|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Колку пелени дневно!
21.4.2010 17:24:06   
mis.
И јас 5 - 6 пелени и после секое пресоблекување т. е менување на памперс ставам павличева маст од бекутан и сум немала мака од црвено газе.Рипче па пробај со виолета тие доста упиваат дури подобро и од памперс.Еве јас веднаш штом ќе стане не му менувам веднаш туку прво пие млеко ќе се искака па после и издржува иако цела ноќ не е пресоблечен.

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 26
18.9.2010 12:56:50   
mosa
3-4 peleni dnevno

BRAKOT vsusnost e fensi zbor za posvojuvanje vozrasno masko dete koe ne e sposobno da se grizi samoto za sebe!!!

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 27
20.9.2010 9:16:14   
ananikol

Ne sum broela,eve sega gi brojam.....5-6 peleni

(Одговор на членот mosa)
Непосредна врска до пораките: 28
26.11.2010 18:09:39   
mila mama
Okolu 5-6 peleni na den. Sega sme 8-ma nedela, do sega kakase 1-2 pati vo denonokieto(se slucuva i vo 3 nasabajle da kaka). no sega eve 2 nedeli kaka na sekoi3-4 dena. Ja prasav patronaznata sestra i mi rece deka vo ovoj period e normalno da se kaka poretko otkolku na pocetok. Dodeka bebeto e samo na majcino mleko urinata i fekaliite ne se mnogu opasni za kozata i ne go pecat deteto. Koga ke se vkluci tvrdata hrana urinata pece i togas duri i da ne e kakano bebeto treba da se presoblekuva pocesto.

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 29
26.11.2010 18:15:06   
***Lide***
i nie tuka nekade 5-6 a mozi nekogas i poveke pr ako se pokaka stom sum mu ja smenila pelenata user posted image i toa se slucuva mnogu cesto

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 30
27.11.2010 8:31:22   
denim
Само што се родија по 7 пелени (за едно дете user posted image ) а сега точно 6, доколку се разбира не се "унередиме" у меѓувреме.

(Одговор на членот ***Lide***)
Непосредна врска до пораките: 31
27.11.2010 12:01:33   
Pepelaska *
okolu   5  6 menuavme porano poveke trosev ama sega noke ne go preslakam izdrzuva do sabajle

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот denim)
Непосредна врска до пораките: 32
27.11.2010 13:45:41   
strelec 8
od sabajle do vecr korpata vo wc ne gi sobira site bidejki imama dve deca so pelena.toa pogolemoto sto nemozam da go odvikanam od pelena e na 4-5dnevno a i bebeto tolku.znaci minimum po 10 peleni dnevno se frla vo korpa.lele ziv trosok

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 33
27.11.2010 14:43:42   
arh_diz
Izgleda jas nepravilno go presoblekuvam jas trosam10-12 vo tek na 24 casa i noke koga ke se probudi go presoblekuvam

Биди тоа што си

(Одговор на членот strelec 8)
Непосредна врска до пораките: 34
30.12.2010 15:01:30   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz

Izgleda jas nepravilno go presoblekuvam jas trosam10-12 vo tek na 24 casa i noke koga ke se probudi go presoblekuvam

И јас трошам приближно толку. Пелена менуваме на 2-3 саати и навечер обавезно, не го оставам мокар.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 35
30.12.2010 15:04:21   
mama26
bebinjata do 2 ,3 meseca pocesto mokrat i zatoa poveke trosat..kako rastat pomalku peleni

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 36
23.1.2011 13:39:53   
penelopa
Ајде едно прашање. Незнам зошто неделава секогаш кога ќе се покака син ми се му оди нагоре и тоа само кога е покакан . Дали е до мене па не му ја местам пелената добро незнам. Ништо различно не правам од предходно. Инаку користиме Памперс 3 (од 4 до 9кг) он тежи околу 6. Имал некој вакво искуство?

< Поракaта ја уредил penelopa -- 23.1.2011 13:40:15 >

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 37
23.1.2011 13:52:58   
skorpijana
jas trosam okolu 15 peleni za dvajcata noke ne gi soblekuvam zatoa sto ne i e mokra mnogu sabajle koga stanat se soblekuvame
penelopa na mene mnogu pati mi pretekuva ali samo koga se mnogu mocani ali pokakani ne mi se slucuvalo ke ti odgovori nekoj koj imal takvo iskustvo

Непосредна врска до пораките: 38
23.1.2011 17:30:17   
arh_diz
Penelopa jas mislam deka koga de iskakani im odi nagorekoga ke gi zememe vo race a ne znaeme deka se kakani gi stiskame

Биди тоа што си

(Одговор на членот skorpijana)
Непосредна врска до пораките: 39
23.1.2011 17:48:38   
nadica
пробај со поголем број на пелена можеби тоа е проблемот пенелопа

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 40
24.1.2011 14:10:02   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: nadica

пробај со поголем број на пелена можеби тоа е проблемот пенелопа

Не би рекла, сепак сега за сега мислам 3 се доволно големи. Еве вчера и денес не се покакавме до гушаuser posted image

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 41
16.2.2011 11:23:47   
Maca25
Месечно користиме 3 пакети со пелени - тоа се 162 пелени а некогаш и повеќе. Тоа се отприлика 5-6 пелени дневно, што е многу со оглед на тоа што седи и на нокшир.
Сабајле и ставам една пелена, носам 2 во градинка, во 3 ја враќам дома и менуваме пелена, околу 6-7 уште една и пред спиење. Тоа се 6 пелени.  

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 42
17.2.2011 18:38:42   
baby_bump
ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa

Ајде едно прашање. Незнам зошто неделава секогаш кога ќе се покака син ми се му оди нагоре и тоа само кога е покакан . Дали е до мене па не му ја местам пелената добро незнам. Ништо различно не правам од предходно. Инаку користиме Памперс 3 (од 4 до 9кг) он тежи околу 6. Имал некој вакво искуство?

Скоро секогаш со пелените бекутан, беше покакана до под мишки што се вели, но тогаш и какањето беше потечно.Сега користиме Pufies и немам такво искуство со нив, може е до пелената, може и што изметот е малку по густ.
Инаку ако земеш поголема пелена од килажата уште повеќе ќе протече на сите страни.
И да, користиме по 5-6 пелени дневно, зависи колку пати ќе се искака, што во последно време е еднаш на 2-3 дена, ноќе не ја пресоблекувам.

< Поракaта ја уредил baby_bump -- 17.2.2011 18:40:45 >

Непосредна врска до пораките: 43
22.7.2011 13:37:01   
AnnaMolly RR
Кога е дома цел ден по 4. Таа на сабајле му е скорз сува, мочка и кака во нокшир, ама сепак му ја менувам. Му ставам нова пред спиење, по 4 часа откако ќе се разбуди. Значи околу 11. После ставам нова во 15-15:50 пак кога спие и следен пат му ја менувам и околу 19 часот. И пред спиење нова му ставам околу 21:30. Значи четири.

А во градинка поим немам колку често ги пресоблекуваат. Им однесов пакет од 27 пелени и им траеше 6 недели user posted image

Live and let live

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 44
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2]
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?