Aleksx2Leon -> RE: Три главни скрининзи во бременоста (1.12.2014 13:11:51)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama i dete Здраво Јас моментално се наогам во 15 ГН, мојот гиниколог ми закажа скрининг на ГАК за 30.12 , тогаш би била 19 ГН и плус некој ден, дали може да се спроведе скринингот и резултатите да бидат точни и веродостојни бидејки секаде пишува дека треба да се прави од 20-22 ГН, и ме интересира дали тогаш може да се направе и ехокардиографија или рано е за тоа ??? da odis kaj maticniot i upatot od glava da mu go udris [sm=smiley36.gif] kako mozat takvi gluposti da pravat,ccc... [sm=hudicek1.gif] ke treba da se setas navaka nataka, porano vo postovite imam pisano, bev vo istata situacija, mi zakaza, jas isto taka 19ta nedela kako ti, i vo GAK taa mi vika kakov skrining, medicinski ne e izvodlivo a i ne smeam vika, se znae deka od 20ta nataka se pravi, do 23ta moze da se pravi skriningot za anomalii, taka da neka ti prezakaze, ako nema termin poarno na privatno odi si (vo mojot slucaj taka i ispadna, privatno si plativ) ili pak prioriteten upat neka ti dade ako moze...
|
|
|
|