиката на кои сум подложна.Исто јадам и сува брусница, мислам дека е одлична брусницата за бремени, ова кажано од нутриционисти и лекари,а еве јас на дело го спроведувам [sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: tea 88 I jas bas citav denes za cajot od brusnica i po drugi forumi i ne procitav nigde deka e steten, sega ne da se preteruva ama 2-3 solji e dovolno. I vo prvite 3 mes. citav piele uvin i caj od brusnica , a denes dr.Zahariev go gledav na tv kazuvase deka za gadenje moze da se pie caj od nane i uste 2 drugi vo kombinacija ama ne zapamtiv koj bea. ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful И мене гинеколози ми препорачаа чај од брусница, така што продолжувам да го пијам. Посебно е добар за уринарните патишта.
|
|
|
|