miana -> RE: За или против планиран Царски рез! (29.1.2014 12:27:33)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond Живи и здрави, за второ планирам царски. Зошто? Затоа што со првото ми велеше докторот, мало е бебето, до 3200 макс, иако ехото покажуваше околу 3700 кога влегов во деветти (докторот што ми ја водеше бременоста, ме породи). И така цел ден со ненормални болки, 1 ден поминат од краен термин, за на крај да завршам со итен царски и со зборови на докторот кон мм: ќе гледаме да го спасиме бебето. А мм го прашал: А жена ми? Др рекол не знам ќе видиме. Бебе се роди 4050кг, јас сум ситна по градба, тесни колкови, не сакам да помислам што се ќе се случеше ако ме качеа на бокс. Можеби и двајцата ќе останевме осакатени. Не сакам пак низ тој пекол да минам, повеќе од 10 саати да си со ненормални болки, ем гледа дека не бива и пак на сила природно та природно. Евентуално би пробала со природно ако ехото покажува на ден на пораќај тежина на бебето помалку од 3500кг. Ама можеби. Многу сакав природно, ама по она што го поминав, на секунда до природен пораѓај, а во сала да те носат и да не знаеш што се случува и зошто итен царски, не фала. Братучетка моја се одлучи за второ со закажан царски, со првото исто беше закажано. од пусти страв од природен пораѓај. Па не е помалку мајка од останатите, нели? Не сакам пак низ тој пекол да минам, повеќе од 10 саати да си со ненормални болки, ем гледа дека не бива и пак на сила природно та природно. Јас со првото дете имав 15 часа невидени болки, со лазење по ходници и урлање ( види тема втора бременост - имам пишувано детали ) а со второто дете јаките болки почнаа 15 минути пред погарај а претходно 1 час имав смешни болки и затоа се зачудив кога ми кажаа дека сум 8 прста отворена ...Такада муабетот ми е дека не треба да ве плаши првата бременост.. Задолжителен царски најчесто одат оние кои со првата бременост ги породиле царски. Пак ке повторам дека не е мерило првиот пораѓај и од таа причина отворив тема ВТОРА БРЕМЕНОСТ за да идните мајки со втора бременост видат колку е полесно и сите искуства со втора бременост. Да не се сватиме погрешно, јас немам ништо против царски рез или пак против оние кои што по свој избор ке се породат на тој начин, само си кажувам дека јас лично не би подлегнала на операција за нешто кое што може да оди полесно и природно.
|
|
|
|