zami -> RE: Во кое училиште учи вашето дете и дали сте задоволни? (26.4.2010 10:49:37)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mis. ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanja K. Од каде знаеш на какви деца ке налетате во друго школо???????Или тие бидејки сега не ги знаеш ке бидат супер.Секаде има такви деца што се потемпераментни. Тука си во право.Децата со кои е во група и учителките дигнаа раце.Немаат никаква контрола и авторитет.Воопшто не реализираат никаква програма,немаат никакви активности бидејќи постојано се закачаат.Сите едвај чекаме да завршат но што понатаму...ако се заедно во школо.[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] mis. izvini odnapred sto ke bidam direktna ama premnogu se grizis, toa sto decata uste vo gradinka se zakacaat e prirodno, a ucitelkata nesmee da se vadi na toa deka zaradi niv nemoze da ja sproveduva proigramata, pa tie se deca sto ociekuva taa da sedat cel den i muabet da i pravat. Kaj sin mi site maski se tolku slozni i jas vikam kako banda se ama ucitelkata uspeva da gi stavi vo red, nekogas normalno i nie od doma si reagirame ako ne opomenat deka ima los period, ama ne3jze i e rabota da gi animira tie petgodisni decinja, a ne da odi taa po nivniot pamet. I ne ocekuvaj deka nekade na drugo mesto ke bide podobro. A sto se odnesuva do celodnevnata bidejki eve i jas se rasprasuvav. Znaci koga se celodnevna, imaat nastava od 8.00 do 15.00 vo meguvreme tamu imaat dorucek i rucek. A koga se dneven prestoj imaat nastava od cetiri casa (na primer od 8.00 do 12.00 ili 12.00 do 4.00) a vo ostanatiodot del od rabotniot del sedat vo skoloto zgrizeni od edna ili dve ucitelki ama so slobodni aktivnosti. Znaci ti mozes da go zemes od skolo koga sakas otkako ke im zavrsat casovite. I vo dvata slucai vo skolite isto kako i vo gradinkite imaat dezurni ucitelki koi sedat do 17.00 casot so onie deca cii roditeli se na rabota. E sega zavisi povtorno se od ucitelkite, ama mene mi preporacaa deka dnevniot presto e po dobar za decata bidejki ne se optovareni so casovi a vo ostanatiot del dodeka se vo sklo si pisuvaat domasni i sl. Dodeka vo celodnevan cel den treba da se koncentrirano a posle ako nesto ne sovladale dovolno moze i doma da imaa domasno. Jas Mitko ke go zapisuvam vo Vlado Tasevski vo Kozle bidejki ni e najblisku ama tuka nema dneven prestoj ima samo celodnevna i klasiucna kade decata od prvo oddelenie odat na smeni sto za mene e nonsens
|
|
|
|