|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1] 2   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Колку пелени дневно!
2.11.2009 19:24:30   
mis.
Колку помочани/покакакани пелени имате дневно?На колку време му ги менувате пелените?
Ние дневно имаме по 6 пелени,тоа е некој просек.Некогаш помалку но некогаш повеќе,зависи.Едно на утро откако ќе стане,па какаме па после првото спиење,па пак какаме,потоа после второто спиење и за добра ноќ.
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Колку пелени дневно!
2.11.2009 19:48:33   
BEBICA
Vo pocetokot menuvav peleni na sekoi3h a nekogas i na 2h.
I trosevme do 7-8 peleni dnevno.Od koga pocnavme da sedime na noksirce so 9 mesici namalivme na 3-4 peleni dnevno poradi toa sto mnoogu cesto se slucuva pelenata da i suva koga ke ja stavam na noksir pa taka da i ja vrakam cistata pelena.

Дајте и на жена десет добри совети, таа ќе го следи само еднинаесеттиот - својот.

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 2
2.11.2009 19:51:04   
Cacko
Sto znam,vo prosek 5-6 peleni dnevno.Od pocetokot pagav vo trans i koga ke prdense i gi menuvavuser posted image ama sega veke ne

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 3
2.11.2009 19:54:18   
mis.
да на почетокот и јас менував многу често бидејќи и какаше доста често но сега си фативме некој ред.

(Одговор на членот Cacko)
Непосредна врска до пораките: 4
2.11.2009 21:05:25   
mother 29
во градинка со две и плус чиста на него ,дома уште една и една за спиење,ама Марко кака во туте!

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 5
2.11.2009 21:35:58   
mami
ух, па што знам..вањда сме некаде 6-7 зависи од расположение за какањеuser posted image user posted image user posted image некогаш се случува за пола саат три пелени да смениме

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 6
2.11.2009 21:55:13   
Еца
6 до 7 пелени, зависи.Бидејќи еднаш дневно ми кака, а знае и да кака на два дена, така да тоа ни е просекот.

< Поракaта ја уредил Еца -- 2.11.2009 21:56:01 >

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 7
3.11.2009 1:03:28   
nadica
па зависи од денот просек по 6 ако ја осетам за какање во нокшир ама ако не ја осетам и по 2-3 пелени за половина час user posted image user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 8
3.11.2009 8:20:02   
profesorica
и ние сме во просек со 6-7 пелени.да не се повторувам зависи од какањето.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 9
3.11.2009 15:36:23   
Iva
И ние го држиме просекот околу 5-6 пелени дневно. 

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 10
21.3.2010 22:57:55   
mis.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Едно прашање
На колку часа сменувате еднократна пелена на бебето? Јас на 2-3 часа, па си велам да не претерувам малку?

ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29

дали кога ја менуваш пелената е полна со пишки или е полу празна ?!
ако не е полна ,нема потреба толку често менување.....едино,ако не е какана!

Не само полупразна, туку некогаш и празна...и ставам нова.

ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29

нема потреба тогаш толку често,пробај на 3-4 сата,па ке видиш,ккао ке оди работата!

хеех ке издржиш подолго време со еден пакет пелени

ИЗВОРНА ПОРАКА: MamaOhrid

До три месеци пелена му менував на секои 2-3 саати. После третиот месец му менувам на 4 саати и замислете во добивка сум . Едно пакетче подолго ми трае . Во денот му менувам 4 пелени, во 9, 13,17 и 21 часот и најчесто ова ми се поклопува и со какањето. Ако се покака измеѓу тогаш во денот по 5 пелени. А јас, демек ме разбира, му велам ајде сине какај пред да ја смениме пелената, а тој пак, демек ме слуша и кака.

(Одговор на членот Iva)
Непосредна врска до пораките: 11
22.3.2010 7:38:47   
Adrijana
Po 6-7 peleni, nikogas pomalku, moze  samo poveke da seuser posted image

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 12
22.3.2010 8:14:43   
biljana16
Jas na pocetokot mu menuvav okolu 10 peleni na den bidejki po celo vreme se kakase a sega 6-7 peleni na den.

(Одговор на членот Adrijana)
Непосредна врска до пораките: 13
22.3.2010 8:48:03   
topce
преку ден се секако 5-6 тоа до 19 часот.
е сега навечер е 1 ако не е топло и не пие вода,
ама кога е лето стигнуваме и до 3-4 навечер.
и тоа се буди и кенка не трпи ич да биде со полна пелена.

(Одговор на членот biljana16)
Непосредна врска до пораките: 14
16.4.2010 23:30:36   
sinolicka
vo pocetokot na 3 saati duri i noke mu menuvav ,a sega nema pravilo pie mnogu tecnosti kaka po 2-3 pati vo denot ne sum broela moze 5-6 neznam

(Одговор на членот topce)
Непосредна врска до пораките: 15
17.4.2010 1:01:04   
Snowhite RR
На почетокот повеќе, затоа што често се случуваше само што ќе му сменам пелена да се покака, на чисто какашеuser posted image , а сега на 4 саати значи 4 пелени преку ден, а ноќе не му менувам, мнооогу ретко и тоа до 11часот ако го сетам дека е покакан, после 11 часот никако

(Одговор на членот sinolicka)
Непосредна врска до пораките: 16
17.4.2010 1:03:40   
Rossana
Zavisi... obicno gi menuvam posle sekoe vtoro jadenje, a ako se pokaka toa e + po 5 sekako nekogas i 6

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 17
17.4.2010 1:14:04   
Maca25
максимум 5 пелени дневно. Нина сабајле кога ќе стане одма кака и тоа во пелената од ноќта, и пред бањање обавезно кака некаде околу 7.30 до 8. Преку ден последниве 2 месеци дали 2 пати се искакала. така да нема потреба од многу пелени менување.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Rossana)
Непосредна врска до пораките: 18
17.4.2010 17:26:46   
Палешка РР
Ма којзнае колку, не бројам. Кога ќе плаче од што немам друг адут, чинам преслечи ја за да се заќутиuser posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 19
17.4.2010 21:27:24   
Весна

Ма којзнае колку, не бројам. Кога ќе плаче од што немам друг адут, чинам преслечи ја за да се заќутиuser posted image

user posted image user posted image user posted image   истото и ние го правиме. user posted image Се` уште не сум броела. Претпоставувам минимум 5-6 пати, често се случува по секое јадење да се искака. И сега од што многу мрда, пафта со тие ножиња и ја изместува пелената, па колку пелени толку и боди менуваме.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 20
17.4.2010 21:32:22   
Martins mom
7-8 peleni standard !!!

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот Весна)
Непосредна врска до пораките: 21
17.4.2010 21:58:05   
Medo
Околу 5 пелени дневно. Отрпилика на секои 3 саати менуваме, освен нели, ако се искака (тогаш во мемонт менуваме user posted image ).

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 22
20.4.2010 0:26:45   
Iv14
4-5 peleni od sabajle do legnuvanje...noke ne i menuvam

(Одговор на членот Medo)
Непосредна врска до пораките: 23
20.4.2010 9:47:49   
matushka
5 do 6, nekogas i poveke, zavisi od toa kolku pati se si kakne na cista pelenkauser posted image

(Одговор на членот Iv14)
Непосредна врска до пораките: 24
21.4.2010 17:00:59   
ripce
Како бре луѓе 5-6 пелени дневно? јас на мојот на 2 саати му менувам пелени, како на штотуку родено бебе, многу пие течности постојано му се полни пелените, и што е најважно ако не му сменам што е можно почесто веднаш му се појавува црвенило...

"Кога сте мајка никогаш не сте сами во своите мисли. Мајката секогаш мора да мисли два пати, еднаш за себе и еднаш за своите деца."

(Одговор на членот matushka)
Непосредна врска до пораките: 25
Страница:   [1] 2   Следна страница >   >>
Страница: [1] 2   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?